De belangrijkste financiële instantie in Japan heeft statistieken naar buiten gebracht die betrekking hebben op de registraties van cryptocurrency-exchanges. Van de 23 nieuwe aanvragen die de instantie heeft ontvangen, zijn er tot nu toe twee goedgekeurd. Daarnaast zijn er meer dan 140 andere bedrijven die interesse hebben om de Japanse markt te betreden.

Van de meer dan 140 bedrijven nog maar 2 goedgekeurd

De Japanse ‘Financial Services Agency’ (FSA) heeft deze week de aanvragen voor twee nieuwe cryptocurrency-exchanges goedgekeurd. De goedkeuringen hebben betrekking op Rakuten Wallet Co. Ltd. en Decurret Co. Ltd.

De FSA vermeldt daarbij:
“Het aantal geïnteresseerden die belangstelling hebben getoond voor toetreding tot de markt van virtuele valutabedrijven in Japan (inclusief vooroverleg & vragen over registratie) is sinds maart meer dan 140”.

De toezichthouder deelde verder mee dat “van 23 bedrijven waarvan de FSA de vragenlijst heeft ontvangen … zeven van hen vanaf maart in het evaluatieproces zitten.” Van deze zeven zijn tot nu toe alleen Rakuten Wallet en Decurret nu officieel geregistreerd.

Ook vertelde de FSA dat “het ongeveer zes maanden kost om vanaf de vereiste procedure met de standaard evaluatie, een crypto-exchange te zijn met officiële registratie.” Inclusief de 2 nieuw toegevoegde exchanges heeft Japan nu 19 goedgekeurde crypto-exchanges.

Rakuten Wallet

Naar aanleiding van de aankondiging van de FSA heeft Rakuten Inc. dinsdag een persbericht uitgegeven waarin wordt bevestigd dat haar dochteronderneming, Rakuten Wallet Inc., is geregistreerd als een “aanbieder van virtueel geld”. Rakuten Group biedt, volgens hun website, meer dan 70 internet- en fintechdiensten in 30 landen en regio’s, met bijna 1,3 miljard leden wereldwijd.

De aankondiging meldt:
“Het bedrijf heeft op 1 maart 2019 zijn handelsnaam veranderd van ‘Everybody’s Bitcoin Inc.’ in ‘Rakuten Wallet Inc.’ , en stopt eind maart met de huidige aangeboden services. Gebruikers kunnen vanaf april nieuwe accounts openen voor de nieuwe service”.

Op 15 december 2016 werd Everybody’s Bitcoin gestart, en op 30 september 2017 haar crypto-exchange service. Het bedrijf vroeg op 7 september van hetzelfde jaar een registratie bij de FSA aan, maar die werd tot nu toe niet goedgekeurd. Rakuten melde daarbij dat “de toezichthouder de exchange toestond door te werken als een “betrouwbaar geachte virtuele valuta exchange” terwijl de aanvraag ervan beoordeeld werd.

Op 25 april vorig jaar ontving Everybody’s Bitcoin een opsomming voor bedrijfsverbetering van de FSA, en ging vervolgens over tot het herstructureren van het managementsysteem. Rakuten Inc. kondigde in augustus vorig jaar de opstart van de exchange aan. Volgens informatie op de FSA-website biedt de nieuwe Rakuten-exchange de handel in BCH (Bitcoin Cash), BTC (Bitcoin) en ETH (Ethereum).

Decurret

Startup Decurret kondigde maandag aan dat het de registratie als een crypto-exchange heeft voltooid en het zijn deuren opent. Het in Tokio gevestigde bedrijf, opgericht in januari vorig jaar, streeft er volgens de eigen website naar om “de belangrijkste bank voor digitale valuta’s te zijn”, de standaard voor digitale valutatransacties met beveiliging en gemak,”.

Het bedrijf meldt ook nog:
“We hebben een systeem gebouwd waarmee we services kunnen aanbieden die digitale valuta kunnen verhandelen, verzenden, ontvangen en beheren”.

Volgens de registratie-informatie op de website van FSA zal “Decurret BCH, BTC, ETH, LTC (Litecoin) en XRP (Ripple) ondersteunen. Met wallet en exchange apps voor iOS en Android onderweg”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.