Brisbane Airport, de derde grootste en belangrijkste luchthaven van Australië heeft bekend gemaakt dat het cryptocurrencies gaat accepteren. Het zou hierbij al zeker gaan om Bitcoin en Ethereum, maar ook andere cryptovaluta’s zouden in aanmerking komen. De cryptocurrencies zullen gebruikt kunnen worden om aankopen te doen bij verschillende winkels in de terminal van de luchthaven. In een officiële verklaring heeft Brisbane Airport aangegeven een samenwerking aan te zijn gegaan met de in Queensland gevestigde Bitcoin payments startup TravelbyBit. Op deze manier moet het mogelijk worden om in de twee terminals van de luchthaven cryptocurrencies te accepteren.

Duidelijke voordelen aan betalen met cryptocurrencies

In ene verklaring waarin er wordt gewezen naar de voordelen van betalingen met cryptocurrencies heeft de luchthaven onder meer de lage transactiekosten, maar ook wisselkoersen aangegeven die van toepassing zijn in vergelijking met klassieke betalingen met cash geld en bankkaarten. Andere voordelen die door de luchthaven als zeer interessant worden bestempeld zijn het feit dat transacties meteen worden uitgevoerd zonder dat deze gecontroleerd dienen te worden door een centrale partij.

“Reizigers zullen binnenkort in onze luchthaven gebruik kunnen maken van ons TravelbyBit’s cryptocurrency betalingssysteem. Dit zal betekenen dat men hun aankopen kan betalen door middel van Bitcoin, Dash en Ethereum evenals verschillende andere cryptovaluta’s. Ze zullen niet alleen gebruikt kunnen worden om artikelen mee aan te kopen, ook het betalen van bijvoorbeeld een maaltijd zal op deze manier mogelijk worden.”

In navolging van de bekendmaking van het feit dat Brisbane Airport ‘s werelds eerste luchthaven zal zijn welke er voor kiest om cryptocurrencies te accepteren heeft ook de general manager of strategic planning and development Roel Hellemons zijn licht op de kwestie laten schijnen:

“Heel wat mensen in de wereld hebben behoorlijk wat geld verdient door te investeren in cryptocurrencies. Een niet onaanzienlijk deel van deze mensen reist de hele wereld rond. Zij komen bijgevolg ook in Australië. Dit betekent dat het niet meer dan logisch is dat wij er als luchthaven voor kiezen om deze mensen de mogelijkheid aan te bieden om met hun zuur verdiende cryptovaluta’s hun aankopen af te rekenen.”

De acceptatie van cryptocurrencies door Brisbane Airport maakt eens temeer de open en vriendelijke houding van Australië ten opzichte van de virtuele valuta’s duidelijk. Deze staat in schril contrast met de acties die recent werden ondernomen door met name Indonesië, China en Zuid-Korea. Bovendien gaat de luchthaven finaal nog een stapje verder in haar statement. Afsluiten doet ze namelijk door te stellen dat;

“Dit is nog maar het begin. Ons uiteindelijke doel is om het betalen met cryptocurrencies wijdverspreid doorheen ons bedrijf toe te gaan passen. Binnenkort hierover ongetwijfeld meer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo