KuCoin Shares, investeren in een exchange met potentie

KuCoin Shares: investeren in een populaire exchange

Wat zijn KuCoin Shares?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kunnen we KuCoin Shares eigenlijk enigszins omschrijven als ‘virtuele aandelen’ die kunnen worden aangekocht. Dit betekent als het ware dat je door middel van KCS rechtstreeks investeert in de exchange zelf. Dat op zich zou mogelijks (geen garanties!) interessant kunnen zijn, maar er is meer. Door te investeren in KCS kan je namelijk nog aanspraak maken op de hieronder aangegeven voordelen.

  • 10% van de winst van KuCoin Exchange wordt gebruikt om KCS te ‘verbranden’;
  • Betaal je de fees met KCS-tokens, dan krijg je een mooie korting op de kosten;
  • Je hebt recht op een dividend welke elke dag opnieuw wordt uitgekeerd;

Verbranden van KuCoin Shares

Op moment van schrijven geldt dat de totale supply van KuCoin Shares 180.730.576 KCS omvat. Van deze totale hoeveelheid aan tokens zijn er op dit ogenblik 75.730.576 in omloop. Dit betekent dat er nog behoorlijk wat tokens in de komende jaren in omloop zullen komen. Anderzijds moet het gezegd dat er door het team achter de exchange voor is gekomen om 10% procent van de gerealiseerde winst te gebruiken om telkens KCS tokens te ‘verbranden’. Dit zorgt er voor dat er minder KCS-tokens in omloop zullen zijn wat een positieve invloed kan hebben op de koers van de cryptovaluta. Uiteraard geldt ook hiervoor dat er geen garanties gegeven kunnen worden.

Kennismaking met KuCoin Exchange

Laat ons in eerste instantie even kijken naar KuCoin Exchange. Dit crypto-handelsplatform werd opgericht in september 2017, maar begon onder de naam ‘Kubi.com’. Het hoofdkantoor is op dit ogenblik gevestigd in Hong Kong. In eerste instantie was KuCoin Exchange in China gevestigd, maar een verhuis drong zich op omwille van de aanzienlijke regulaties die in China werden doorgevoerd. Sinds de verhuis heeft KuCoin Exchange aardig aan de weg getimmerd, mede door het feit dat het zich profileert als een exchange die iets wil teruggeven aan de investeerders die er hun vertrouwen in stellen.

Er voor kiezen om gebruik te maken van KuCoin Exchange zorgt er voor dat je onder meer kan rekenen op zeer lage transactiekosten. Deze liggen bij deze exchange dan ook slechts op 0,1 procent. Alleen bij Binance zijn de kosten nog zo beperkt. Kenmerkend voor KuCoin Exchange is ook dat nieuwe coins in een sneltempo worden toegevoegd. Ook het ruime aanbod bestaande uit zowel vaste waarden als relatief onbekende, nieuwe coins is dan ook zeker een sterke troef van deze exchange.

We hoeven er eigenlijk niet omheen te draaien, iedereen die er voor kiest om te investeren in cryptocurrencies wil graag een bepaalde financiële meerwaarde realiseren. Indien je er voor kiest om de juiste posities in te nemen is dat zeker een mogelijkheid. De voorbije jaren hebben ons geleerd dat op het juiste moment in de juiste coins instappen er voor kan zorgen dat je leven er helemaal anders uit kan gaan zien. Anderzijds, stap je op het verkeerde moment in of kies je voor een cryptocurrency die haar potentieel niet waar kan maken, dan wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal.

In ieder geval, om te kunnen investeren in cryptocurrencies hebben we nood aan zogenaamde ‘exchanges’. Het betreft hier natuurlijk handelsplatformen welke ons de mogelijkheid bieden om met BTC of ETH of zelfs gewoon met euro’s en dollars te investeren in (andere) cryptovaluta’s. Een exchange die sinds haar lancering in 2017 aardig aan de weg aan het timmeren is, is KuCoin Exchange. In eerste instantie werd ze opgericht in China, maar inmiddels week ze uit naar het minder geregulariseerde Hong Kong. Ondanks het feit dat deze exchange op moment van spreken nog iets of wat onder de radar vertoeft zijn er toch enkele interessante zaken over te vertellen. De mogelijkheid om te investeren in de exchange door middel van KuCoin Shares is daar één van.

Virtuele aandelen in KuCoin Exchange

De KuCoin Shares kunnen we als het ware vergelijken met Binance Coin (BNB). Ook deze exchange heeft er namelijk voor gekozen om een eigen cryptovaluta op de wereld los te laten. Dat is echter voor een ander artikel. In deze gaan we het hebben over de KuCoin Shares en op welke voordelen je kan rekenen wanneer je deze in je portfolio hebt.

1.) Potentiële meerwaarde op de koers van de coin

In eerste instantie is er natuurlijk de potentiële meerwaarde die kan worden gerealiseerd op de koers van de KuCoin Shares. Op moment van schrijven blijft KuCoin nog enigszins onder de radar, maar haar populariteit groeit snel. Naarmate de exchange nog populairder wordt zou dit zich moeten vertalen in een stijgende koers. Zoals steeds geldt echter ook voor KuCoin Shares dat er op dit vlak geen zinnige voorspellingen of garanties gedaan en gegeven kunnen worden. Niemand kan op vandaag voorspellen waar de koers van KuCoin Shares volgend jaar zal staan. Dit gezegd zijnde denken wij dat er (mede gezien de aanzienlijke stijging die bijvoorbeeld Binance Coin heeft doorgemaakt) best wat potentieel in deze munt zit. Nogmaals, geen garanties.

2.) Lagere fees op KuCoin Exchange

De standaard kosten die door KuCoin Exchange worden aangerekend zijn 0,1 procent. Dit zijn de laagste kosten op de markt. Alleen Binance hanteert deze kosten op dit ogenblik ook. Ben je houder van KuCoin Shares? In dat geval kan je zomaar even rekenen op nog lagere kosten. Hierdoor wordt handelen in cryptocurrencies via KuCoin Exchange nog interessanter.

3.) Dagelijks dividend voor KuCoin Shares houders

Een derde voordeel is terug te vinden in het dagelijkse dividend welke wordt toegekend aan houders van KuCoin Shares. Als eigenaar van KuCoin Shares ontvang je elke dag een bepaalde vergoeding onder de vorm van kleine stukjes van andere cryptocurrencies. Het gaat hierbij om zowel grote als minder grote namen. Enkele coins waar je dagelijks dividend op kan ontvangen zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en NEO, maar ook Dragonchain, Polymath, Telcoin, Electroneum, etc. Hoe meer KuCoin Shares je hebt, des te groter je aandeel is en des te meer dividend je dagelijks zal ontvangen. Ondanks het feit dat dit telkens maar kleine stukjes zijn is het wel zo dat dit bij significante holdings al snel behoorlijk kan oplopen. In ieder geval is het mogelijk om op deze manier een aardig passief inkomen te bekomen.

Tot slot is het zo dat het team achter de KuCoin Exchange reeds duidelijk heeft gemaakt dat het 10 procent van alle winsten zal gebruikt om KuCoin Shares te ‘verbranden’. Dit moet er voor zorgen dat er minder KCS tokens in omloop komen waardoor dit de waarde van een token een duwtje in de rug zou kunnen geven.

Ook investeren in KuCoin Shares?

Alle informatie welke in dit artikel wordt gegeven is de eigen mening van de schrijver en geen beleggingsadvies. Wij zien in KuCoin Shares een potentieel interessante meerwaarde, maar garanties zijn er in de cryptowereld nooit. Doe dus altijd je eigen onderzoek en maak voor jezelf uit of investeren in een bepaalde cryptovaluta nu mogelijks interessant kan zijn of niet. Ben jij van mening dat KuCoin Shares een interessant investeringsproduct kunnen zijn en wil je daarin participeren? Meldt je dan meteen gratis aan bij KuCoin Exchange door gebruik te maken van deze link.

KuCoin Shares kunnen bij KuCoin Exchange niet alleen worden gekocht met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), maar ook met Tether (USDT).

Beste cryptomunten 2021

Bent u van plan om in 2021 in cryptomunten te investeren? Wilt u de crypto-trends voorblijven? Wij hebben gemakkelijk voor je gemaakt met onze complete gids voor de top 10 van beste cryptomunten om in te investeren voor 2021.

Beginners hebben moeite om antwoord te krijgen op de vraag; in welke crypto investeren in 2021? We zijn allemaal in deze situatie geweest, dus maak je geen zorgen! We begrijpen hoe verwarrend het is, bij het zoeken naar nieuwe veelbelovende crypto investeringen.

1. Uniswap

Uniswap, een uniek protocol. Het is geen gedecentraliseerd platform, wat betekent dat het echt in handen van de gebruikers en mensen is en niet van één specifieke organisatie. Het platform is een cryptocurrency exchange, waar je kan handelen met de Uniswap token (UNI). Het is uniek omdat het een DeFi platform is, het krijgt een record aantal gebruikers er dagelijks bij, er zijn veel cryptocurrencies beschikbaar om te traden welke niet op andere platformen staan en DeFi is erg trending omdat steeds meer mensen bewust minder controle willen hebben in de hand van grotere exchanges en organisaties. Het is daarom een erg uniek en innovatief project dat maandelijks enorm veel nieuwe gebruikers aantrekt, hierdoor wordt er meer verhandeld waardoor de vraag naar Uniswap tokens dagelijks groeit en de prijs daarmee mee stijgt. Daarom verwachten wij van deze crypto een erg groot succes in 2021.

Uniswap kan je hier verhandelen.

2. Vechain

Vechain kopen? Dat kan bet beste bij deze exchange!

VeChain is een project in Azië dat zijn ivd- en supply chain-gericht platform uitbreidt door de oprichting van het VeChain Thor-netwerk.

Het doel van VeChain Thor is om een op de onderneming gericht blokketen-ecosysteem te zijn dat gericht is op governance en gebruiksgemak. Het project is van plan om een native blockchain te exploiteren die bedrijven in staat stelt om eenvoudig gebruik te maken van verschillende slimme contractapplicaties. VeChain richt zich vooral op het uitwisselen en opslaan van gegevens via de blokketen en heeft live applicaties gedraaid in de supply chain ruimte.

Het beroepsonderwijs en de beroepsopleiding zijn, net als de rest van de markt, gebonden aan de heup van de prijsactie van de bitcoin. Als bitcoin aan een andere stierenloop begint, hoopt VETcan er ook een. Bitcoin heeft meestal een afkoelingsfase na zijn mega stierenrennen en dat is wanneer de altcoins het overnemen en een velddag met de stieren hebben, vaak een verdubbeling of verdrievoudiging van hun prijs binnen enkele dagen.

Met het uitbreken van de pandemie werd de wereld een paar maanden lang in een winterslaap gestuurd en dat weerspiegelde zich negatief in de cryptokringen, waardoor de bitcoin bergafwaarts werd gestuurd, terwijl we zelfs 40% van de dagelijkse verliezen zagen. De situatie stabiliseerde zich echter snel en de bitcoin nam de crypto-markt weer op, terwijl de vaandeldrager de crypto’s weer naar boven haalde. We zitten sinds de zomer in een grote stierenloop en als we naar de analytici van de sociale media en de journalistieke bureaus luisteren, zijn we ver weg van het lokale hoogtepunt.

Vechain kopen? Dat doe je hier.

3. Cardano

Cardano kopen? Dat kan het beste bij deze exchange!

De prijs van een digitaal product is afhankelijk van vele factoren. Om kritisch te antwoorden op de vraag of een ADA-munt de moeite waard is, is het het beste om de factoren te kennen die de waarde ervan bepalen.

Aangezien het totale aantal ADA-munten beperkt is, is de munt bestand tegen inflatie omdat de vraag naar de munt steeds groter wordt. Het decentrale karakter van de Cardano-blokketen maakt het veilig, terwijl de gelaagde architectuur zorgt voor schaalbaarheid. Deze technische kenmerken samen maken van Cardano een unieke munt met een goed potentieel.

Het succes van Cardano hangt ook af van het aantal DApps en slimme contracten die op de blokketen zijn gebouwd. Een rigoureus proces van peer-reviewed onderzoek maakt de blokketen stabiel en duurzaam.

Kortom, Cardano heeft goede kansen om zijn eerlijke aandeel in de veelbelovende crypto-markt te krijgen. Het is dus voortdurend in beweging en wordt een uitstekende keuze voor handelaren en nieuwe investeerders die net de crypto-markt zijn binnengedrongen. Tegelijkertijd blijft de ADA-crypto de juiste keuze voor handelaren die hun portefeuilles willen diversifiëren.

Cardano kopen? Dat doe je hier.

4. Ethereum – ETH

Ethereum kopen? Dat kan het beste bij deze exchange!

Als Bitcoin de koning van de cryptografie is, dan zou Ethereum wel eens de erfgenaam kunnen zijn! Dit blokketenplatform is ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency buiten Bitcoin en heeft sinds de release in 2015 een sterke marktkapitalisatie behouden. Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie rond de 138 miljard dollar.

Ondanks de onzekerheden rond de coronaviruspandemie, die de prestaties van bijna elke crypto eind maart 2020 deed schudden, is Ethereum gedurende heel 2020 sterk geweest. Als je op zoek bent naar topcryptocurrency’s om te investeren in 2021, zou het daarom een serieuze mededinger moeten zijn.

Ethereum Vs. Bitcoin: Is Ethereum een betere investering dan Bitcoin?

Eind december raakte de prijs van Ethereum $1000 – de hoogste prijs van 2020. Er zijn twee belangrijke factoren achter deze waardestijging. De ene is de groei van de decentrale financiering (ook wel bekend als DeFi). Het Ethereum-platform ondersteunt veel van de cryptos die de DeFi-sector aandrijven, zoals Chainlink (LINK), Wrapped Bitcoin (WBTC) en Maker (MKR). In feite heeft Ethereum alleen al in 2020 voor 13,5 miljard dollar aan gedecentraliseerde uitwisselingen verwerkt – een stijging van minder dan 3 miljard dollar in 2019!

De tweede factor die de plaats van Ethereum op onze lijst van top-cryptokringen om te investeren in 2021 veilig stelt, is de lancering van Ethereum 2.0. Deze langverwachte upgrade moet eind 2020 voltooid zijn en zal Ethereum veel efficiënter maken. Zodra het in staat is om meer transacties sneller te verwerken, zouden we de prijs ervan kunnen zien exploderen.

Ethereum kopen? Dat doe je hier.

5. Polkadot

Polkadot kopen? Dat kan het beste bij deze exchange!

Om te helpen bepalen of Polkadot een goede investering kan zijn, zullen we kijken naar een aantal van de topprojecten in deze keten. Dit kan ons helpen om onze conclusie te trekken over deze ondernemende blokketen. Het is het vermelden waard dat er berichten zijn dat investeerders nogal enthousiast zijn over het potentieel van projecten die op de Polka-keten voortbouwen.

Dat is nog niet alles, er wordt ook melding gemaakt van het feit dat nieuwe ontwikkelaars zich naar het platform haasten, omdat de belangstelling voor blokkades als Ethereum en Bitcoin is afgekoeld. Dit heeft begrijpelijkerwijs de prijs van de Polkadot verhoogd en heeft ertoe geleid dat verschillende projecten zich bij het protocol hebben aangesloten. Het aantal nieuwe projecten dat aan de Polkadot-keten werkt, ligt dicht bij 253. Deze projecten omvatten verschillende soorten projecten, van Polka Defi tot bruggen die Polka verbinden met andere ketens zoals Bitcoin, etc.

Investeerders hebben al aangekondigd dat ze een aanzienlijk rendement op hun investeringen krijgen. Zo kondigde een digitaal bedrijf genaamd KR1 een vijftienvoudige ROI aan op zijn Polkadot-investering.

6. Zilliqa

Zilliqa kopen? Dat kan het beste bij deze exchange!

Zilliqa is een blokketen die ontworpen is om de schaalbaarheidsproblemen in andere ketens op te lossen. Terwijl veel beleggers dachten dat Ethereum immuun was voor de transactieverstoppingsproblemen van Bitcoin, kwamen ze er al snel achter dat ze het mis hadden na het fiasco van de Crypto Kitties.

Door gebruik te maken van iets wat “sharding” wordt genoemd, willen ze opschalen met de groei van het netwerk, een ernstig pijnpunt voor cryptocurrency na de massale groeispurt. Hun platform ondersteunt ook Dapps, en ze hebben een voorgesteld eerlijker mijnbouwalgoritme voor mijnwerkers dat individuen in staat zal stellen om meer geld te verdienen voor het verifiëren van de netwerktransacties. Als ze slagen, kan uw Zilliqa investering een waardevolle investering zijn.

Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2021?

Als u de top 10 van cryptocurrency’s wilt ontdekken om te investeren in 2021, is het niet genoeg om alleen maar te onderzoeken ‘wat de beste cryptocurrency is’. U moet ook de beste cryptocurrency trading strategie voor u vinden.

Trading is zeker het antwoord als het gaat om het investeren in cryptocurrency’s, de markt is gegroeid naar een positie waar handelaren de beste manieren worden aangeboden om winst te maken, inclusief margin trading, shorting en het gebruik van traditionele strategieën.

Hoewel er niet zoiets bestaat als een perfecte handelsstrategie, werken verschillende tactieken voor verschillende mensen. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van uw cryptocurrency strategie:

Beste Cryptomunten 2021

In welke cryptocurrency’s bent u van plan te investeren?

  • Hebben uw gekozen cryptocurrency’s de neiging om te fluctueren op bepaalde momenten?
  • Hoeveel tijd kunt u besteden aan het monitoren van de cryptocurrency markten?
  • Wat zijn uw ultieme cryptocurrency trading doelen?

Zodra u de antwoorden op deze vragen heeft, zult u in een veel sterkere positie zijn om de beste cryptocurrency trading strategie voor u te vinden. (Het kan zijn dat u eerst met een paar verschillende strategieën moet experimenteren).

Of u nu graag snelle beslissingen neemt of liever het lange spel speelt, laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire cryptocurrency trading strategieën voor 2021.

Lange-termijn Cryptocurrency Beleggingsstrategieën

Zoals de naam al suggereert, zijn lange termijn cryptocurrency beleggingsstrategieën diegene waarvan u verwacht dat de waarde van de door u gekozen activa op de lange termijn beter zal worden geperfectioneerd. In plaats van plotselinge koersschommelingen in de loop van de dag te verzilveren, zijn langetermijnstrategieën afhankelijk van een zorgvuldige planning en zelfcontrole.

Een langetermijnbelegging heeft doorgaans een looptijd van 1 tot 2 jaar. Sommige traders kiezen er echter voor om hun investeringen voor meer dan een decennium vast te houden. U kunt kiezen of u uw volledige investering aan het begin van deze periode wilt verpanden of dat u wisselende bedragen over een langere periode wilt beleggen.

Als u zich afvraagt of een lange termijn cryptocurrency beleggingsstrategie voor u is, zijn hier enkele van de factoren die u kunnen helpen bij uw beslissing:

Hoe verwacht u dat uw gekozen beste crypto parels het komende jaar zal presteren?

Welke onverwachte gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat u uw activa wilt verkopen? Hoe groot is de kans dat deze gebeurtenissen zich voordoen? (U kunt overwegen om nieuwe regelgeving in te voeren, potentiële concurrenten te laten uitbreken en de schaalbaarheid van de technologie te vergroten).

Bent u bereid om een investering te doen zonder de hele tijd de markt in de gaten te houden?

Er zijn veel voordelen aan het kiezen van een lange termijn investeringsstrategie, maar het is niet voor iedereen het juiste plan. Vaak zijn ze het meest geschikt voor investeerders die een dagtaak hebben of andere eisen stellen aan hun tijd, waardoor ze niet van plan zijn om de markt minutieus in de gaten te houden.

Lange termijn beleggingsstrategieën kunnen ook effectief zijn als u investeert in een crypto waar u echt in gelooft. Als voorbeeld, laten we zeggen dat u denkt dat de beste cryptografie voor 2021 Bitcoin BTC zal zijn. U voert uw due diligence uit en ontdekt daarbij dat het bedrijf een groot gat in de markt vult, dwingende plannen heeft voor de toekomst en recentelijk heeft geïnvesteerd in enkele nieuwe mogelijkheden.

Dit betekent dat u goede redenen hebt om te geloven dat Bitcoin op de lange termijn waardevoller zal worden. Sterke cryptos zullen in staat zijn om kortetermijnschommelingen te weerstaan zonder hun algemene opwaartse spiraal te verlaten. Als u gelooft dat een asset beter zal presteren in de loop van de tijd, kan het vinden van een lange termijn handelsstrategie een slimme zet zijn.

Beste Altcoins om te investeren in 2021 – Key Points

Er zijn veel mogelijkheden om in 2021 in cryptokringen te investeren, maar wat dit jaar duidelijk is geworden, is dat het de moeite waard is om te kijken naar de best mogelijke projecten en munten. Hieronder staan de belangrijkste punten voor investeringen in cryptocurrency in 2021.

2021 wordt door sommige deskundigen aangekondigd als ‘het jaar van de cryptocultuur’.

Bitcoin is de topcryptocurrency om te investeren in 2021, met prijzen die potentieel $120.000 kunnen raken.

De groei van de decentrale financiering stimuleert de belangstelling voor cryptos zoals Ethereum en Tezos.

Het kiezen van welke topcryptocurrency’s te investeren in 2021 zal afhangen van uw risicobereidheid, met opties zoals Zcash die potentiële voordelen bieden aan ervaren beleggers.

Het is belangrijk om de juiste handelsstrategie voor u en uw agenda te vinden.

Timing is alles als het gaat om het succesvol investeren in cryptocurrency…

Lange-termijn cryptocurrency beleggingsstrategieën kunnen een goede keuze zijn voor cryptos op de up

Als u denkt dat de door u gekozen investering in de loop van de tijd goed zal presteren, zou u geschikt kunnen zijn voor een langetermijnstrategie.

Kortetermijncryptocurrency beleggingsstrategieën zijn ontworpen om te kunnen profiteren van snelle prijsschommelingen.

Kortetermijnstrategieën kunnen riskanter zijn dan langetermijnstrategieën en vereisen dat u de markt voortdurend in de gaten houdt.

De Weegschaal van Facebook is de tweede meest erkende cryptocurrency in het Verenigd Koninkrijk – ondanks het feit dat het eigenlijk nog niet is gelanceerd.

Als 2021 het jaar van de crypto moet worden, heeft het 2020 (het recordjaar van de industrie) te verslaan.

We hopen dat onze lijst met de beste cryptocurrency’s om te investeren in 2021 nuttig is geweest. Wat uw beleggingsstrategie ook is, het bijhouden van de huidige trends en voorspellingen is de beste manier om een sterke portefeuille vol met de beste cryptocurrency’s in 2021 op te bouwen.

Beste cryptocurrency’s in 2021 – Veelgestelde vragen

Is cryptografie een goede investering in 2021?

Het is belangrijk om te weten dat cryptocurrency altijd een risicovolle investering is zonder garantie op rendement. Dit komt omdat de meeste cryptocurrency’s ongelooflijk volatiel zijn. Veel crypto-liefhebbers geloven echter dat 2021 het beste jaar voor cryptocurrency tot nu toe zou kunnen zijn. Als u besluit om te investeren, doe dan altijd uw due diligence voordat u investeert in de topcryptocurrency’s voor 2021.

Welke cryptocurrency exchange is het beste voor beginners?

Wij geloven dat Bitvavo, Binance en Litebit de beste cryptocurrency exchanges zijn voor beginners. Het gemak waarbij op deze platformen verschillende cryptocurrency kan worden aangekocht is een zeer belangrijke factor in onze keuze voor deze exchanges geweest.

Hoe vindt u de beste cryptocurrency om in te investeren?

Hoewel cryptocurrency voorspellingen 2021 nooit als feit moeten worden behandeld, is het cruciaal om crypto-trends te onderzoeken om de beste cryptocurrency te vinden om in te investeren. Het voorblijven van het spel zal u helpen om breakout cryptos te identificeren, ze te beveiligen terwijl hun prijs laag is, en ze hopelijk met winst door te verkopen.

Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Litecoin is momenteel een van de snelst groeiende cryptocurrency’s, mede dankzij de release van Litecoin. Daarom verwachten sommige traders dat het volgend jaar het recordniveau van de groei zal overtreffen.

Wat is de beste cryptocurrency?

Bitcoin staat consequent bovenaan de lijst van de beste en meest succesvolle cryptokringen. Het heeft de grootste marktkapitalisatie en de meeste investeerders ter wereld. Het antwoord op deze vraag hangt echter af van hoe u ‘beste’ definieert. Sommige handelaren geloven dat Bitcoin onhoudbaar is en dat alternatieven zoals Vechain een betere investering op lange termijn zullen opleveren.

Aantal Ethereum transacties voor eerst in jaar tijd terug boven één miljoen per dag

Aantal Ethereum transacties voor het eerst in jaar terug boven de één miljoen per dag

Het lijkt er steeds meer naar uit te zien dat we die vervelende cryptowinter achter ons hebben gelaten. Dit is niet alleen terug te zien in de koersen van verschillende cryptovaluta’s, wat ook te denken van het volume dat op diverse netwerken wordt gerealiseerd? Neem nu bijvoorbeeld Ethereum. Dit is één van de assets die de zwaarste klappen heeft opgevangen tijdens de cryptowinter. Nu lijkt er echter terug beterschap zichtbaar. Op 28 juni van dit jaar werden immers terug voor het eerst in een jaar tijd meer dan een miljoen transacties per dag geregistreerd. De laatste keer dat, dat gebeurde was in mei 2018. 

Verrassend dicht bij record 

Ondanks het feit dat het dus al even geleden is dat we nog een dergelijke hoeveelheid aantal Ethereum transacties verwerkt zagen worden binnen een tijdspanne van slechts één dag is het wel zo dit volume niet zo ver af is gelegen van het record dat door het Ethereum netwerk werd neergezet. Het record staat namelijk op 1.349.890 transacties. Dit vond plaats op 4 januari 2018. Ongeveer een weekje later steeg bovendien ook de koers van Ethereum naar haar hoogste notering ooit, namelijk 1.168 euro. Het ging Ethereum in deze periode duidelijk voor de wind, maar daar kwam helaas abrupt een einde aan. Mensen die op het hoogtepunt van de cryptocurrency hebben geïnvesteerd zagen hun investering vervolgens stevig terugvallen. 

Niet alleen de koers van de ETH-token kreeg rake klappen te verduren, ook het aantal transacties viel aanzienlijk naar omlaag. Het laagste aantal transacties per 24 uur werd gerealiseerd op 9 februari. Toen werden er binnen een tijdspanne van 24 uur niet meer dan 381.151 transacties verstuurd op het netwerk van Ethereum. Op dit ogenblik bedroeg de waarde van de ETH-token ook slechts 104 euro. Nu lijkt Ethereum de weg naar boven een beetje teruggevonden te hebben. Op moment van schrijven noteert ze dan ook aan een actuele koers van 268,35 dollar. Uiteraard moet er nog heel wat gebeuren vooraleer er terug stappen kunnen worden gezet naar een mogelijke nieuwe all-time high. 

Grote stappen moeten worden gezet 

Ondanks het feit dat het aantal transacties op het netwerk van Ethereum dus duidelijk terug de goede kant op gaan moet het gezegd dat er nog danig aan de weg zal moeten worden getimmerd. Ethereum voelt dan ook de hete adem in haar nek van andere projecten zoals bijvoorbeeld TRON. Recent raakte bovendien ook nog bekend dat de Kakao blockchain zomaar even 15 keer sneller is in vergelijking met Ethereum. Er was een tijd dat er binnen de cryptocurrency community druk werd gespeculeerd over het feit of Ethereum de eerste plaats van Bitcoin zou kunnen overnemen, maar van die speculatie is op vandaag geen sprake meer. Het verschil tussen beide projecten op vlak van marktwaarde is daarvoor gewoon veel te groot geworden. Ook dit maakt de geleden verliezen voor Ethereum op extra pijnlijke wijze duidelijk.

Bij monde van Vitalik Buterin werd in ieder geval gesteld dat er geen reden is tot paniek. Er wordt volgens hem dan ook hard aan de weg getimmerd. Het is inderdaad correct dat er nog heel wat op de planning staat voor Ethereum. Zo is er bijvoorbeeld de overstap naar het Proof of Stake algoritme dat staat gepland voor 2020. Daarnaast heeft Buterin ook reeds aangegeven zich meer op privacy te willen richten met Ethereum. Ook dit zou de asset een extra duwtje in de rug kunnen geven. In ieder geval, de toekomst zal het ons leren!

Ethereum herovert de tweede positie op Ripple

De voorbije 24 uur stond vooral in het teken van een correctie die het merendeel van de altcoins evenals Bitcoin heeft getroffen. De enige top 10 cryptovaluta die in het groen bleef was Ethereum. Sowieso vertoonde deze cryptocurrency de  voorbije dagen reeds een aantrekkelijke stijging waardoor ze op dit ogenblik uitkomt op een market cap van 118.907.214.158 Amerikaanse dollar. Het huidige rendement over de voorbije 24 uur staat op moment van schrijven op 6,63 procent. Het volume over de voorbije 24 uur bedraagt 7.607.180.000 Amerikaanse dollar.

Dat Ethereum de tweede plaats op Ripple heeft heroverd is niet alleen diens eigen verdienste. Laatst genoemde cryptovaluta ging namelijk reeds enkele dagen onderuit. Op dit ogenblik bedraagt het opgetekende verlies over de voorbije 24 uur nog een 8,36 procent. Gisteren was het verlies evenwel significant groter waardoor de market cap is gedaald naar een waarde van 90.938.592.963 Amerikaanse dollar.

Ethereum tekende eerder deze maand reeds verschillende nieuwe all time highs aan. De huidige all time high werd gisteren nog bereikt. Op dat ogenblik was één ether 1.262,24 Amerikaanse dollar waard. Benieuwd waar dit de komende periode heen gaat. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Ethereum er een uitstekende start van het jaar op heeft zitten!

Gulden (NLG) cryptocurrency realiseert nieuwe all time high

Gulden (NLG) cryptocurrency realiseert nieuwe all time high

De Nederlandse cryptocurrency Gulden (NLG) heeft de voorbije nacht een nieuwe all time high weten te realiseren. De koers van de virtuele munt steeg naar een waarde van 0,488765 Amerikaanse dollar. Inmiddels heeft de koers een kleine correctie ondergaan wat ze terugbrengt naar een waarde van 0,449091 Amerikaanse dollar op moment van schrijven. De Gulden heeft zich in het bijzonder de voorbije maanden ontwikkeld tot een cryptovaluta die zich kenmerkt door een vrij constante stijging. De correctie is dan ook wellicht voor heel wat investeerders een opportuniteit om wat extra aan te kopen. Het aankopen van Gulden (NLG) cryptocurrency tokens kan zeer eenvoudig met iDeal bij LiteBit. Bovendien zijn de tokens ook meteen op te slaan in de LiteBit wallet.

Informatie over cryptocurrency Gulden (NLG) vind je op cryptobeginner.nl

IOTA (MIOTA) koers stijgt met 42% richting 0,53 dollar

IOTA (MIOTA) koers stijgt met 42% richting 0,53 dollar

Het IOTA-project kon de voorbije periode rekenen op heel wat kritiek. Een nieuw protocol welke tot een betere schaalbaarheid moet leiden heeft de interesse in het project evenwel duidelijk terug een positieve boost gegeven. De IOTA (MIOTA) koers steeg met 42 procent richting een waarde van 0,53 dollar. Niet alleen de verbeterde schaalbaarheid, maar ook een solide beveiliging moeten er voor zorgen dat IOTA en haar MIOTA-token een vaste positie zullen verkrijgen binnen de wereld van het ‘Internet of Things’. 

Onbreekbare consensus

Tijdens een evenement dat werd georganiseerd in het Spaanse Barcelona heeft het team van IOTA een aantal nieuwe bekendmakingen de wereld ingestuurd. Zo liet ze ook uitschijnen dat haar asset de eerste op de (crypto)markt zou worden welke over een onbreekbare consensus zal beschikken. Op deze manier weet ze een honderd procent beveiliging te bieden tegen potentiële aanvallen op het IOTA netwerk. Veel partijen leken even te zijn vergeten dat er door IOTA gebruik wordt gemaakt van een centrale coördinator. Deze centrale coördinator zal nu worden vervangen door een nieuw consensus protocol welke luistert naar de naam ‘Shimmer’.

Consensus vaak belangrijk struikelblok 

Het type consensus waar gebruik van wordt gemaakt is niet zelden één van de belangrijkste struikelblokken bij gedecentraliseerde projecten. Dit is ook logisch. De consensus moet namelijk de perfecte balans vinden tussen enerzijds snelheid en anderzijds veiligheid. Een gedistribueerde consensus zorgt er voor dat een netwerk pas echt als gedecentraliseerd kan worden aanzien. 

‘Coordicide’ 

De nieuwe schalings en consensus oplossing welke wordt uitgerold in het IOTA ecosysteem kreeg de naam ‘Coordicide‘. Ze werd voorgesteld op 28 mei van dit jaar door middel van een compleet nieuwe website. Het nieuwe consensus systeem werd bovendien ook uitvoerig beschreven in een nieuw uitgegeven whitepaper. In het verleden werd IOTA vaak bekritiseerd omwille van haar verborgen centralisatie. Bovendien was dat niet het enige probleem waar het netwerk mee werd geconfronteerd. Zo gingen er ook soms coins verloren wanneer de wallet van een gebruiker niet over de mogelijkheid beschikte om de voorgaande balans te raadplegen. Dit was lange tijd een vaak voorkomend probleem bij het gebruik van het Tangle protocol. Ook dit probleem moet nu eindelijk definitief van de baan zijn. 

Interesse in IOTA (MIOTA) blijft relatief beperkt 

Ondanks de duidelijk toegenomen populariteit van de asset blijft de globale interesse in IOTA (MIOTA) nog steeds enigszins beperkt. Het merendeel van het handelsvolume in de MIOTA-token wordt nog steeds gerealiseerd op de populaire cryptocurrency exchange Binance. Op moment van schrijven wordt zomaar even 72 procent van het totale volume in de asset op deze exchange gerealiseerd. Dit heeft uiteraard als gevolg dat de prijs van de MIOTA-token onderhevig kan zijn aan snelle, significante veranderingen welke worden veroorzaakt door zogenaamde bot orders. Dit brengt een extra risico met zich mee voor investeerders. 

All-time high van 5,25 dollar in 2017

De huidige all-time high van de MIOTA-token staat nog steeds op datum van 19 december 2017. Toen werd een all-time high gerealiseerd van 5,25 dollar. Op moment van schrijven betekent dit dat de MIOTA-token dus nog steeds zo’n slordige 90 procent in het rood staat ten opzichte van haar all-time high. Er zal dus nog een flinke inspanning nodig zijn van het achterliggende team en de asset wil men een nieuwe all-time high weten te realiseren.

Prijs Bitcoin SV verdubbelt na fake news over Binance relisting

Prijs Bitcoin SV verdubbelt na fake news over Binance relisting

Het zag er gedurende enige tijd bijzonder slecht uit voor Bitcoin SV en de BSV-token. Nu lijkt er echter beterschap zichtbaar… of toch niet? De prijs van de asset heeft immers een enorme stijging laten optekenen van 93%. Dit heeft haar waarde teruggebracht naar 228,11 dollar. Het was vooral de extreme handelsactiviteit op Aziatische exchanges die voor een boost in waarde hebben gezorgd voor de token. Toen de pump begon noteerde de token nog aan een waarde van rond de 116 Amerikaanse dollar. Ondanks het feit dat dit allemaal positief lijkt voor de asset zit er toch een addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat de pump er lijkt te zijn gekomen naar aanleiding van “fake news”. Ze werd er gesteld dat de cryptocurrency exchange ‘Binance’ de token terug zou gaan listen. Daar lijkt echter helemaal geen sprake van te zijn. 

Handelsvolume van 1,9 miljard dollar 

Het handelsvolume in BSV heeft enorme pieken laten noteren. Sterker nog, het actuele handelsvolume van boven de 1,9 miljard dollar is het absolute record van de asset. Ondanks het feit dat Bitcoin SV werd gedelist van Binance spreekt het voor zich dat ze nog op voldoende andere exchanges wel aanwezig is. Het gaat hierbij onder meer om Huobi, Bithumb en natuurlijk ook OKEx. 

Meer dan 51 procent van de volledige activiteit van de BSV-token vindt plaats tegen de USDT-token van Tether. Dit is meteen ook de belangrijkste reden voor de enorme piek in dollarprijs die Bitcoin SV heeft doorgemaakt. Die piek vertoont de asset (nog) niet ten opzichte van Bitcoin. Bitcoin SV kent op moment van schrijven een actuele waarde van rond de 0,026 BTC. Dit terwijl de piek nog steeds op 0,035 BTC staat. Dit maakt meteen ook duidelijk dat houders van Bitcoin niet meteen bereid zijn om deze in te wisselen voor Bitcoin SV.

Project blijft controversieel 

Het Bitcoin SV project blijft ook op vandaag bijzonder controversieel. Dit niet in het minst als gevolg van de claims van Dr. Craig Wright. Hij stelt namelijk de enige, echte Satoshi Nakamoto te zijn. Op Chinese social media naar aanleiding van deze stelling dat Wright een significante hoeveelheid aan BTC naar Binance had verstuurd. Dit zou dan moeten bewijzen dat hij de echte maker van Bitcoin zou zijn. Meteen schoot de koers van Bitcoin SV omhoog. Dit niet in het minst omdat het vermoeden werd geopperd dat de asset terug zou worden opgenomen in het aanbod van Binance. Dat was buiten de CEO van Binance ‘Changpeng Zhao’ gerekend. Hij drukte de geruchten namelijk meteen de kop in. Inmiddels lijkt de koers van Bitcoin SV dan ook terug een neerwaartse beweging te maken. 

Kans op een grote correctie niet onaanzienlijk 

Bovenstaande geeft aan dat de pump die werd veroorzaakt in BSV-prijs eigenlijk is gebaseerd op foutieve informatie, fake news dus…. Dat zorgt er voor dat (potentiële) investeerders in de asset bijzonder waakzaam moeten zijn. De kans dat er een enorme correctie in de pijplijn zit is namelijk op z’n minst aanzienlijk te noemen. In ieder geval lijkt het einde van de problemen met betrekking tot Bitcoin SV in tegenstelling tot eerder signalen dus nog niet helemaal in zicht te zijn.

Binance neemt stablecoin ‘USDC’ op in listing

Binance list stablecoin 'USDC'

Binance, één van ‘s werelds grootste en dus belangrijkste cryptocurrency exchanges heeft bekend gemaakt dat ze nog een nieuwe stablecoin zal toevoegen aan haar listing. Het gaat deze keer om de stablecoin ‘USDC’. De bekendmaking zorgde voor een kleine meerwaarde voor de door de dollar ondersteunde USDC coin. Binance heeft er reeds voor gekozen om stortingen in USDC mogelijk te maken voorafgaand aan het openen van de markten. In eerste instantie zullen er twee verschillende handelsparen worden gelanceerd met USDC. Het zou hierbij gaan om een handelspaar met Bitcoin (BTC) evenals met Binance Coin (BNB).

Gevolg van succesvolle samenwerking tussen diverse exchanges

Naar aanleiding van de toevoeging van USDC op Binance werd er door de CEO, namelijk ‘Changpeng Zhao’ een bericht de wereld ingestuurd. In dit bericht stond te lezen dat de listing van USDC het gevolg is van een succesvolle samenwerking tussen meerdere exchanges. Hij noemde het een voorbeeld voor de volledige cryptomarkt. USD Coin is een project van het Amerikaanse bedrijf ‘Circle’ welke de eigenaar is van de bekende ‘Poloniex’ exchange.

Lichte stijging van 0,73%

Het spreekt voor zich dat we bij stablecoins nooit de extreem volatiele prijsbewegingen zien zoals dat wel vaak het geval is bij de andere cryptocurrencies. Toch liet USD Coin naar aanleiding van de bekendmaking van Binance een kleine stijging noteren. De koers van de munt steeg dan ook met 0,73 procent tot een waarde van 1,02 Amerikaanse dollar voor één token. De cryptovaluta wist uiteindelijk een handelsvolume over 24 uur te realiseren van een mooie 24,8 miljoen Amerikaanse dollar.

Ongeveer 78 procent van dat handelsvolume kwam op dat ogenblik weinig verrassend van de Poloniex exchange vandaan. Dit handelsvolume was goed voor een totale waarde van een slordige 17,8 miljoen Amerikaanse dollar. Circle heeft er inmiddels ook voor gekozen om meer handelsparen in het leven te roepen met de stablecoin ‘USDC’. Het gaat hierbij dan ook niet meer alleen om een handelspaar met BTC, maar ook met ETH, BCHSV, USDT, BCHAB evenals BCH.

Toenemende populariteit voor USDC

Het is opmerkelijk dat USDC in een razend tempo andere (nieuwe) stablecoins voorbij streeft in de Coinmarketcap index. Op moment van schrijven staat de cryptovaluta dan ook op plaats 49 met een marktwaarde van 145,5 miljoen Amerikaanse dollar. Het project heeft sinds haar lancering op de markt niet alleen Paxos Standard (PAX) voorbij gestoken, daarnaast liet ze inmiddels ook de Gemini dollar (GUSD) achter zich. PAX staat op dit ogenblik op de 51ste plaats in de index met een marktwaarde van 131,8 miljoen dollar. GUSD is terug te vinden ver achteraan de lijst op plaats 321. Haar marktwaarde bedraagt op dit moment dan ook slechts 14,5 miljoen dollar. Binance had er eerder reeds voor gekozen om ook Paxos Standard te listen. De exchange biedt dan ook verschillende handelsparen aan met deze stablecoin. Het gaat hierbij om handelsparen met BTC, ETH, USDT evenals BNB.

Nieuwe concurrentie voor Tether (USDT)

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat steeds meer exchanges waaronder ook Binance er voor kiezen om meer stablecoins te listen. Dit wijst er toch op dat het vertrouwen in de USDT-token van Tether afneemt. Hoe dan ook is het ook voor investeerders in cryptocurrencies altijd veiliger om hun portefeuille te kunnen spreiden over verschillende stablecoins. Gaat het dan onverhoopt fout met één van de tokens, dan is er nog niet meteen een man over boord.

Huobi lanceert multi-stablecoin ‘HUSD’

Huobi lanceert multi-stablecoin HUSD

Wat is beter dan een gewone stablecoin? Een universele stablecoin! Het gaat hierbij dus met andere woorden om een cryptovaluta welke overal bruikbaar is waar stablecoins worden geaccepteerd. Huobi moet ook het potentieel van een dergelijke cryptovaluta inzien, want ze heeft er nu voor gekozen om de ‘HUSD’ token te lanceren. Het betreft hier een token die ondersteuning biedt voor vier grote stablecoins, namelijk Gemini Dollar, Paxos Standard, USDCoin evenals True USD. De functie van de HUSD-token is eigenlijk zeer eenvoudig. Mensen die houder zijn van deze token beschikken over een gelijkaardige waarde in alle overige aangehaalde stablecoins.

Stablecoin New York Conference

Er heeft een klein evenement plaatsgevonden in New York welke luisterde naar de naam ‘Stablecoin New York Conference’. Huobi General Counsel ‘Joshua Goodbody‘ heeft zich op dit evenement uitgelaten over de koers die Huobi verder wil gaan varen. Ook de lancering van de HUSD kwam uiteraard ter sprake.

“Wij van Huobi geloven dat de recente ontwikkelingen met betrekking tot het verschijnen van stablecoins een positief effect heeft gehad op de industrie in haar totaliteit. Op basis van deze vaststellingen heeft Huobi besloten om ook zelf de nodige ondersteuning te bieden aan deze ontwikkelingen. Het doet dit door het lanceren van de HUSD-token. Deze token moet eigenlijk dienst doen als ‘stablecoin aggregator’. We maken het voor gebruikers dan ook mogelijk om stortingen uit te voeren in één van de vier ondersteunde coins als HUSD. Wanneer dit gebeurt ontvang je een 1:1 balans van HUSD. Deze kan worden uiteraard op haar beurt ook worden opgeslagen en kan worden verhandeld met behulp van zes verschillende handelsparen op Huobi Global. Gebruikers beschikken eveneens over de mogelijkheid om HUSD op te vragen als één van de vier ondersteunde stablecoins”.

Het lijkt er eigenlijk een beetje naar uit te zien dat Goodbody zich enigszins heeft missproken. Op moment van schrijven zijn de handelsparen die worden aangeboden met HUSD namelijk BTC, ETH, EOS evenals USDT. Het is interessant om te zien dat USDT kan worden verhandeld tegen HUSD. Dit immers ondanks het feit dat ze er geen deel van uitmaakt.

Beperktere handelskosten

Het gebruik van HUSD zorgt er voor dat de fees voor traders in cryptocurrencies aanzienlijk kunnen worden ingeperkt. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat er (nog) geen enkele exchange is die elke token en bijgevolg elke mogelijkheid om te investeren in haar aanbod heeft opgenomen. Dit betekent dat het verplaatsen van tokens tussen verschillende partijen steeds een must is. Bij elke transactie zijn er echter kosten van toepassing. Deze kosten kunnen door gebruik te maken van de HUSD-token grotendeels worden uitgeschakeld. Inmiddels lijkt ook Binance te werken aan een gelijkaardige token als HUSD. Daar is op moment van schrijven echter nog eigenlijk niets concreets over bekend.

HUSD-token, eigenlijk geen echte token

Ondanks het feit dat we verschillende malen in dit artikel hebben gesproken over de HUSD-token betreft het hier eigenlijk geen echte token. Eigenlijk is het vooral een product van de exchange. Het is dan ook niet mogelijk om dit product op te nemen van de exchange. Dit gezegd zijnde betekent ze wel een onbetwistbare meerwaarde voor cryptocurrency traders.

TRON (TRX) bereidt zich voor op BitTorrent File System launch

TRON (TRX) bereidt zich voor op BitTorrent file system launch

TRON (TRX) bereidt zich voor op de lancering van één van de grootste file-sharing ecosystems op de markt. Het nieuwe ecosysteem zal gebruikmaken van een combinatie van de TRON (TRX) en BitTorrent Token (BTT) technologieën. De file system lancering werd aangekondigd de voorbije maandag. De bekendmaking leverde een niet onbelangrijke bijdrage aan de hype die momenteel heerst met betrekking tot het TRON netwerk. Op Twitter stuurde TRON CEO ‘Justin Sun’ in ieder geval het volgende bericht de wereld in: 

“Welkom aan de nieuwe generatie van gedecentraliseerde opslagsystemen! #BTFS wordt het grootste, gedecentraliseerde P2P storage network met bijna 100 miljoen @BitTorrent user nodes, meer dan 1000 #TRON full nodes, 27 SR nodes en globale #TronGrid nodes. 3 resterende dagen! Ben jij ook zo opgewonden?” 

Op moment van schrijven is TRON reeds goed voor meer dan 3 miljoen accounts. Het netwerk heeft bovendien 1.366 regular nodes online. Deze vormen uiteraard de aanvulling op de 27 ‘Super Representatives’. Deze vormen de kern van het consensus van het TRON netwerk. 

Eén van de meest succesvolle nieuwe tokens 

Het nieuws over de file system launch dat door TRON de wereld in werd gestuurd deed niet alleen de koers van de TRX-token goed. Ook de BTT-token liet een niet onaanzienlijke meerwaarde optekenen. Hierdoor is ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolle, nieuwe tokens op de markt. BTT wordt op moment van schrijven verhandeld tegen een prijs van 0,0016 Amerikaanse dollar. Ze is dan ook dichtbij een ranking in de top 30 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. De token zal in de komende periode blijvend ontgrendeld worden. Op deze manier kunnen de tokens als beloning worden toegekend aan TRX-houders. Dit gebeurt op maandelijkse basis.

TRX-token even terug in top 10 

Ook de marktwaarde van de TRX-token van TRON laat een nieuwe (kleine) stijging optekenen. Op woensdag noteert ze dan ook terug aan een waarde van 0,033 dollar. Dat is iets lager in vergelijking met de piek van gisteren. Toen bereikte de waarde later op de dag een stand van 0,036 dollar. De nieuwe waardestijging zorgde er zelfs voor dat de TRX-token terug even in de top 10 terecht kwam van meest waardevolle cryptocurrencies. Inmiddels heeft deze positie evenwel al terug moeten afstaan. Het TRON netwerk blijft ook een alsmaar verder toenemend aantal dApps optekenen. Daardoor blijft ze een belangrijke concurrent voor Ethereum. 

Handleiding voor ontwikkelaars 

Recent heeft de TRON Foundation een handleiding uitgegeven voor ontwikkelaars. Op deze manier hoopt ze de belangstelling voor het netwerk ook voor smart contracts uit te breiden. Eén van de grootste voordelen van het TRON netwerk is dan ook terug te vinden in de lage kosten voor het uitvoeren van smart contracts. Bovendien is bekend dat de TRX-token eveneens een partnership is aangegaan met de Opera internet browser. 

Justin Sun lanceert teaser voor nieuw project 

Bovenstaande is nog lang niet alles. Het is duidelijk dat Justin Sun het TRON project niet uit de schijnwerpers wil zien verdwijnen. DE CEO van TRON maakte eerder dan ook reeds door middel van een teaser een verwijzing naar een nieuw project welke er zit aan te komen. Meer details over het nieuwe project zouden bekend worden gemaakt na de eerste juni. Het is tot dusver nog niet bekend of de nieuwe aankondiging ook betrekking zal hebben tot BitTorrent of niet. De (nabije) toekomst zal het ons leren!

EOS-koers stijgt in aanloop naar bekendmaking van 1 juni

EOS-koers stijgt in aanloop naar bekendmaking van 1 juni

Het is een best teleurstellende periode geweest voor investeerders in EOS. De EOS-koers stijgt en lijkt nu langzaam maar zeker de weg naar boven terug te hebben gevonden. Op vandaag laat ze een mooie stijging optekenen richting een waarde van 7,81 Amerikaanse dollar. De huidige piek in de prijs van de EOS-token is gerealiseerd onder invloed van een sterk toegenomen volume van meer dan 5,3 miljard Amerikaanse dollar in 24 uur. Ondanks de huidige piek in de EOS-prijs is de asset nog steeds ver verwijderd van haar all-time high. Deze wist ze neer te zetten op 29 april 2018. Toen bereikte de EOS-koers een waarde van 22,71 Amerikaanse dollar. Toch lijkt er beterschap aan te komen. In het bijzonder de aankomende bekendmaking van 1 juni zou de interesse in EOS terug een stevige boost moeten geven. 

Langverwacht Block.one evenement op 1 juni 

Dat de EOS-koers stijgt en een opwaartse beweging maakt hoeft niet te verbazen. De algemene verwachting is namelijk dat er heel wat positief nieuws zal verschijnen komend weekend. Dan vindt namelijk het langverwachte Block.one evenement plaats in het Amerikaanse Washington. Rond het evenement hangt een zweem van mysterie. Eerder werd reeds aangekondigd dat er baanbrekende vernieuwingen op voorgesteld zullen worden voor het EOS-project. Wat deze vernieuwingen precies zullen inhouden blijft koffiedik kijken.

Eén van de drukste ecosystemen 

Op moment van schrijven is EOS er in geslaagd om uit te groeien tot één van de drukste ecosystemen op de cryptomarkt. Dit gezegd zijnde werd ze in het verleden reeds meermaals geconfronteerd met fouten en tegenvallers in een poging om een consensus te bereiken. Op Twitter heeft een oplettende gebruiker opgemerkt dat Block.one voor zomaar even 3.300.000 EOS aan RAM heeft aangekocht op het EOS mainnet van haar officiële B1 account. Vooraleer de aankoop plaatsvond heeft Block.one er eveneens voor gekozen om 9,8 miljoen aan EOS tokens te ontgrendelen. 

Derde grootste inflow vanuit Bitcoin (BTC) 

EOS staat inmiddels bekend als de asset die de derde grootste “inflow” weet te realiseren vanuit Bitcoin (BTC). Bovendien kenmerkt ze zich ook door een niet onaanzienlijke activiteit ten opzichte van Ethereum (ETH). Ondanks het feit dat EOS de voorbije maanden eigenlijk opvallend weinig positieve activiteit heeft weten te realiseren kunnen we het ook anders bekijken. In de voorbije berenmarkt heeft EOS het hoofd eigenlijk nog relatief koel weten te houden in vergelijking met tal van andere cryptocurrencies. 

Meer dan 87 miljoen transacties in 24 uur 

EOS blijft ook één van de meest actieve netwerken binnen de cryptowereld. Er worden dan ook meer dan 87 miljoen transacties mee gerealiseerd binnen de 24 uur. Dit althans volgens de data van Blocktivity. Het moet evenwel worden aangegeven dat EOS transacties gratis zijn. Bovendien is het voor deelnemers van het netwerk mogelijk om verkeer te genereren zonder dat er daarvoor grote investeringen zijn vereist. Om een doorsnee dag weet het netwerk van EOS dan ook vrij eenvoudig rond de 16 miljoen transacties te realiseren. Voor alle duidelijkheid, het betreft hier zowel het gebruik van de token op zich als het gebruik van de dApps die door het netwerk worden ondersteund.

Is CoinMarketCap verantwoordelijk voor correctie van voorbije 24 uur?

Is CoinMarketCap verantwoordelijk voor correctie van voorbije 24 uur?

De voorbije 24 uur stond in het teken van een heuse correctie op de cryptocurrency markt die zomaar eens te wijten zou kunnen zijn aan CoinMarketCap. Verschillende altcoins met misschien wel Ripple als meest opvallende gingen stevig onderuit. Op het dieptepunt bereikte de koers van Ripple nog een waarde van 2,07 Amerikaanse dollar. Inmiddels heeft ze zich enigszins hersteld, maar het verlies die de cryptovaluta heeft opgelopen is aanzienlijk. De market cap van Ripple viel zelfs in die mate terug dat het sterker presterende Ethereum terug haar tweede plaats in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies heeft geclaimd.

Dat er een correctie zat aan te komen na de recente grote stijging die de hele markt heeft doorgemaakt is niet zo vreemd en lag eigenlijk in de lijn der verwachting. Dat verschillende cryptovaluta’s zo significant terug zouden vallen was echter toch enigszins een verrassing. De voorbije 24 uur zijn er echter  verschillende berichten op het internet verschenen die daarvoor met een beschuldigende vinger in de richting van CoinMarketCap wijzen. Hoezo? Zeer eenvoudig, zij zou er namelijk voor hebben gekozen om de Zuid-Koreaanse exchanges niet langer te ondersteunen.

Geen ondersteuning meer voor Zuid-Koreaanse exchanges

En inderdaad, nader onderzoek heeft aan het licht gebracht dat CoinMarketCap geen ondersteuning meer biedt voor de Zuid-Koreaanse exchanges waar vaak significant hogere prijzen op worden genoteerd dan op de Westerse exchanges. Deze actie heeft er voor gezorgd dat onder meer populaire exchanges zoals Bithumb en Coinone uit de listing zijn geschrapt. Het gevolg? Een directe drop van nagenoeg de volledige cryptomarkt en aldus een behoorlijk stevige correctie.

Interessante opportuniteit

De correctie van de voorbije 24 uur heeft niet alleen de globale waarde van de cryptomarkt doen dalen naar (op moment van schrijven) 745.404.871.032 Amerikaanse dollar, daarnaast is ook de koers van heel wat potentieel interessante cryptocurrencies onderuit gegaan. Zoals eerder reeds aangegeven hier op Cryptobeginner.nl biedt elke correctie weer interessante mogelijkheden. Doe dus zeker je voordeel met deze correctie en probeer je portefeuille wat uit te breiden of nog wat meer te diversifiëren.

Nieuwe correctie duwt crypto’s terug in het rood

Nieuwe correctie duwt crypto's terug in het rood

De voorbije periode was er een flinke stijging waar te nemen van de globale cryptocurrency market cap waardoor een nieuwe (grote) correctie in de pijplijn bleek te zitten. Vandaag lijkt deze correctie van crypto’s er ook echt te komen. Verschillende cryptovaluta’s die de voorbije weken en maanden sterk zijn gestegen gaan nu terug flink onderuit. Ook Bitcoin verliest terug een deel van haar waarde en duikt daarmee onder de kaap van 14.000 Amerikaanse dollar. Binnen de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies op de markt houden voorlopig alleen Ethereum en Bitcoin Cash het in de groene cijfers. Ethereum kent op moment van schrijven een stijging van 9,86 procent over de voorbije 24 uur en ook Bitcoin Cash tekent een rendement op van 7,34 procent.

De nieuwe stijging die Ethereum doormaakt brengt ze inmiddels op een totale market cap van 130.242.021.735 Amerikaanse dollar. Daarmee verstevigt ze haar positie als tweede meest waardevolle cryptocurrency ten opzichte van Ripple die voor de zoveelste dag op rij aanzienlijk moet inleveren. Op dit ogenblik is de Ripple koers (met een verlies van 18,36 procent) gezakt naar een waarde van 1,86 Amerikaanse dollar voor één XRP token. Ook Cardano en Stellar leveren als top 10 cryptovaluta’s behoorlijk in met verliezen van respectievelijk 16,88 & 16,81 procent. Litecoin houdt het verlies met 4,36 procent relatief beperkt.

Koersen van crypto's kun je vinden op cryptobeginner.nl

Is deze nieuwe correctie nu reden tot paniek? Zeker niet. In principe zien we op vandaag een herhaling van 22 december 2017. Ook toen was er voorafgaand aan de dip van crypto’s een explosieve stijging van de koersen van verschillende cryptocurrencies en steeg de market cap naar een eigenlijk op dat ogenblik onrealistische hoogte. Hetzelfde zagen we de voorbije periode gebeuren waardoor de koersen nu een terugval kennen. Ook het recente nieuws dat CoinMarketCap niet langer Zuid-Koreaanse exchanges op zou nemen in haar listing heeft de koersen uiteraard geen goed gedaan. Wij zien het vooral als een mooi moment om enkele coins met een groot potentieel terug aan te kopen. Doe dus zeker je voordeel met deze correctie!

Tip: Deze cryptovaluta’s kan je nu goedkoop kopen!

Tip: Deze cryptovaluta's kan je nu goedkoop kopen!

Elke correctie die gebeurt op de cryptomarkt brengt steeds weer nieuwe opportuniteiten met zich mee. Dat geldt ook voor deze van vandaag. Verschillende cryptovaluta’s hebben heel wat moeten inleveren waardoor ze op moment van schrijven terug noteren aan een koers die het waard is om (extra) te investeren. Om er voor te zorgen dat ook jij je voordeel kan doen met deze correctie van deze cryptovaluta’s, hebben we alvast vijf interessante cryptocurrencies voor je uitgezocht die je mogelijks tijdens deze correctie zou moeten (bij)kopen. Let op, zoals steeds zijn er geen garanties. Het is mogelijk dat de koers nog wat verder zakt vooraleer er weer een nieuwe stijging aankomt. Wil je graag (extra) investeren in één van de onderstaande cryptocurrencies? Dan kan je dit steeds doen via LiteBit.

1.) Ripple

Er is de laatste tijd behoorlijk wat gezegd en geschreven over Ripple. Dat is ook niet meer dan logisch, want hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Een groot deel van de topics die wij zien verschijnen op bijvoorbeeld Bitcointalk zijn echter van mensen die op het hoogtepunt van Ripple hebben ingekocht. Zij hebben inmiddels door de stevige terugval van Ripple de voorbije dagen een aanzienlijk deel van hun investering in rook zien opgaan. Dat is natuurlijk vervelend, maar volgens ons is er geen man over boord. Het potentieel van het Ripple platform is er niet minder om en 2018 kan zomaar nog steeds het jaar worden waarop deze cryptocurrency echt een flinke all time high kan realiseren. Ben je nog niet ingestapt of geloof je ook in het project van Ripple en wil je daarom nog wat extra investeren? Dan is deze correctie volgens ons een prima instapmoment!

2.) ReddCoin

Een cryptocurrency waar we hier bij Cryptobeginner.nl sterk achter staan(wij geloven namelijk niet in alle cryptovaluta’s :))), en waarvan we geloven dat ze voor het jaar 2018 nog over een stevig potentieel beschikt is en blijft ReddCoin. De recnte all time high van 7 januari (ongeveer 0,026 euro) heeft reeds aangetoond dat er nog heel wat potentieel in de koers van deze virtuele munt zit. Bovendien heeft niemand minder dan Mark Zuckerberg recent aangegeven dat hij gaat bekijken welke cryptocurrencies kunnen spelen voor Facebook. Gezien ReddCoin een platform is welke zich focust op het uitvoeren van betalingen op social media platformen kan dat de koers doorheen het jaar (en wellicht ook sneller dan verwacht) een stevig duwtje in de rug geven. Heb je reeds ReddCoin tokens gekocht en denk je er aan om ze nu te verkopen en je verlies maar te slikken? Dan is ons advies om ze voorlopig toch maar lekker in je portefeuille te houden!

3.) Verge

Het is er natuurlijk een beetje op of er onder voor wat Verge betreft. Waar niemand minder dan John McAfee in eerste instantie zijn geloof uitsprak voor cryptovaluta’s en deze cryptocurrency en ze zelfs de hemel in prees volgde al snel de rechtzetting. Net zoals bij zoveel andere gebruikers zouden problemen met de Verge wallet daarvan aan de basis hebben gelegen. Bovendien is het nog maar zeer de vraag wat het Wraith Protocol nu in de praktijk precies gaat bijbrengen aan het platform. Ondanks alle problemen die er toch zijn met Verge en de enigszins gebrekkige communicatie vanuit het achterliggende team kon er toch worden vastgesteld dat de koers gisteren een mooi duwtje in de rug kreeg. Op een zeker ogenblik tekende ze zelfs terug tegen de 0,20 euro aan wat mooi was. Vandaag kent Verge een terugval, maar wij geloven nog steeds in het potentieel van deze privacy coin en voorzien op korte termijn dan ook terug een aantrekkelijke groei.

4.) Ubiq

Een fantastische cryptocurrency waar we veel geloof aan hechten is Ubiq. Deze cryptovaluta noteerde recent nog aan een koers van meer dan 6 euro, maar viel in de huidige correctie terug naar zo’n 4,50 euro. Dat is een vrij sterke daling voor een relatief stabiele cryptovaluta zoals Ubiq. Omwille van deze reden achten we het moment nu gekomen om deze tokens extra in te slaan. Heb je er nog niet eerder voor gekozen om te investeren in Ubiq en ben je nog op zoek naar een extra cryptovaluta om je portefeuille wat meer diversiteit te geven? Ook in dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even in de richting van deze Ubiq te kijken.

5.) Groestlcoin

Ze mag dan een lelijke naam hebben, Groestlcoin heeft eerder reeds laten zien dat ze heel wat in haar mars heeft. De huidige dip in de koers is dan ook een zeer aantrekkelijk moment om (extra) in te stappen. Enkele sterke troeven van Groestlcoin gaan schuil in het feit dat ze ASIC resistent is en bovendien ook private transacties kan afhandelen. De GRS tokens kunnen bijvoorbeeld volledig anoniem worden verzonden door het gebruik van Stealth Adresses, TOR evenals VPN. Een extra interessant voordeel van de Groestlcoin is dat het zonder probleem mogelijk is om de GRS tokens te minen zonder dat je daarvoor over gespecialiseerde (dure) hardware dient te beschikken. Ben je nog geen eigenaar van GRS tokens? Dan biedt deze dip in de koers je volgens ons een prima opportuniteit om een stukje van je kapitaal te investeren in deze cryptocurrency.

Wat met Ethereum en Ethereum Classic?

In dit artikel over cryptovaluta’s tot slot nog even een kort stukje over Ethereum en Ethereum Classic. Onze mailbox (info@cryptobeginner.nl) stond vandaag rood gloeiend met vragen over of het nu wel of niet nog interessant kan zijn om te investeren in ETH of ETC tokens. Uiteraard is het onmogelijk om precies te voorspellen welke koers deze cryptovaluta’s uit zullen gaan, maar het moet wel gezegd dat Ethereum duidelijk laat zien een ongelofelijk sterk platform te zijn. Ze beschikt dan ook over een uitstekend team, het platform is goed en biedt heel veel interessante mogelijkheden,… ja volgens ons kan de koers van de ETH token nog heel wat moois laten zien in de komende tijd. Wellicht zal er wel nog een correctie tussen komen te zitten waardoor je wat extra ETH kan kopen zonder de huidige all time high prijs. Ook voor Ethereum Classic verwachten we zeker nog een verdere stijging van de koers, niet in het minst op het ogenblik dat Ethereum (mogelijks dit jaar) proof of stake wordt. De koers van de ETC token is de voorbije 24 uur bovendien dan wel met meer dan 16 procent gestegen, toch noteert ze nog steeds onder haar all time high van 22 december 2017.