Enigszins opvallend nieuws vandaag vanuit het kamp van Binance. Cosmos Network (ATOM) heeft namelijk een volledig gratis listing ontvangen bij de populaire exchange. De gratis listing kwam er nadat het project een directe uitnodiging had ontvangen van de Binance CEO, Changpeng Zhao. Cosmos Network (ATOM) staat er om bekend eigenlijk nooit echt intensief op zoek te zijn gegaan naar een listing van haar token bij verschillende (grote) exchanges. Dit wou de Binance CEO graag belonen en zo geschiede het dus uiteindelijk ook. 

Stijging van de ATOM-token van 27 procent 

Naar aanleiding van het nieuws steeg de waarde van de ATOM-token met 27 procent. Dit zorgde voor een toename in waarde van 3,91 tot 5,14 dollar. Ook de handelsactiviteit werd gekenmerkt door grote sprongen. Op moment van schrijven is het mogelijk om bij de grootste cryptocurrency exchanges ATOM te verhandelen door middel van 39 handelsparen. Het is het doel van Cosmos Network om een soort van hub te maken voor “inter-chain communications”. Bovendien wil ze eveneens dienst kunnen doen als SDK voor ontwikkelaars om op een eenvoudige manier hun eigen blockchains op te kunnen zetten. Naar eigen zeggen wil Cosmos Network dan ook graag ‘Het Internet van de Blockchains’ worden. 

Keuze uit drie verschillende handelsparen 

De listing van de ATOM-token bij Binance zal het mogelijk maken om de token via deze weg door middel van drie verschillende handelsparen te verhandelen. Zo is er een handelspaar beschikbaar met Bitcoin, Binance Coin en Tether. Vooral deze laatste is opvallend. In het verleden is het namelijk vaak gebeurd dat community-listed cryptocurrencies in eerste instantie niet meteen konden worden verhandeld met behulp van de USDT-token. 

Recente toevoeging aan OKEx 

De listing van de ATOM-token bij Binance komt er slechts daags nadat ze ook was toegevoegd aan OKEx, eveneens één van de belangrijkste cryptocurrency exchanges in Azië. Bovendien heeft Kraken recent bekend gemaakt dat het enkele extra handelsparen zou gaan lanceren voor de token. Het ging hierbij in het bijzonder om fiat handelsparen. Dit moet het mogelijk maken voor nieuwe investeerders om direct te kunnen participeren in ATOM met fiat-geld.

ATOM staat algemeen bekend als één van de meer succesvolle “post-ICO” projecten. De token sale vond ongeveer twee jaar geleden plaats. Tijdens de verkoop van de token lag de prijs op 0,10 Amerikaanse dollar. Kijken we naar de prijs in BTC? Dan heeft ATOM inmiddels wel een terugval gekend van ongeveer 0,001 BTC naar 0,0007 BTC. Dit is een behoorlijke terugval, maar wel relatief conform de evolutie die de cryptomarkt het voorbije jaar heeft gekend. 

Kritiek op listing bij Kraken 

Inmiddels is er vanuit verschillende hoeken wel kritiek gekomen op de listing bij de Kraken exchange. Dit heeft in het bijzonder te maken met het feit dat de instapprijs voor trading is vastgesteld op 4,32 dollar. Dit kan mogelijks een effect hebben gehad op de markt en kan dus mee aan de basis hebben gelegen van de prijsstijging die de voorbije dagen merkbaar was. Heel wat mensen uit de cryptomarkt zijn bovendien van mening dat de ATOM-token overgewaardeerd is. Mocht dit inderdaad het geval zijn is een (stevige) terugval in de nabije toekomst meer dan waarschijnlijk. Nu instappen kan dus gepaard gaan met stevig risico. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *