Lisk (LSK)

De toekomst van de blockchain is voor een niet onaanzienlijk deel afhankelijk van de mate van adoptie van de technologie. Het bedrijf, de zogenaamde Lisk Foundation achter deze cryptocurrency heeft als voornaamste doelstelling om een framework te bieden welke de technologie breder toegankelijk moet maken. Het uiteindelijke doel hiervan is uiteraard dat steeds meer partijen er voor gaan kiezen om de blockchain te adopteren. De toegankelijkheid van het Lisk platform is deels terug te vinden in het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de programmeertaal JavaScript voor wat de ontwikkeling en distributie van de blockchain applicaties betreft. Ontwikkelaars beschikken dankzij de mogelijkheden van het Lisk platform over de optie om een eigen blockchain applicatie te ontwikkelen op een zogenaamde sidechain die is gekoppeld aan het Lisk netwerk. Dit uiteraard inclusief een unieke, cryptografische token. Dit alles zorgt er voor dat Lisk organisaties een enorme hoeveelheid aan flexibele mogelijkheden biedt met betrekking tot het integreren van decentrale toepassingen.

Wat is Lisk?

In eerste instantie is het belangrijk om te begrijpen dat Lisk een zogenaamde modulaire blockchain is. De basis van deze blockchain is dan ook opgebouwd uit verschillende ontwerp modules. Dit moet er voor zorgen dat het in de praktijk eenvoudig wordt om ze te gebruiken voor het toevoegen van zogenaamde sidechains. Het gaat hierbij als het ware om afsplitsingen die worden gemaakt van de originele blockchain van Lisk zelf. Deze manier van werken zorgt er in de praktijk niet zelden voor dat Lisk wordt vergeleken met Ethereum, ook al willen de ontwikkelaars achter Lisk hier eigenlijk niets van weten. Toch vertoont hun systeem niet onaanzienlijke gelijkenissen met één van ’s werelds grootste cryptovaluta. Decentrale applicaties worden bij Lisk bijvoorbeeld niet binnen de eigen blockchain vastgeketent, maar worden onder de vorm van zijketens toegevoegd.

Bovenstaande is een belangrijk gegeven, want deze manier van werken zorgt er voor dat zowel de programmering als de werking van de applicaties geen enkele invloed hebben op de manier waarop de blockchain werkt. Ze beschikken allen dan ook over een zelfstandige werking binnen hun eigen ‘keten’. In de praktijk zorgt dit er voor dat het platform over niet alleen een uitstekende stabiliteit, maar tevens over een indrukwekkend groeipotentieel beschikt. De transactiesnelheid van het Lisk platform zal bijvoorbeeld nooit worden beïnvloed door de activiteiten die plaatsvinden in de decenrale applicatielaag van de zijketens. Zelfs wanneer ze in de toekomst ongekend populair wordt zal ze nog altijd gewoon goed blijven functioneren.

Het gebruik van Javascript

Dat Lisk een zeer toegankelijk project en platform wil zijn blijkt niet in het minst uit het gebruik van de programmeertaal Javascript. Dit betekent niet dat je uitsluitend op deze programmeertaal bent aangewezen, in tegendeel. Zo beschikken ontwikkelaars op het Lisk platform eveneens over de mogelijkheid om te kiezen voor CSS3 evenals HTML5. Het toegankelijke karakter van Lisk zorgt er voor dat ontwikkelaars geen tijd meer zullen verliezen met betrekking tot het aanleren van moeilijke programmeertalen.

Nog een connectie met Ethereum

Niet alleen een niet onaanzienlijk deel van het idee van Lisk vertoont gelijkenissen met Ethereum, dat geldt eveneens voor enkele van de mensen die achter dit decentrale platform schuilgaan. Zo is bekend dat Chares Hoskinson evenals Steven Nerayoff, twee toch niet onbelangrijke namen uit de Ethereum wereld zijn overgestapt naar Lisk. Tot slot is het noemenswaardig om aan te geven dat Lisk werkt op basis van het ‘Delegated Proof of Stake’ protocol. Dit betekent in de praktijk dat elke LSK token gelijk staat aan één stem. Uitsluitend de top 101 van investeerders in LSK tokens hebben het recht om te stemmen met betrekking tot belangrijke beslissingen die genomen dienen te worden.

Stemmen met Lisk voor extra rendement

Het feit dat Lisk gebruik maakt van een ‘Delegated Proof of Stake’ algoritme zorgt er voor dat je als houder van LSK-tokens over de mogelijkheid beschikt om wat extra rendement te behalen met je portefeuille. Wist je namelijk dat het met Lisk mogelijk is om een stem uit te brengen op de belangrijkste gedelegeerden die in staan voor het netwerk en de veiligheid er van? Door het uitbrengen van dergelijke stemmen met je portefeuille kan je op eender welk moment van de dag extra geld verdienen. Je wallet hoeft hiervoor ook helemaal niet aan te blijven staan waardoor er in principe geen enkel financieel nadeel aan verbonden is. Wel dien je er rekening mee te houden dat je voor het uitbrengen van een stem 1 Lisk token dient te betalen. Ben jij ook benieuwd hoe dat voten precies in zijn werk gaat en wil je er graag meer over te weten komen? In dat geval is het aanrader om ons blogartikelHoe stemmen bij Lisk je meer rendement kan opleveren te lezen.

Lisk kopen

LSK is een zeer populaire cryptocurrency die dan ook is terug te vinden op heel wat verschillende, grote exchanges. Zo heb je als investeerder niet alleen de mogelijkheid om LSK tokens aan te kopen bij Binance en Bittrex, maar kan je ook gebruikmaken van de mogelijkheden die bijvoorbeeld Poloniex en LiteBit te bieden hebben. Heel wat Nederlandse investeerders vinden het fijn wanneer ze er voor kunnen kiezen om snel en eenvoudig hun tokens aan te kopen met iDeal. Dat is mogelijk bij LiteBit. Deze partij staat er bovendien om bekend buiten Lisk nog een enorm hoeveelheid aan andere altcoins aan te bieden. Indien je hier interesse in hebt is kennismaken met deze aanbieder dan ook zeker en vast een aanrader.

Klik hier om meteen Lisk te kopen via LiteBit!

Welke Lisk wallet gebruiken?

Op het ogenblik dat je wenst te investeren in LSK-tokens, spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om eerst even te kijken naar een betrouwbare wallet. Ondanks het feit dat er tegenwoordig verschillende Lisk wallets op het internet zijn terug te vinden kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om te kiezen voor de officiële applicatie. Je dient er wel rekening mee te houden dat je deze op je computer zelf dient te installeren. De officiële Lisk Nano applicatie is beschikbaar voor zowel Windows, MacOS als Linux. Klik hier om deze wallet te downloaden.


Lisk Presentatie

Het mag duidelijk zijn dat het Lisk platform over een uitstekend potentieel beschikt. Zoals voor alle cryptocurrencies geldt moet het echter gezegd dat er ook aan Lisk heel wat potentiële risico’s zijn verbonden. Dit betekent dat je er altijd goed aan doet om je in te lezen vooraleer een bepaalde investering te doen. Niemand (ook wij niet) kunnen je namelijk de garantie geven dat je kapitaal ten allen tijde is beschermd. Het kan zomaar fout lopen waardoor je, je inbreng in rook ziet opgaan. Wanneer het Lisk platform haar potentieel wel weet waar te maken kan het uiteraard ook een uitstekende investering blijken te zijn. In ieder geval, vooraleer te investeren in Lisk is het altijd interessant om even de officiële presentatie van het platform te bekijken.


Lisk Links

  • Lisk.io (de officiële website van Lisk)