Binance heeft bekend gemaakt dat het haar ‘Binance Chain’ zal lanceren op 23 april. Het gaat hierbij om een publieke blockchain welke ondersteuning zal bieden voor de BNB-token. De exchange heeft bovendien aangegeven dat het binnenkort ook haar gedecentraliseerd handelsplatform zal lanceren op de nieuwe blockchain. Van zodra de lancering een feit is zal Binance haar klanten de mogelijkheid aanbieden om zelf een token op haar blockchain uit te geven. Partijen die daarin geïnteresseerd zijn dienen wel rekening te houden met een stevige kostprijs. Op die manier wil Binance er voor zorgen dat alleen solvabele projecten op haar blockchain kunnen worden uitgegeven. 

Kleine fee voor elke transactie op DEX

Op het ogenblik dat er een transactie zal worden uitgevoerd op de gedecentraliseerde exchange van Binance zal het bedrijf daar een kleine fee voor ontvangen. Een tweede verdienmodel is terug te vinden in de mogelijkheid om een eigen token op de blockchain te lanceren. Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangehaald dienen partijen die dit wensen te doen wel rekening te houden met een stevig prijskaartje. Volgens de laatste geruchten zou de lancering van een eigen token op de Binance blockchain dan ook gepaard gaan met een kostprijs van zomaar even 100.000 Amerikaanse dollar. 

Voor veel mensen is het niet meteen duidelijk waarom Binance er nu voor kiest om buiten haar gecentraliseerde exchange ook met een gedecentraliseerde variant te komen. Het is de algemene verwachting dat Binance zich met haar DEX vooral zal richten op investeerders die zelf houder willen zijn van de private keys van hun cryptocurrencies. Binance zal op haar DEX uiteraard geen holdings bijhouden voor gebruikers van het platform.

Gelimiteerde hoeveelheid aan nodes 

Binance heeft bevestigd dat het een gelimiteerde hoeveelheid aan nodes zal gebruiken voor het draaien van de Binance Chain. Dit betekent dat de custom blockchain minder gedecentraliseerd zal zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum. Echter zal de Binance Chain ook een belangrijk voordeel met zich meebrengen. Zo zou ze in staat zijn om toch enkele duizenden transacties per seconde uit te voeren. Op deze manier wordt het draaien van de gedecentraliseerde exchange op een zo vlot mogelijke wijze mogelijk gemaakt. 

Nog meer adoptie van de BNB-token verwacht 

Een significant deel van de waarde waar een cryptocurrency over beschikt wordt gerealiseerd  door de mate aan adoptie waar ze op kan rekenen. Specifiek voor de BNB-token geldt dat er op verschillende manieren in de praktijk gebruik van wordt gemaakt. De lancering van de Binance Chain zal er in de praktijk uiteraard alleen maar voor zorgen dat er nog meer gebruik zal worden gemaakt van de BNB-token. Anderzijds is het ook zo dat er elk kwartaal een verbranding van tokens plaatsvindt. Het economische potentieel van deze cryptovaluta lijkt dan ook uitstekend te zijn. Het enige wat mogelijks roet in het eten zou kunnen gooien is een hack bij Binance. Op het ogenblik dat dit zou gebeuren zou dit ongetwijfeld een dramatische impact hebben op de token van de exchange. Eén ding staat in ieder geval vast, dit jaar heeft Binance Coin een ongelofelijk mooie meerwaarde weten te creëren. Heel wat vroege investeerders hebben hier dan ook een mooi financieel voordeel mee weten te realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *