Eén van de cryptocurrencies die de voorbije jaren de sterkste stijging heeft weten te realiseren is ongetwijfeld de privacy coin Monero. Ook zij bereikte dit jaar echter een absoluut dieptepunt op 6 februari. In vergelijking met de all time high van de coin op 21 december 2017 (net wat minder dan 400 euro) viel de koers terug naar zo’n 144 euro. Ondertussen heeft Monero zich enigszins weten te herstellen en noteert ze op vandaag aan een koers van 244 euro (op moment van schrijven). Verschillende feiten liggen aan de basis van deze heropleving.

In eerste instantie is er natuurlijk het herstel van de volledige cryptomarkt. De voorbije week wisten heel wat coins voor het eerst sinds lange tijd terug een mooie opwaartse beweging te maken. Dit geldt ook voor Monero. Echter geldt voor deze coin dat er nog een aantal extra factoren in haar voordeel spreken. Zo is er de algemene toegenomen populariteit van privacy coins, maar daarnaast staat er ook een hard fork in de planning. De hard fork luistert naar de naam ‘Monero V’ en zou rond 7 maart 2018 moeten worden doorgevoerd.

Koersen van Monero (XMR) vind je bij cryptobeginner.nl

10 XMV tokens voor Monero houders

Tijdens de hard fork kunnen houders van XMR tokens rekenen op gratis XMV tokens. Hierbij wordt een toekenning voorzien op basis van een 1:10 ratio. Voor elke XMR token die je in bezit hebt ontvang je dus 10 gratis XMV tokens. De hard fork zal worden uitgevoerd op blok 1529810 dus dit moet je goed in het oog houden. Wil je er zeker van zijn dat je als Monero houders de XMV tokens zult ontvangen? In dat geval is het belangrijk dat je, je XMR tokens ofwel in één van de officiële wallets opslaat of je deze bij een exchange neerzet die de hard fork ondersteunt. Welke exchanges dat precies zullen zijn is tot dusver nog niet bekend.

Screenshot op 7 maart, tokens rond 14 maart 2018

De algemene verwachting is dat de screenshot van de blockchain die moet bepalen hoeveel tokens je op een zeker ogenblik in je bezit hebt zal worden genomen op 7 maart. De tokens zelf zullen echter pas in je wallet verschijnen op 14 maart.

Wat is Monero V precies?

De ontwikkelaars stellen dat Monero V over verschillende voordelen zal beschikken ten opzichte van Monero. Zo moet Monero V in de praktijk niet alleen stabieler zijn in vergelijking met Monero, daarnaast is er ook sprake van een zogenaamde hard cap van 256.000.000 XMV tokens. De vergoeding voor miners zou zijn vastgesteld op minimaal 6 XMV per blok en bovendien zou er een dynamicshe blokgrootte van toepassing zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *