Bitcoin koersen kun je volgen op cryptobeginner.nlWe nemen hier niet zo snel de uitdrukking ‘bloed in de straten’ in de mond, maar de derde grootschalige correctie, zeg maar rustig cryptomarkt in vrije val, op korte tijd zorgt er toch voor dat we deze stelling inmiddels gerechtvaardigd vinden. Ook vandaag zal namelijk de geschiedenisboeken ingaan als een donkerrode dag voor niet alleen de Bitcoin, maar ook een groot aantal altcoins. Op moment van schrijven tekent de Bitcoin een verlies aan over de voorbije 24 uur van 11,47 procent. Dit zorgt er voor dat haar market cap is herleid naar een waarde van 208.162.448.491 Amerikaanse dollar. De actuele koers van de Bitcoin is bovendien teruggevallen tot 12.386,30 Amerikaanse dollar.

Bitcoin is lang niet de enige cryptovaluta die een rode dag beleeft. Sterker nog, op moment van schrijven staat de volledige top 10 weer stevig in het rood met alleen NEO die de schade weet te beperken. Voor Ethereum geldt bijvoorbeeld een verlies over de voorbije 24 uur van 12,41 procent. Ripple ging met alweer 19,16 procent eveneens stevig onderuit en hetzelfde geldt voor Bitcoin Cash (15,51 procent), Cardano (18,30 procent), Litecoin (12,62 procent) en NEM (17,56 procent). Voor Stellar geldt een verlies van 18,75 procent en met IOTA wordt een bloedrode top 10 afgerond met een verlies van 14,02 procent.

Ook buiten de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies vielen er rake klappen. Slechts een enkeling zoals bijvoorbeeld Tether (+ 1,03 procent) en Cryptonex (+ 5,33 procent) weten het op dit ogenblik binnen de top 100 in het groen te houden. De nieuwe correctie werd de voorbije nacht reeds ingezet, maar haar dieptepunt bereikte ze voor het merendeel van de cryptovaluta’s tussen 10h00 & 11h00 deze ochtend. Inmiddels is de koers van verschillende altcoins weer een beetje gestegen, maar de geleden verliezen zijn zeer aanzienlijk te noemen. Anderzijds biedt deze correctie wel terug de nodige opportuniteiten voor mensen die nog maar net willen instappen of zij die graag tegen een lage kostprijs hun portefeuille verder willen uitbreiden of diversifiëren.

Cryptocurrecny koersen kun je vinden op cryptobeginner.nl

Het is voor veel investeerders in cryptocurrencies toch altijd even schrikken wanneer ze bij het opstaan de actuele koersen op deze manier in het rood zien duiken. Het zou dan ook een natuurlijke reactie kunnen zijn om een stukje van je portefeuille te verkopen. Ondanks het feit dat iedereen dit voor zichzelf moet uitmaken zijn correcties als deze niet ongezien binnen de cryptowereld. De enorme groei die de volledige markt recent heeft doorgemaakt was gedoemd om terug te vallen naar een meer acceptabel niveau. Dit betekent niet dat je zomaar permanent een deel van je investering in rook ziet opgaan. Uiteraard zullen de drie recente correcties er voor hebben gezorgd dat de actuele waarde van je portefeuille enigszins is teruggevallen, maar een nieuwe bull run (die er echt wel zit aan te komen) kan hier in één klap terug verandering in brengen. Zoals we altijd zeggen is het voor elke investeerder in cryptocurrencies van  belang om rekening te houden met enkele cruciale tips, namelijk:

  1. Investeer nooit met geld dat je niet voor een langere periode kan missen;
  2. Vermijd grote verliezen door een deel van je portefeuille te verkopen tijdens een correctie;
  3. Stop niet al je eieren in dezelfde mand en spreid je portefeuille uit over meerdere cryptovaluta’s;

Daar waar verschillende cryptocurrencies voor veel (nieuwe) investeerders misschien net wat te duur waren geworden biedt deze nieuwe correctie wellicht terug een interessante mogelijkheid om er in te investeren zonder dat je een te grote hoeveelheid kapitaal moet vrijmaken. Zo heeft elk nadeel ook z’n voordeel. Ondanks het feit dat we uiteraard geen enkele garantie kunnen geven over de evolutie die de koersen zullen doormaken lijkt het nu toch wel een zeer aantrekkelijk instapmoment te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *