Cryptobeginner.nl

TREZOR Wallet

Op het ogenblik dat je er voor kiest om te investeren in cryptocurrencies voor de lange termijn kan het interessant zijn om over te gaan tot het aankopen van een zogenaamde hardware wallet. Het betreft hier een speciaal toestel welke in het bijzonder is ontwikkeld om cryptovaluta’s mee op te slaan en te beveiligen. Voor mensen die graag willen investeren op de korte termijn is dit wellicht niet meteen noodzakelijk, maar wanneer je bijvoorbeeld over Bitcoin of Ethereum beschikt en je deze voor een langere periode wenst vast te houden biedt met name de TREZOR Wallet een heel wat interessanter en veiliger alternatief ten opzichte van de wallets van de exchanges. Zou jij ook graag een hardware wallet willen kopen en kijk je daarvoor in de richting van de TREZOR Wallet? Wil je echter in eerste instantie precies weten wat je van dit toestel mag verwachten? Lees dan snel verder, want we vertellen er je op deze pagina alles over!

TREZOR Wallet in twee verschillende kleuren

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een TREZOR Wallet aan te kopen dien je er rekening mee te houden dat deze wordt verzonden vanuit de Tsjechische hoofdstad Praag. Dit betekent dat er rekening moet worden gehouden met een aantal dagen leveringstermijn. De pakjes worden doorgaans verzonden met DHL waardoor je er op kan vertrouwen dat je TREZOR Wallet niet alleen snel, maar ook heelhuids bij je thuis zal arriveren. Bij het plaatsen van een bestelling van een TREZOR Wallet kan je bovendien een keuze maken uit twee verschillende kleuren. We onderscheiden op dit vlak de witte van de zwarte uitvoering. Buiten de kleur is er geen sprake van extra verschillen tussen de beide uitvoeringen. Dit geldt overigens ook voor de prijs die voor beiden gelijk is.

                          

Wat zit er in de verpakking?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een TREZOR Wallet te bestellen zal je bij ontvangst meteen de inhoud van de doos kunnen vaststellen… Dat is althans nadat je de doos hebt geopend. Deze is voorzien van een stevige seal waardoor het meteen duidelijk is dat je wel degelijk over een nieuw exemplaar beschikt. Dat is belangrijk, want het is nooit interessant om er voor te kiezen om een tweedehands exemplaar aan te kopen. Je weet immers nooit wat de vorige eigenaar er mee heeft gedaan en bovendien kan hij de recovery woorden bezitten waardoor je volledige portefeuille zomaar van de ene op de andere dag kan verdwijnen. Er voor kiezen om je hardware wallet nieuw bij de fabrikant te bestellen is dan ook altijd een aanrader te noemen. Goed, heb je dat dus gedaan bij TREZOR? In dat geval kan je rekenen op de volgende inhoud:

 • De TREZOR Wallet zelf (uiteraard);
 • Een standaard (korte!) micro-usb kabel;
 • 2 recovery sheet documentjes;

Hoe wordt de TREZOR Wallet geïnstalleerd?

Het installeren van je nieuwe TREZOR Wallet verloopt bijzonder eenvoudig. Op het ogenblik dat je het systeem aansluit op de computer krijg je dan ook meteen de melding ‘Welcome! Please visit trezor.io/start’ te zien. Op het ogenblik dat je deze pagina bezoekt krijg je meteen de nodige uitleg voorgeschoteld met betrekking tot de installatie van je TREZOR Wallet waarna je wordt doorverwezen naar de webapplicatie. Om er voor te zorgen dat er verbinding kan worden gemaakt tussen je toestel en de webapplicatie is het van belang om er rekening mee te houden dat er een stukje software op je computer dient te worden geïnstalleerd. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van de Chrome browser kan het ook voldoende zijn om gewoon de extensie voor deze browser te installeren. Indien niet kan je de TREZOR Bridge software downloaden voor het operating system welke je gebruikt. Er wordt op dit vlak zowel ondersteuning geboden voor Windows als Mac OSX evenals Linux.

Wanneer je de wallet voor het eerst opstart zal je kunnen vaststellen dat je uiteraard verschillende gegevens dient in te voeren. Het gaat hierbij om de naam of het kenmerk welke je wenst toe te kennen aan je wallet evenals om de pincode (tot 9 cijfers). Tijdens de configuratie worden er je bovendien 24 Engelstalige woorden voorgeschoteld. Het is erg belangrijk dat je deze woorden in de juiste volgorde opschrijft op je recovery sheet. Op het ogenblik dat er iets met je TREZOR Wallet zou gebeuren bieden deze woorden de enige mogelijkheid om je portefeuille terug te claimen. Hou hier dus zeker en vast rekening mee! Op het ogenblik dat je de installatie en configuratie volledig hebt doorlopen is je TREZOR Wallet helemaal klaar voor gebruik.

Bevestiging van transacties met de TREZOR Wallet

Veiligheid staat bij de TREZOR Wallet duidelijk voorop. Dit is niet alleen terug te zien in de beveiligingsmechanismes die worden toegepast, maar wat bovendien ook te denken van de bevestiging die voor uitgaande transacties dient te gebeuren? Op het ogenblik dat er digitale valuta’s aan je TREZOR Wallet worden toegevoegd hoef je deze niet manueel te bevestigen. Dat geldt wel voor het moment waarop vauta’s je portefeuille moeten verlaten. Dergelijke transacties dienen zeer eenvoudig op het toestel zelf te worden bevestigd.

Welke cryptocurrencies worden door de TREZOR Wallet ondersteund?

Er voor kiezen om gebruik te maken van de TREZOR Wallet betekent dat je beschikt over een hardware wallet die ondersteuning biedt aan tal van verschillende cryptovaluta’s. Het gaat hierbij (op moment van schrijven – laatste update 5 februari 2018) om de volgende cryptocurrencies:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Dash
 • ZCash
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • ERC-20 tokens
 • Namecoin
 • Dogecoin
 • Bitcoin Testnet

Bovenstaande is een mooi lijstje met vaste waarden uit de wereld van de cryptocurrencies. Het is mogelijk (en zelfs zeer aannemelijk) dat TREZOR er naar de toekomst toe voor zal kiezen om de ondersteuning voor haar wallet verder uit te breiden. Op het ogenblik dat dit gebeurt zullen we dit hier bij Cryptobeginner.nl uiteraard melden en de lijst updaten.

Hoeveel kost de TREZOR Wallet?

Op het ogenblik dat je er voor wenst te kiezen om over te gaan tot het aankopen van een TREZOR Wallet zal je uiteraard ook rekening willen houden met de kosten die daarvoor worden aangerekend. Een dergelijk toestel kan je op moment van schrijven kopen voor een kostprijs van 89 euro excl. BTW. Op dit ogenblik is het wel zo dat je er als klant voor kan kiezen om een ‘express shipping’ aan te vragen. In principe staat de leveringstermijn nu namelijk op ongeveer 30 dagen. Wil je er echter zeker van zijn dat je, je TREZOR Wallet kan ontvangen binnen de 2 tot 5 werkdagen? In dat geval dien je te kiezen voor een express verzending. Deze optie kost je 10 euro meer. Dit betekent een totale kostprijs van 99 euro excl. BTW en excl. verzendkosten. De standaard verzendkosten mogen dan wel in de prijs zijn inbegrepen, indien je kiest voor deze optie kan je TREZOR Wallet zomaar even tot 6 weken op zich laten wachten! Wil je deze hardware wallet echt snel in huis hebben? Dan moet je dus alle express opties aanvinken. Dit zorgt er voor dat je al snel op een bedrag uitkomt van 116 euro excl. BTW. Dit is een vrij stevig prijskaartje voor een hardware wallet, maar je krijgt er wel heel wat moois voor in de plaats.

Conclusie; een betrouwbare en gebruiksvriendelijke hardware wallet

De TREZOR Wallet is een bijzonder fijn toestel welke eigenlijk een absolute must is voor de lange termijn investeerder in cryptocurrencies. De installatie en configuratie van het toestel verloopt erg eenvoudig, al raden we je wel aan om hiervoor even de nodige tijd te voorzien. Dit niet in het minst omdat je de recovery sheet van je TREZOR Wallet maar beter heel nauwkeurig kan invullen. Bij verlies of diefstal van je toestel vormen ze namelijk de enige mogelijkheid om je tokens terug te claimen. De ondersteuning voor verschillende, uiteenlopende cryptocurrencies is goed, maar moet het enigszins laten afweten ten opzichte van de Ledger Nano S. Dit neemt niet weg dat de TREZOR Wallet naar de toekomst toe nog heel wat extra ondersteuning kan gaan bieden. Tot slot is er nog de vrij stevige kostprijs van het toestel. We begrijpen dat deze een doorn in het oog is van de kleine crypto investeerder, maar van zodra je over een wat grotere portefeuille beschikt is ze eigenlijk nog behoorlijk toegankelijk te noemen. Alles bij elkaar gezien vinden wij de TREZOR Wallet een erg fijne en bovendien betrouwbare hardware wallet die we dan ook beslist willen aanraden.

TREZOR Wallet kopen

Ben je na het lezen van de informatie op deze pagina van plan om een TREZOR Wallet aan te kopen? In dat geval raden we je aan om dit via de officiële fabrikant te doen. Het is immers nooit een goed idee om een hardware wallet tweedehands aan te kopen. Wil je een TREZOR Wallet bestellen? Dan kan dat meteen via deze link.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!