Deze week ging er een (nieuwe) schokgolf door de cryptomarkt toen duidelijk werd dat de populaire en invloedrijke cryptocurrency exchange Binance was gehackt. Hackers slaagden er uiteindelijk in om 7.074 Bitcoins buit te maken, goed voor een totale waarde van 41 miljoen dollar. Naar aanleiding van het nieuws doken nagenoeg alle cryptocurrencies in het rood met enkele uitzonderingen. TRON (TRX) kende nog een opleving naar aanleiding van het statement van Justin Sun waarin hij stelde bereidt te zijn om een aanzienlijke overboeking in USDT naar Binance te doen om op die manier de exchange een hart onder de riem te steken. 

Naast bovenstaande viel het op dat vooral Bitcoin snel terug aan kracht won. Vandaag doorbrak de nummer één cryptocurrency zelf de stevige weerstand op 6.000 dollar. Ook de Bitcoin dominantie steeg inmiddels naar een aanzienlijk hoger niveau. Op moment van schrijven bedraagt de Bitcoin dominantie dan ook 57,7 procent. Het lijkt er dus naar uit te zien dat investeerders volop hun holdings (of althans een deel) in altcoins opnemen om terug te keren naar de basis. Hoe gunstig de kaarten op moment van schrijven ook mogen liggen voor Bitcoin, voor het merendeel van de altcoins zien de kaarten er heel wat minder rooskleurig uit. 

Donkerrode dag voor altcoins 

Sinds de Binance hack overheerst er een vrij negatief sentiment binnen de cryptomarkt. Dit dan vooral voor wat de altcoins betreft. In eerste instantie wordt er dan uiteraard gekeken in de richting van Binance Coin. De cryptocurrency van de Binance exchange heeft af te rekenen met een extra verlies over de voorbije 24 uur van bijna 10 procent (9,71 procent op moment van schrijven). Dit nieuwe verlies heeft er voor gezorgd dat haar waarde tot onder de 20 dollar is gedaald. Op dit ogenblik is één BNB-token dan ook nog maar 19,02 dollar waard. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat de bodem nog niet in zicht is voor Binance Coin. Volgens de meest actuele voorspellingen is het namelijk zo dat er nog een aanzienlijke, verdere daling mogelijk is. Of dat vermoeden ook bewaarheid zal worden is natuurlijk nog maar de vraag.

Niet alleen Binance Coin laat gevoelige, rode cijfers optekenen. Ook andere coins uit de top 10 kennen een stevige daling over de voorbije 24 uur. Stellar Lumens noteert bijvoorbeeld 4,34 procent lager gezien over één dag. Hetzelfde geldt voor Cardano, al daalde de ADA-token met ruim 5,7 procent. De TRX-token van TRON hield zich na bekendmaking van de Binance hack geruime tijd opvallend sterk (wellicht als gevolg van het bericht dat door Justin Sun de wereld in werd gestuurd), maar laat nu eveneens een stevig verlies optekenen. Op vandaag is er ruim 6,11 procent van de koers van de TRX-token af. 

Bitcoin doorbreekt weerstand op 6.000 dollar 

Positieve uitschieter in de markt van vandaag is alweer Bitcoin. De waarde van de BTC-token kende over de voorbije 24 uur een mooie stijging van 2,84 procent. Dit bracht ze niet alleen boven de psychologische grens van 6.000 dollar, inmiddels noteert de koers reeds tegen een waarde van zomaar even 6.107,44 dollar. Het lijkt er dus vooralsnog naar uit te zien dat het negatieve sentiment in de markt de nummer één cryptocurrency niet treft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo