Het wordt hier op Cryptobeginner.nl veelvuldig benadrukt dat ‘real life adoption’ één van de absolute sleutelfactoren is voor het potentieel waar een cryptocurrency over beschikt. Op dit vlak valt er vandaag goed nieuws waar te nemen voor IOTA en haar MIOTA-token. Jaguar Land Rover, toch één van de grootste Engelse automerken heeft namelijk bekend gemaakt testen uit te voeren met MIOTA tokens als beloning voor het delen van bepaalde data. Voertuigen van het merk die nu worden ontwikkeld worden dan ook mogelijks uitgerust met een wallet. Op het ogenblik dat bestuurders data delen met betrekking tot de ritten die ze maken en bijvoorbeeld de omstandigheden op de weg kan daar dan een bepaalde beloning in IOTA (MIOTA) voor worden toegekend. De koers van IOTA reageerde meteen positief op dit nieuws. 

Prijsstijging van 15% 

De waarde van de MIOTA-token steeg naar aanleiding van het bovenstaande nieuws over 24 uur met 15 procent. Dit bracht haar waarde tot boven de 0,31 dollar. Het positieve nieuws is meer dan welkom voor IOTA en haar MIOTA-token. De aandacht voor het project van investeerders was namelijk sterk afgezwakt na de hype van december 2017. Tijdens de hype wist de asset te pieken tot een waarde van meer dan 5,50 dollar. Daar zijn we op vandaag nog ver vanaf, maar mocht Land Rover Jaguar de daad bij het woord voegen kan dat een zeer belangrijke meerwaarde betekenen voor deze cryptovaluta. 

Focus op het ‘Internet of Things’ 

IOTA is één van de eerste cryptocurrencies die in het leven werd geroepen om het Internet of Things te dienen. Het spreekt voor zich dat als gevolg hiervan ook auto data één van de gebruikstoepassingen is van deze coin. De mede-oprichter van IOTA, Dominik Schiener heeft in een reactie laten optekenen dat de smart wallet technologie eenvoudig kan worden geïntegreerd in alle nieuwe auto’s die worden geproduceerd. Verder liet de man nog het volgende optekenen: “IOTA wil interoperabiliteit mogelijk maken tussen de verschillende spelers op de (auto)markt. Dit betekent dat er geen speciale Jaguar Coin nodig is of bijvoorbeeld een speciale BMW Coin. In plaats daarvan kan er gebruik worden gemaakt van een universele token.” 

Lancering Trinity Wallet belangrijke mijlpaal voor IOTA

Eén van de belangrijkste pijnpunten waar IOTA gedurende lange tijd mee af te rekenen heeft gekregen had betrekking tot haar gebruiksvriendelijkheid… of beter gezegd het gebrek daaraan. Een belangrijke mijlpaal op dit vlak werd bereikt met de lancering van de Trinity Wallet. Bovendien heeft ook de ondersteuning van de leidende hardware wallets gezorgd voor een belangrijke meerwaarde voor IOTA en haar MIOTA-token. Tot op moment van schrijven wordt het merendeel van het volume dat door IOTA gaat nog steeds gerealiseerd op Binance. In het bijzonder de handelsparen met Bitcoin en Tether zijn voor de coin van cruciaal belang. 

Ook investeren in IOTA (MIOTA)?

Heeft u nog geen positie ingenomen in IOTA en bent u van plan om dit naar aanleiding van dit nieuwsbericht wel te doen? In dat geval kunt u er voor kiezen om daarvoor een beroep te doen op verschillende partijen. U kunt de MIOTA-token kopen bij onder meer Binance, Huobi Global, Bitfinex, HitBTC en OKEx. Wilt u graag instappen met nieuwe fiat-geld? Ook dat is mogelijk. De cryptocurrency broker Bitvavo maakt het immers mogelijk om meteen te investeren in IOTA met iDeal. Let op, investeren in cryptocurrencies brengt altijd risico’s met zich mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *