De zelfstandige blockchain NEM (voluit ‘New Economy Movement’) en haar eigen token, de XEM leek het in eerste instantie allemaal prima voor elkaar te hebben. Niet alleen betreft het hier de tweede grootste en belangrijkste cryptocurrency van Japan, daarnaast zit er nog heel wat moois voor NEM in de pijplijn. Ondanks dit gegeven moeten we op vandaag toch vaststellen dat de koers van de XEM sterk te lijden heeft gehad onder een reeks van gebeurtenissen. Natuurlijk waren er de grootschalige correcties van de voorbije maanden, maar dat is niet alles. NEM kreeg namelijk ook nog eens af te rekenen met een grootschalige hack. De hack vond plaats bij de Japanse exchange ‘Coincheck’ en was goed voor een slordige 500 miljoen gestolen XEM tokens.

NEM (XEM) koersen kun je ook vinden op cryptobeginner.nlBovenstaande zorgt er voor dat de koers van NEM eigenlijk haast continue onder druk is blijven staan. Op moment van schrijven noteert ze dan ook aan een koers van slechts 0,435168 Amerikaanse dollar. We moeten toegeven dat we voor deze cryptovaluta op vandaag toch een aanzienlijk hogere koers in het vooruitzicht hadden gesteld. De grootschalige correcties van de voorbije maanden hebben zeer veel cryptocurrencies pijn gedaan, maar NEM lijkt het toch wel erg moeilijk te hebben om hiervan te herstellen. De hack bij Coincheck zit daar echter natuurlijk ook voor iets tussen.

Mogelijke listing bij Binance

Ondanks bovenstaande lijkt het er naar uit te zien dat NEM terug het hoofd weet te richten en naar de toekomst kan kijken. Eén van de geruchten die de voorbije dagen en weken de kop op heeft gestoken heeft betrekking tot een mogelijke listing bij Binance. Deze exchange heeft er voor gekozen om net als nog heel wat andere partijen tijdelijk een klantenstop door te voeren. Bovendien werd er ook even niet zozeer gekeken naar het listen van nieuwe coins, althans niet tot de enorme support ticket backlog was weggewerkt. Nu Binance er blijkbaar terug tegenaan kan hoopt NEM om een listing te kunnen versieren. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren spreekt het voor zich dat dit de koers op aanzienlijk positieve wijze kan gaan beïnvloeden.

Kennismakingsevenementen

Een snelle blik op het officiële Twitter-account van NEM maakt duidelijk dat het team steeds meer naar buiten treedt. Het doet dit bovendien op verschillende, indrukwekkende locaties verspreid over de wereld. Enkele locaties waar reeds NEM-evenementen hebben plaatsgevonden zijn niet alleen Miami en Melbourne, maar ook Madrid en Los Angeles. De komende tijd zullen er nog heel wat andere evenementen ook worden georganiseerd waaronder in het Italiaanse Milaan. Dergelijke evenementen zetten NEM misschien wel meer dan ooit in de kijker en moeten uiteindelijk zorgen voor een betere ‘exposure’ en meer vertrouwen onder de potentiële doelgroep.

NEM (XEM) cryptocurrencies informatie op cryptobeginner.nl

Link met de ‘Petro’ van Venezuela

Iets waar de voorbije dagen reeds heel wat over gezegd en geschreven is, is uiteraard de ‘Petro‘, de officiële cryptocurrency van het land Venezuela. De Petro ICO (die ook reeds menig aantal keer uitgebreid over de tongen is gegaan wereldwijd) werd mogelijk gemaakt door middel van het NEM-platform. Dit neemt niet weg dat de NEM Foundation inmiddels in een officiële verklaring heeft laten weten dat ze geen actieve rol heeft gespeeld in het uitbrengen van de ICO. Dat kan ook best kloppen, want in principe heeft iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van de mogelijkheden van het NEM-platform. Hoe dan ook heeft ook deze gebeurtenis er voor heeft gezorgd dat NEM in de kijker is komen te staan, maar de impact hiervan moet nog maar blijken.

Tot dusver is er reeds heel wat wantrouwen ontstaan ten opzichte van de Petro en het lijkt er naar uit te zien dat heel wat partijen er aanzienlijk tegen gekant zijn. In het bijzonder Amerika heeft reeds laten optekenen dat het alles behalve is opgezet met de Petro. Daarnaast zouden ook de bekend gemaakte cijfers met betrekking tot de Petro ICO niet correct zijn. In hoeverre deze stelling klopt is uiteraard nog maar zeer de vraag. In elke mate dit nieuws de koers en het potentieel van NEM en haar XEM-token uiteindelijk zal beïnvloeden zal nog moeten blijken in de (nabije) toekomst.

Het potentieel van NEM en haar XEM-token

Los van al het bovenstaande blijven wij van mening dat de koers van de NEM (XEM) ondergewaardeerd is op moment van schrijven . In principe beschikt NEM over hetzelfde potentieel als onder meer NEO en Lisk, maar deze twee cryptocurrencies noteren reeds een flink pak hoger. Het is vooral de support vanuit China die er voor heeft gezorgd dat NEO een aanzienlijke groei heeft gemaakt en in principe kunnen we min of meer hetzelfde verwachten voor NEM. Ook de Japanse markt is zeer belangrijk voor de cryptowereld, maar NEM en haar XEM-token bleven gedurende lange tijd aanzienlijk onder de radar.  Het is volgens ons slechts een kwestie van tijd vooraleer hier verandering in komt. Ondanks het feit dat er geen garanties kunnen worden gegeven biedt de huidige XEM-koers volgens ons ruim voldoende potentieel om een (lange termijn) investering te rechtvaardigen.

De afbeelding uit dit nieuwsbericht is afkomstig van het officiële Twitter account van NEM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *