De cryptomarkt van vandaag kleurt bloedrood. Niet alleen Bitcoin, maar ook het merendeel van de altcoins zijn stevig onderuit gegaan. Wat bovendien misschien wel nog belangrijker is om te vermelden is dat ook de totale market cap van de cryptomarkt een oncomfortabele mijlpaal heeft bereikt. Het is namelijk zo dat de daling van de koersen van vandaag er voor heeft gezorgd dat de market cap onder de 200 miljard dollar is gezakt. Ook Bitcoin Cash leverde vandaag, één dag voor de geplande hard fork stevig in waardoor het enthousiasme toch wat extra wordt getemperd.

Geplande uitbraak niet waargemaakt

Dat er nu een dergelijke daling van de koersen kan worden genoteerd is opvallend. De cryptomarkt liet op 7 november nog een mooie market cap van 220 miljard optekenen naar aanleiding van de zogenaamde ‘bulls’ die anticipeerden op een mogelijke uitbraak van de Bitcoin prijs. Op deze manier zou het herstel richting de all time high van voorbije december kunnen worden ingezet, maar helaas bleek dat scenario uiteindelijk niet realiseerbaar. De uitbraak wist zich dan ook niet te voltrekken met de huidige, sterke dalingen van de koersen als gevolg. De daling zorgde er onder meer voor dat het volledige rendement dat Bitcoin Cash had geboekt in de aanloop naar haar hard fork teniet werd gedaan.

Volledige top 10 stevig in het rood

Wanneer we de top 10 bekijken van ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrencies zien we overal stevige rode cijfers. Eén digitale valuta is de vreemde eend in de bijt, namelijk Tether. Zij noteert op dit ogenblik dan ook aan een waarde van $0,989463 en laat daarmee een lichte stijging van 0,47 procent optekenen. Voor alle andere cryptovaluta’s die in de top 10 zijn terug te vinden gelden rode cijfers en niet zo’n klein beetje ook. Bitcoin daalde over de voorbije 24 uur met zomaar even 8,44 procent. Ze zakt daarmee naar een waarde van amper 5.838,33 dollar. Ook Ethereum levert fors in met 10,82 procent tot een waarde van 186,15 dollar. Ondanks het vele positieve nieuws rond Ripple de laatste tijd ontspringt ook zij de dans niet. De waarde van de XRP-token ging onderuit tot 0,46 dollar. Daarmee levert ze over de voorbije 24 uur voor 10,98 procent aan waarde in.

Stevige opdoffer voor Bitcoin Cash

Voor Bitcoin Cash komt de correctie op de cryptomarkt natuurlijk extra ongelegen. Zij ziet één dag voorafgaand aan haar hardfork de koers namelijk onderuit gaan met op moment van schrijven meer dan 16 procent! Ook andere coins die het de voorbije periode beter bleken te doen moeten sterk inleveren. De koers van EOS ging bijvoorbeeld met 13,87 procent onderuit en ook Litecoin leverde ruim 11 procent aan waarde in. Ook buiten de top 10 lijken heel wat beloftevolle projecten sterk in te leveren. Zo ging de koers van IOTA onderuit met 12,59 procent en ook het Chinese NEO moest meer dan 12 procent inleveren.

Slechts enkele positieve uitschieters

Ondanks het feit dat de correctie van vandaag duidelijk het overgrote merendeel van de cryptomarkt heeft getroffen zijn er ook enkele positieve uitblinkers. Zo steeg de koers van ‘Etheera’ met 11,33 procent over de voorbije 24 uur. De koers van ‘SIRIN LABS Token’ steeg op haar beurt ook met 2,36 procent. Een gelijkaardige stijging werd ook gerealiseerd door Metaverse ETP. Andere uitblinkers waren stablecoins zoals USD Coin (+ 1,94 procent) en TrueUSD (+ 1,12 procent). Zoals eerder aangegeven liet ook Tether een kleine stijging van haar koers optekenen, al bleef deze beperkt tot minder dan 1 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *