Het social media platform Reddit heeft bekend gemaakt dat het binnenkort terug betalingen met cryptocurrencies zal accepteren. In eerste instantie zouden terug betalingen met Bitcoin worden aanvaard, maar de verwachting is dat ook andere coins die door Coinbase worden aangeboden al snel zullen volgen. In het bijzonder Litecoin en Ethereum moeten snel toegevoegd worden als betaaloptie bij Reddit.

Het is absoluut niet voor het eerst dat Reddit er voor kiest om gebruik te maken van cryptocurrencies op haar platform. Sterker nog, in het verleden werd er op het social media platform gebruik gemaakt van een tipping systeem met Dogecoin. Toen er op een zeker ogenblik werd ontdekt dat het systeem te vaak en op te uitgebreide schaal werd misbruikt werd er voor gekozen om er een einde aan te maken.

Opschorting van Bitcoin betalingen

Reddit koos er eerder dit jaar, namelijk in maart voor om betalingen met Bitcoin op te schorten. De beslissing kwam er naar aanleiding van enkele technische problemen die opdoken tussen het Reddit platform en Coinbase. Er wordt door Reddit voor het verwerken van haar cryptocurrency betalingen gebruik gemaakt van deze service, maar technische problemen staken daar dus tijdelijk een stokje voor.

Voor veel mensen, niet in het minst voor de gebruikers van het Reddit platform zal het goed doen om nu eindelijk te horen dat het droppen van Bitcoin als betaaloptie het gevolg was van een technisch probleem. Het verwijderen van Bitcoin als betaaloptie kwam er namelijk op het ogenblik dat de cryptovaluta het moeilijk had om diens waarde vast te houden. Van Alexis Ohanian, mede-oprichter van Reddit is bovendien geweten dat hij bijzonder bullish is voor wat Ethereum betreft.

In ieder geval, het feit dat er binnenkort terug betaald kan worden met cryptocurrencies bij Reddit zal door het merendeel van de gebruikers absoluut goed worden onthaald.

Afbeelding bij dit nieuwsartikel: © Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *