De strijd tussen Ledger en Trezor om titel van beste hardware wallet voor cryptocurrencies op de markt blijft verder duren. Over het algemeen geniet Ledger een iets grotere populariteit. Dit is ongetwijfeld het gevolg van het feit dat er op deze hardware wallet buiten Bitcoin ook heel wat verschillende altcoins kunnen worden geplaatst. Recent werd bijvoorbeeld ook nog de populaire cryptocurrency ‘IOTA’ aan de Ledger Nano S toegevoegd. Dit was duidelijk het sein voor Trezor om ook met een update (de Trezor model T) te komen. Ook zij gaat nu ondersteuning bieden voor een aantal nieuwe altcoins, al blijft het aanbod toch opvallend beperkt.

Nieuwe altcoins op de Trezor hardware wallet

Het geüpdate Trezor Model T maakt het mogelijk om verschillende altcoins op te slaan. Het gaat hierbij niet alleen om Monero (XMR) en Cardano (ADA), maar ook om Stellar (XLM), Ripple (XRP), Tezos (XTZ), Decred (DCR) evenals Groestlcoin (GRS), Lisk (LSK) en Zencash (ZEN). Ook de Zcash Sapling hardfork voor ZEC wordt bovendien ondersteund. Verschillende van deze coins wachten overigens wel nog third-party integratie om connectie te kunnen maken met de bestaande wallets.

Door er voor te kiezen om uw altcoin tokens op te slaan op een Trezor hardware wallet wordt er voor gezorgd dat er een extra security layer wordt toegevoegd. Dit is het geval omdat de private keys worden opgeslagen op zo’n manier dat ze niet meteen toegankelijk zijn. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat hardware wallets die beschikten over een oudere firmware versie wel zijn geopend en de private keys zijn buitgemaakt. Toch bestaat er geen twijfel over dat een up 2 date hardware wallet veruit één van de veiligste manieren is om cryptocurrencies op te kunnen slaan.

Veelbelovende projecten

Trezor heeft duidelijk grondig nagedacht over de altcoins die ze zou gaan ondersteunen. Alle toegevoegde altcoins staan er dan ook om bekend aanzienlijke aandacht te hebben verworven als veelbelovende projecten. Alle vermelde namen hebben bovendien ook een grote community achter zich en bieden een enorm potentieel op vlak van schaalbaarheid. Deze bekendmaking van Trezor is bovendien een zoveelste teken aan de wand dat ondanks de huidige bear market, het algemene sentiment binnen de sector positief blijft. Onder meer de partijen die hardware wallets op de markt brengen waaronder dus vooral Trezor en Ledger timmeren duidelijk hard verder aan de weg om zich in de toekomst nog beter te kunnen profileren.

Aandacht voor privacy coins

Wanneer we de lijst met toegevoegde altcoins wat meer in detail gaan bekijken valt ook meteen op dat er vier van de toegevoegde coins over anonieme opties beschikken. Het gaat daarbij niet alleen om XMR, ZEN en ZEC, maar in zekere mate ook om DCR. Deze laatste heeft namelijk eerder reeds aangegeven anonimiteit opties te gaan inbouwen. De interesse in XLM is de voorbije tijd aanzienlijk toegenomen, mede door toedoen van het grote aantal airdrops. Cardano en Tezos worden nog steeds enigszins bestempeld als ‘wildcard projecten’. Ondanks het feit dat ze beiden over veelbelovende, unieke eigenschappen beschikken moet het gezegd dat de prijs van de beide tokens zich tot dusver voornamelijk zijwaarts heeft afgetekend.

Support voor Bitcoin ABC versie

De Trezor model T wallet zal bovendien ook support voorzien voor de Bitcoin ABC versie van de aankomende hard fork op 15 november. Trezor benadrukt nu reeds dat het wordt aangeraden om te wachten met het verplaatsen van BCH tot het moment dat de chains zijn gestabiliseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *