Het lijkt er naar uit te zien dat er een cruciaal moment is aangebroken voor Bitcoin en bij uitbreiding uiteraard ook voor investeerders in de cryptovaluta. Menig aantal analisten zijn het er namelijk met elkaar over eens dat het prijsniveau van Bitcoin tussen de 3.300 & 3.500 dollar cruciaal is voor de financiële evolutie die de cryptocurrency op (korte) termijn door kan maken. Wanneer ze zichzelf weet te manifesteren binnen dit prijsniveau zou een stijging richting de 4.000 dollar tot de mogelijkheden behoren. Lukt dit niet en valt de prijs verder omlaag richting een waarde van 3.000 dollar? In dat geval zou een verdere koersduik richting de 2.000 dollar zomaar tot de mogelijkheden behoren. Dit doet de vraag naar de voorgrond treden of het op dit ogenblik wel interessant is om in te stappen in Bitcoin of niet.

Gebrek aan momentum

Een belangrijk punt van kritiek waar menig aantal cryptocurrency experts naar verwijzen is het gebrek aan momentum op moment van schrijven. Een recente, kleine correctie zorgde er nog voor dat de waarde van een BTC-token met iets meer dan 100 dollar onderuit ging. Inmiddels heeft de nummer één cryptocurrency zich enigszins hersteld, maar ze blijft hangen onder het punt voor de recente correctie van iets minder dan 3.600 dollar. Op moment van schrijven is één BTC-token dan ook nog steeds slechts 3.484,74 dollar waard. Over de voorbije 24 uur is er sprake van een lichte stijging van 0,88 procent.

Wat kan Fidelity betekenen voor de Bitcoin koers?

Toch is het mogelijk dat er vanuit onverwachte hoek een boost kan worden gerealiseerd voor de Bitcoin koers. Zo heeft Fidelity vorig jaar in oktober nog bekend gemaakt dat het van plan is om de cryptomarkt te betreden. Ondanks het feit dat toen iedereen dacht dat dit slechts (verre) toekomstmuziek was blijkt dit nu helemaal niet het geval te zijn, in tegendeel. De ‘Fidelity Custody Service’ zal namelijk naar alle verwachting reeds in maart van dit jaar worden gelanceerd. Dit zou potentieel een mooie meerwaarde met zich mee kunnen brengen voor de cryptomarkt, maar absolute zekerheid is er uiteraard niet. Wel is het een feit dat Fidelity een financiële instelling is met niet alleen 27 miljoen klanten, maar daarnaast ook nog eens een goed gevulde portefeuille met een actuele waarde van meer dan 7,2 biljoen Amerikaanse dollar. Mocht er een stukje van deze waarde richting de cryptomarkt vloeien brengt dit uiteraard een niet onbelangrijk potentieel met zich mee. Nogmaals, geen garanties!

Ripple maakt verlies van voorbije dagen meteen terug goed

Dit artikel afronden doen we door ook nog even te kijken in de richting van de andere cryptocurrencies die in de top 10 zijn terug te vinden. Dan valt meteen op dat vooral de XRP-token van Ripple haar verlies van de voorbije dagen terug heeft weten goed te maken. De waarde van de XRP-token steeg dan ook terug naar 0,32 dollar. Over de voorbije 24 uur laat ze een meerwaarde optekenen van bijna 10 procent. De koers van Ethereum ging 2,6 procent omhoog, Bitcoin Cash doet er 5,93 procent bij en Litecoin staat 2,29 procent in het groen. TRON heeft het na de recente stijgingen duidelijk moeilijker om groene cijfers te laten zien. Zij kende een stevige terugval in koers en noteert ook nu terug 0,73 procent lager over de voorbije 24 uur. Dit maakt de XRP-token binnen de top 10 de absolute winnaar van de dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *