Verschillende Koreaanse bronnen hebben laten optekenen dat Samsung er aan denkt om haar eigen blockchain en token te lanceren. De token zou zelfs reeds een naam hebben, namelijk ‘Samsung Coin’! Het nieuws verscheen voor het eerst naar aanleiding van het feit dat de Samsung Galaxy S10 ondersteuning zou bieden voor het opslaan van verschillende cryptocurrencies. Eerder raakte ook bekend dat Samsung een investering heeft gedaan van 2,9 miljoen dollar in het bedrijf Ledger. Deze staat uiteraard bekend omwille van de verschillende populaire hardware wallets welk ze reeds op de markt heeft gelanceerd.

“Mogelijkheden worden onderzocht”

Een persoon die nauw betrokken is bij de kwestie heeft aangegeven dat Samsung momenteel inderdaad de mogelijkheden onderzoekt om een eigen blockchain en token te lanceren. De kans bestaat dat Samsung er in eerste instantie voor zal kiezen om een private blockchain te lanceren om deze in een latere fase te openen voor het publiek. Vooraleer Samsung überhaupt uit kan pakken met haar eigen blockchain en cryptocurrency zal het eveneens bijzondere aandacht moeten schenken aan de geldende regelgeving in Zuid-Korea. Het land staat er namelijk om bekend tot op moment van schrijven bijzonder strikt te zijn voor wat de lancering van nieuwe tokens betreft. Zuid-Korea heeft er eerder ook reeds voor gekozen om een ban op te leggen voor ICO’s. Wellicht zal ook dit dus nog wel even wat extra onderzoek vergen.

“We verwachten dat Samsung Coin op een bepaald ogenblik de markt zal betreden. Op welke manier en ook wanneer dat zal gebeuren is momenteel echter nog onduidelijk”, aldus de bron van Samsung die zich bij het project betrokken is.

Investering van 2,9 miljoen dollar in Ledger

Mocht Samsung op een bepaald moment daadwerkelijk haar eigen Samsung Coin gaan publiekelijk gaan lanceren lijkt het er alvast naar uit te zien dat het geen problemen zal hebben om deze op de Ledger hardware wallets te krijgen. Eerder werd namelijk bekend gemaakt dat Samsung een investering van zomaar even 2,9 miljoen dollar heeft gedaan in het bedrijf Ledger. Dit bedrijf staat in het bijzonder bekend omwille van de Ledger Nano S en Ledger Nano X hardware wallets. De hardware wallet van Ledger was één van de eerste gespecialiseerde systemen ter wereld die gebruikt kon worden voor het opslaan van cryptocurrencies. Details over de overeenkomst die is afgesloten tussen Ledger en Samsung werden tot op dit ogenblik evenwel nog niet bekend gemaakt.

Interesse in cryptocurrencies in Zuid-Korea neemt toe

Het lijkt er hoe dan ook naar uit te zien dat de interesse in cryptocurrencies in Zuid-Korea zowel vanuit de bedrijven als vanuit de particulieren stelselmatig toeneemt. Recent verscheen hier op Cryptobeginner.nl bijvoorbeeld nog het nieuws dat Zuid-Koreanen gemiddeld 6.000 dollar investeren in cryptovaluta’s. Daarnaast zou ook het aantal nieuwe investeerders in het land stelselmatig toenemen. Mocht Samsung daadwerkelijk met een eigen coin op de markt komen kan dat uiteraard alleen maar een meerwaarde voor de markt in haar totaliteit met zich meebrengen. Samsung is sinds jaar en dag een gevestigde naam waardoor haar vertrouwen in cryptocurrencies de volledige markt in een positief daglicht kan stellen. Van zodra er meer bekend is over de Samsung Coin leest u dat uiteraard hier op Cryptobeginner.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *