Cryptobeginner.nl

NEM (XEM) ondergewaardeerd, maar hoe lang nog?

NEM (XEM) ondergewaardeerd, maar hoe lang nog?

De zelfstandige blockchain NEM (voluit ‘New Economy Movement’) en haar eigen token, de XEM leek het in eerste instantie allemaal prima voor elkaar te hebben. Niet alleen betreft het hier de tweede grootste en belangrijkste cryptocurrency van Japan, daarnaast zit er nog heel wat moois voor NEM in de pijplijn. Ondanks dit gegeven moeten we op vandaag toch vaststellen dat de koers van de XEM sterk te lijden heeft gehad onder een reeks van gebeurtenissen. Natuurlijk waren er de grootschalige correcties van de voorbije maanden, maar dat is niet alles. NEM kreeg namelijk ook nog eens af te rekenen met een grootschalige hack. De hack vond plaats bij de Japanse exchange ‘Coincheck’ en was goed voor een slordige 500 miljoen gestolen XEM tokens.

NEM (XEM) koersen kun je ook vinden op cryptobeginner.nlBovenstaande zorgt er voor dat de koers van NEM eigenlijk haast continue onder druk is blijven staan. Op moment van schrijven noteert ze dan ook aan een koers van slechts 0,435168 Amerikaanse dollar. We moeten toegeven dat we voor deze cryptovaluta op vandaag toch een aanzienlijk hogere koers in het vooruitzicht hadden gesteld. De grootschalige correcties van de voorbije maanden hebben zeer veel cryptocurrencies pijn gedaan, maar NEM lijkt het toch wel erg moeilijk te hebben om hiervan te herstellen. De hack bij Coincheck zit daar echter natuurlijk ook voor iets tussen.

Mogelijke listing bij Binance

Ondanks bovenstaande lijkt het er naar uit te zien dat NEM terug het hoofd weet te richten en naar de toekomst kan kijken. Eén van de geruchten die de voorbije dagen en weken de kop op heeft gestoken heeft betrekking tot een mogelijke listing bij Binance. Deze exchange heeft er voor gekozen om net als nog heel wat andere partijen tijdelijk een klantenstop door te voeren. Bovendien werd er ook even niet zozeer gekeken naar het listen van nieuwe coins, althans niet tot de enorme support ticket backlog was weggewerkt. Nu Binance er blijkbaar terug tegenaan kan hoopt NEM om een listing te kunnen versieren. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren spreekt het voor zich dat dit de koers op aanzienlijk positieve wijze kan gaan beïnvloeden.

Kennismakingsevenementen

Een snelle blik op het officiële Twitter-account van NEM maakt duidelijk dat het team steeds meer naar buiten treedt. Het doet dit bovendien op verschillende, indrukwekkende locaties verspreid over de wereld. Enkele locaties waar reeds NEM-evenementen hebben plaatsgevonden zijn niet alleen Miami en Melbourne, maar ook Madrid en Los Angeles. De komende tijd zullen er nog heel wat andere evenementen ook worden georganiseerd waaronder in het Italiaanse Milaan. Dergelijke evenementen zetten NEM misschien wel meer dan ooit in de kijker en moeten uiteindelijk zorgen voor een betere ‘exposure’ en meer vertrouwen onder de potentiële doelgroep.

NEM (XEM) cryptocurrencies informatie op cryptobeginner.nl

Link met de ‘Petro’ van Venezuela

Iets waar de voorbije dagen reeds heel wat over gezegd en geschreven is, is uiteraard de ‘Petro‘, de officiële cryptocurrency van het land Venezuela. De Petro ICO (die ook reeds menig aantal keer uitgebreid over de tongen is gegaan wereldwijd) werd mogelijk gemaakt door middel van het NEM-platform. Dit neemt niet weg dat de NEM Foundation inmiddels in een officiële verklaring heeft laten weten dat ze geen actieve rol heeft gespeeld in het uitbrengen van de ICO. Dat kan ook best kloppen, want in principe heeft iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van de mogelijkheden van het NEM-platform. Hoe dan ook heeft ook deze gebeurtenis er voor heeft gezorgd dat NEM in de kijker is komen te staan, maar de impact hiervan moet nog maar blijken.

Tot dusver is er reeds heel wat wantrouwen ontstaan ten opzichte van de Petro en het lijkt er naar uit te zien dat heel wat partijen er aanzienlijk tegen gekant zijn. In het bijzonder Amerika heeft reeds laten optekenen dat het alles behalve is opgezet met de Petro. Daarnaast zouden ook de bekend gemaakte cijfers met betrekking tot de Petro ICO niet correct zijn. In hoeverre deze stelling klopt is uiteraard nog maar zeer de vraag. In elke mate dit nieuws de koers en het potentieel van NEM en haar XEM-token uiteindelijk zal beïnvloeden zal nog moeten blijken in de (nabije) toekomst.

Het potentieel van NEM en haar XEM-token

Los van al het bovenstaande blijven wij van mening dat de koers van de NEM (XEM) ondergewaardeerd is op moment van schrijven . In principe beschikt NEM over hetzelfde potentieel als onder meer NEO en Lisk, maar deze twee cryptocurrencies noteren reeds een flink pak hoger. Het is vooral de support vanuit China die er voor heeft gezorgd dat NEO een aanzienlijke groei heeft gemaakt en in principe kunnen we min of meer hetzelfde verwachten voor NEM. Ook de Japanse markt is zeer belangrijk voor de cryptowereld, maar NEM en haar XEM-token bleven gedurende lange tijd aanzienlijk onder de radar.  Het is volgens ons slechts een kwestie van tijd vooraleer hier verandering in komt. Ondanks het feit dat er geen garanties kunnen worden gegeven biedt de huidige XEM-koers volgens ons ruim voldoende potentieel om een (lange termijn) investering te rechtvaardigen.

De afbeelding uit dit nieuwsbericht is afkomstig van het officiële Twitter account van NEM.

Binance voegt NEM (XEM) toe aan haar exchange

Binance voegt NEM (XEM) toe

Alweer goed nieuws voor het Japanse NEM. Nadat eerder de handel in deze cryptovaluta reeds werd hervat bij Coincheck heeft Binance vandaag bekend gemaakt dat het NEM aan haar exchange heeft toegevoegd. Dit betekent niet alleen dat het vanaf nu mogelijk is om deposits te doen met XEM bij Binance, daarnaast wordt handel aangeboden in drie verschillende vormen. Het gaat hierbij om XEM/BTC, XEM/ETH en uiteraard XEM/BNB. De minimale opvraging voor NEM is vastgesteld op 8 XEM en er is een fee van toepassing van 4 XEM.

Koersen NEM (XEM) op cryptobeginner.nl

Welke impact heeft de Binance listing op de koers?

Nadat Coincheck er voor koos om de handel in NEM (XEM) terug te hervatten steeg de koers naar een mooie 0,51 Amerikaanse dollar op 14 maart. De stijging was echter van korte duur, want op 18 maart stond de koers alweer op het niveau van 0,22 Amerikaanse dollar. Toen de listing bij Binance bekend werd gemaakt schoot de koers enigszins omhoog. Ze ging dan ook rond 06h30 deze ochtend van 0,28 Amerikaanse dollar naar 0,34 Amerikaanse dollar. Al snel volgde een kleine correctie tot 0,32 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven is de koers terug te vinden rond de 0,33 Amerikaanse dollar.

Globaal gezien zou er verwacht kunnen worden dat NEM haar positieve spiraal terug kan aanhouden. Zowel de heropening van de handel bij Coincheck als de listing bij Binance zou er in principe voor moeten zorgen dat het handelsvolume terug een stevige boost krijgt. Dit bovendien niet in het minst omdat het reeds lange tijd duidelijk was dat er vanuit de Binance community een grote vraag was naar de listing van de XEM-token. Benieuwd dus op welke manier dit de koers op korte en lange termijn zal beïnvloeden.

Terug op naar de 0,50 Amerikaanse dollar?

We zijn er hier bij Cryptobeginner.nl geen grote fan van om voorspellingen te doen voor wat de koersen van cryptocurrencies betreft, maar meteen na de listing op Binance waren er positieve geruchten te horen over een nieuwe stijging van de XEM-token richting een waarde van 0,50 Amerikaanse dollar. Ondanks het feit dat we van mening zijn dat de listing bij Binance op middellange tot lange termijn positief zal uitdraaien voor NEM en haar XEM-token moet er toch rekening worden gehouden met het algemeen enigszins negatieve karakter van de markt op dit ogenblik. De neerwaartse trend van de laatste tijd zet een druk op alle altcoins en dus ook op NEM. Of we de koers van 0,50 Amerikaanse dollar op korte termijn terug op de charts zullen zien verschijnen is dan ook nog maar zeer de vraag.

NEM kopen bij Binance

Geloof jij wel in het project dat het Japanse NEM uitdraagt en zou je dan ook graag in deze cryptocurrency willen investeren? In dat geval is dat zoals in dit artikel reeds aangegeven vanaf nu perfect mogelijk bij Binance. Door te klikken op deze link ga je naar deze exchange en kan je, je meteen aanmelden. Voor de beginnende investeerder is Binance misschien wat imponerend waardoor je op zoek kan zijn naar een wat toegankelijker alternatief. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Je kan er namelijk ook perfect voor kiezen om te investeren in NEM met iDeal via LiteBit.

Drastische maatregelen dringen zich op bij NEM Foundation

Vele ontslagen bij NEM Foundation

Het gaat niet goed met de ‘NEM Foundation’. De non-profit organisatie welke als doel heeft om de NEM blockchain te promoten heeft dan ook aangekondigd zich genoodzaakt te zien om een groot aantal banen te schrappen. Op moment van schrijven bestaat het team van de NEM Foundation nog uit 150 personen, maar verplichte besparingen zorgen er voor dat het personeelsbestand dringend dient te worden afgeslankt.

Het was de nieuw verkozen president van de NEM Foundation, namelijk ‘Alex Tinsman‘ die het nieuws over de herstructurering naar buiten heeft gebracht. Bovendien liet Tinsman zich ontvallen dat er een verzoek zal worden gericht aan het NEM community fund voor 160 miljoen tokens. Deze vertegenwoordigen op vandaag een waarde van ongeveer 7,5 miljoen dollar. Dit geld zou vervolgens worden aangewend om de organisatie te redden. Het mag duidelijk zijn, het water staat de NEM Foundation duidelijk aan de lippen!

“Eigenlijk hebben we ons gerealiseerd dat we slechts een maand de tijd hebben om in te grijpen. Het wanbeheer van de vorige bestuursraad heeft er voor gezorgd dat dit veruit de enige speling is die we hebben”, aldus Tinsman die de non-profit overnam in januari.

Stemming in februari over goedkeuring financieringsverzoek

Het wanbeheer van het vorige bestuur heeft er aldus voor gezorgd dat er dringend nood is aan financiële middelen. Omwille van deze reden zullen de leden van de stichting in februari stemmen over het financieringsverzoek. In principe telt de stichting op vandaag 202 leden. Het betreft hier mensen die niet alleen een identiteitscontrole hebben ondergaan, maar bovendien ook een jaarlijks lidmaatschap betalen ter waarde van 50 dollar. Opmerkelijk is dat Tinsman meteen ook heeft aangegeven dat het aantal afvloeiingen welke moeten gebeuren sterk afhankelijk zal zijn van de hoeveelheid aan financiering die kan worden verkregen.

Catapult lancering verwacht voor later 2019

De XEM-token van NEM werd gelanceerd in het jaar 2015. Dit gebeurde onder de vleugels van Lon Wong. De cryptocurrency wordt in het bijzonder gebruikt voor het uitvoeren van transacties (met name binnen de Japanse markt) en voor het betalen van de service fees op de NEM blockchain. De definitieve lancering van de native engine software genaamd ‘Catapult’ staat in de planning voor later dit jaar. In tussentijd hebben de NEM pilot projects zich bijzonder vaak gefocust op use cases zoals bijvoorbeeld voting.

Enorm budget vrijgemaakt voor marketing

Nog een opvallende uitspraak van Tinsman heeft betrekking tot het budget dat door de stichting wordt besteed aan marketing. Tussen december 2017 en januari 2019 zouden er zomaar even 80 miljoen XEM-tokens zijn betaald enkel en alleen voor het voeren van marketing. Dat Tinsman hier meteen ook klaarheid in schept is eveneens iets wat volgers van NEM niet meteen gewend zijn. De vorige president van de stichting Lon Wong had immers de reputatie nooit uitspraken te doen over de manier waarop de stichting om ging met de budgetten die ze voor handen heeft.

XEM-koers reageert met flinke daling

In wat alweer een bloedrode dag op de cryptomarkt belooft te worden levert ook de XEM-token van NEM weinig verrassend stevig in naar aanleiding van het nieuws. De waarde van de XEM-token daalde dan ook met zo’n 12,4 procent. Dit brengt de actuele waarde van de token op 0,04 dollar. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat NEM nog heel ver weg is van haar in januari 2018 gerealiseerde all-time high van ongeveer 1,72 dollar. Wat tijden kunnen veranderen!

Coincheck heropent handel in NEM (XEM)

Coincheck hervat de handel in NEM

NEM, het ‘Japanese Ethereum’ kon in de nasleep van de hack die het project trof eigenlijk op geen enkel moment meer echt overtuigen. Daar zou nu echter terug zomaar verandering in kunnen komen. Coincheck heeft namelijk bekend gemaakt dat het vanaf nu de handel in NEM (XEM) terug mogelijk maakt. Meteen na de aankondiging steeg het volume van NEM explosief waardoor ook de koers een niet onaanzienlijke sprong wist te maken. Coincheck heeft in een verklaring laten optekenen dat het voorafgaand aan het heropenen van de handel in XEM een security audit heeft uitgevoerd. Zo moeten haar klanten terug vol vertrouwen kunnen handelen in het project dat nog steeds vaak wordt omschreven als het ‘Japanse Ethereum’.

Stijging met 14 procent in 24 uur

Over een periode van 24 uur wist de XEM-token van NEM een stijging te realiseren van 14 procent. Het merendeel van de stijging werd opvallend genoeg gerealiseerd binnen een tijdspanne van slechts één uur. De stijging van de prijs werd vooral geleid door Binance. Bij deze exchange wordt XEM verhandeld tegen een lichte premium. Tot dusver is het niet zo dat Coincheck een afgetekende meerwaarde heeft weten te realiseren in de volume statistieken. Daar kan uiteraard in de komende periode nog verandering in komen.

XEM-token aantrekkelijk door lage prijs

De XEM-token wordt op dit ogenblik als aantrekkelijk aanzien omwille van haar extreem lage prijskaartje. Coincheck heeft haar gebruikers gecompenseerd voor de tokens die verloren gingen rond een waarde van 0,80 dollar. De token noteerde toen nog vrij hoog, maar is inmiddels (net als alle andere tokens op de cryptomarkt eigenlijk) aanzienlijk verder gedaald. In totaal heeft ze dan ook zomaar even 95 procent van haar totale waarde ingeboet. In vergelijking met november van vorig jaar noteert ze op vandaag zelfs 44 procent lager. Op dit ogenblik wordt XEM door veel experts aanzien als een interessante investeringsopportuniteit, maar uiteraard zijn er nooit garanties in de cryptomarkt.

Wat doen NEM-investeerders zelf bij een pump?

Naast bovenstaande moeten we er ook bij blijven stil staan dat er op dit ogenblik nog steeds sprake is van een berenmarkt. Het is dan ook nog maar zeer de vraag wat doorgewinterde NEM-investeerders gaan doen op het ogenblik dat de prijs een pump doormaakt. Blijven zij vasthouden aan hun assets of gaan ze zo snel mogelijk verkopen? Het lijkt er namelijk toch naar uit te zien dat NEM haar krediet bij heel wat partijen heeft opgebruikt. Voorzichtigheid lijkt dan ook nog steeds absoluut geboden.

De vermeende link tussen NEM & Petro

Het NEM project heeft bijzonder veel energie gestopt in zichzelf populair maken bij niet alleen ingenieurs, maar ook bij technische studenten. Bovendien werden er veelvuldig workshops georganiseerd en zijn er ontwikkelingscentra opgericht verspreid over de wereld. Daarnaast leek het er ook even naar uit te zien dat het NEM-platform zou worden gebruikt om de Venezuelaanse ‘Petro‘ coin te dragen, maar tot op vandaag is het niet duidelijk van welk platform deze cryptovaluta nu precies gebruik maakt. Alles bij elkaar gezien zijn er dus nog steeds heel wat vragen die opdoemen met betrekking tot het NEM-project waardoor het heropenen van de handelsactiviteit bij Coincheck alleen niet zomaar voldoende reden is om het volste vertrouwen te hebben in de toekomst van dit project.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!