Goed nieuws voor gebruikers van een Ledger hardware wallet! Reeds geruime tijd bestaat er vanuit de community de vraag om Cardano support toe te voegen. Aan deze vraag is Ledger nu (eindelijk) tegemoet gekomen. Vanaf vandaag is de Ledger Nano S dan ook compatibel met Cardano’s ADA-token. Op deze manier wordt het voor investeerders in deze cryptovaluta mogelijk om hun private keys op te slaan met behulp van de Ledger hardware wallet. De Cardano’s ADA applicatie kan nu worden gedownload in de Ledger Live Manager.

“De integratie van Cardano is iets waar de Ledger community reeds lange tijd zit op te wachten. We zijn continue in de weer om te proberen alle wensen van onze klanten in te lossen. Het is dan ook met grote vreugde dat we Cardano officieel welkom heten op het Ledger platform. Hierdoor kunnen investeerders in Cardano vanaf nu genieten van een bescherming van wereldklasse voor hun crypto assets”, aldus Ledger in een verklaring naar aanleiding van het toevoegen van ADA-ondersteuning voor haar hardware wallets.

Ondersteuning voor Cardano op ideaal moment

Het lijkt er naar uit te zien dat het Cardano de laatste tijd allemaal relatief voor de wind gaat. Recent werd bijvoorbeeld nog de nieuwste versie van het Cardanonetwerk gelanceerd waarbij er een nieuw consensusprotocol werd gelanceerd. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘Ouroboros BFT’. Deze maakt het mogelijk om potentiële 51-procentsaanvallen beter af te weren. Daarnaast is er ook achter de schermen nog heel wat gaande bij Cardano.

Zo wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt aan een nieuwe wallet. Bovendien gaan er eveneens geruchten dat de crypto development groep Input Output Hong Kong binnen in samenwerking met de Cardano Foundation een betalingsnetwerk voor ADA zullen gaan vrijgeven. Uiteraard zijn dit op moment van schrijven nog maar geruchten, maar mochten ze uiteindelijk waarheid blijken te worden kan dit een zeer aanzienlijke stimulans met zich meebrengen voor de waarde van de ADA-token. Uiteraard zoals steeds geen garanties…

Stijging van meer dan 65 procent in 2019

Wie in het begin van het jaar of aan het einde van 2018 heeft geïnvesteerd in de ADA-token van Cardano heeft het in ieder geval niet slecht gedaan. Op moment van schrijven is het namelijk zo dat de ADA-token een meerwaarde laat optekenen over het jaar 2019 van zomaar even 65 procent. Houden we rekening met het laagste punt dat de ADA-token heeft behaald dit jaar (meer bepaald in februari), dan is er zelfs sprake van een stijging van meer dan 80 procent. Hiermee heeft Cardano een significant deel van haar verlies goedgemaakt en kan het terug verder bouwen aan de toekomst.

Wilt ook u graag investeren in Cardano’s ADA-token?

Wilt u ook proberen te profiteren van het positieve nieuws welke er nu bestaat rond Cardano’s ADA-token? Denkt u er dan ook aan om te investeren in deze interessante token? In dat geval is het daarvoor mogelijk om gebruik te maken van verschillende exchanges of brokers. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ADA-token aan te kopen via Binance, maar daarnaast is het ook mogelijk om in te stappen met iDeal via een partij zoals LiteBit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *