Het is ondertussen wel bekend dat de Samsung Galaxy S10 ondersteuning biedt voor verschillende cryptocurrencies. Het lijkt er naar uit te zien dat de standaard cryptocurrencies welke van bij de lancering werden ondersteund nu het gezelschap krijgen van nog tal van extra cryptovaluta’s. Eén van de nieuwe tokens die worden ondersteund door de Samsung Galaxy S10 is Binance Coin (BNB). De CEO en mede-oprichter van Binance, namelijk Changpeng Zhao heeft via Twitter positief gereageerd op het nieuws:

“Fantastisch om te zien dat #BNB wordt ondersteund door de nieuwe Samsung Galaxy S10. Ze maakt dan ook deel uit van één van de 16 coins die standaard worden ondersteund”.

De cryptocurrencies die standaard door de Samsung Galaxy S10 worden ondersteund beschikken allemaal voornamelijk over een sterke connectie met de Aziatische markt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de BNB-token van Binance internationaal op heel wat interesse en support kan rekenen. In het bijzonder de voorbije maanden heeft de token ook binnen de index van ‘s werelds belangrijkste en meest waardevolle cryptocurrencies aanzienlijke stappen voorwaarts gemaakt. Daarnaast loert de lancering van het mainnet om de hoek waardoor een extra boost van de waarde van de BNB-token niet uit te sluiten valt.

Even een terugval voor Binance Coin?

Ondanks het feit dat Binance Coin het de voorbije tijd uitstekend heeft gedaan is ze in de voorbije dagen wel enigszins teruggevallen. Haar waarde ten opzichte van Bitcoin daalde dan ook van 0,004 BTC tot 0,003 BTC. Daarnaast kan er worden vastgesteld dat ook het handelsvolume in de BNB-token is afgenomen. Op moment van schrijven is het zo dat 60 procent van alle BNB trades gebeuren ten opzichte van de USDT-token van Tether. Dat is niet zo vreemd, want Binance staat er om bekend de grootste houder te zijn van USDT-tokens. Op moment van schrijven zou ze dan ook goed zijn voor 800 miljoen aan USDT-tokens.

Welke andere tokens zullen er worden ondersteund?

Niet alleen Binance Coin zal ondersteund worden door de Blockchain wallet van de Samsung Galaxy S10. Eerder lekte bijvoorbeeld ook al uit dat Ethereum zou worden ondersteund, alleen Bitcoin blonk uit in afwezigheid. Dit gezegd zijnde lijkt het toch weinig waarschijnlijk dat de nummer één cryptocurrency geen ondersteuning zal krijgen van de app. Andere projecten die volgens een gelekte screenshot zouden worden ondersteund door de mobiele applicatie zijn met name:

Naast de bovenstaande cryptocurrencies zijn er ook sterke aanwijzingen dat er ondersteuning zal worden geboden voor ICON (ICX) evenals Basic Attention (BAT). Tot slot zijn er sterke aanwijzingen dat Samsung er eveneens voor zal kiezen om cryptocurrencies op te nemen in haar Samsung Pay app. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren kan dit er voor zorgen dat er zomaar tot wel 10 miljoen (nieuwe) gebruikers geïntroduceerd zullen worden in de wereld van cryptocurrencies.

Nog geen officiële bevestiging van Samsung zelf

Ondanks het feit dat er reeds heel wat gelekte informatie en documenten op het internet zijn terug te vinden is er tot op moment van schrijven nog geen sprake van een officiële bevestiging van Samsung zelf. Tot die tijd kunnen we dan ook alleen maar speculeren over welke cryptocurrencies er nu daadwerkelijk door de wallet zullen worden ondersteund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *