Populair en niet meer weg te denken: Bitvavo. Deze crypto exchange is een snelle stijger, ook in Nederland en is dat wel niet zo vreemd. Na de lancering in 2018 vanuit Amsterdam, is het uitgegroeid als een favoriet platform tussen de traditionele en crypto valuta. Om het uiterst te halen uit bitvavo exchange, is het goed om op de hoogte te zijn van alles wat het te bieden heeft, de nadelen inbegrepen.

Klik hier om te registreren en ontvang € 1.000 transactietegoed.

Wat is Bitvavo

Naast het bieden van een platform voor crypto exchange, is het vooral de ambitie om marktleider binnen Europa te worden. Dat wordt beoogd middels het aanbieden van lage kosten voor de cryptocurrency exchange en het gebruiksgemak van een brokersplatform.  Zo zijn er maar liefst 8 betaalmethodes waarvan men gebruik kan maken en kunnen er meer dan 50 soorten digitale valuta worden aangeschaft met euro.

Voordelen Bitvavo

Lage kosten

De maximaal 0.25% handelskosten zijn en zijn de Bitvavo kosten daarmee gelijk de laagste in vergelijking met andere Nederlandse platformen.  Bovendien het aanmaken van een account geheel gratis. En om bij de kosten te blijven: overmaken van jouw Bitvavo account naar een eigen bankrekening is gratis.

Gebruiksvriendelijk

Hoewel digitale valuta al een hele poos op de markt te vinden is, zijner nog velen die er wat huiverig tegenover staan. Het klinkt allemaal zo ingewikkeld en heerst er ook het idee, dat anderen er met het geld vandoor zullen gaan. Bij Bitvavo wordt alle relevante informatie echter overzichtelijk ondergebracht in een chart waar de verschillende koersen, ook die van Bitcoin, te volgen zijn. Dit maakt het ook voor beginners eenvoudig om een order te plaatsen. Ook een mark- of limietorder plaatsen is zo geen kunst meer.

Support

Er doen zich altijd wel momenten voor waarbij hulp nodig is en kan dat bij Bitvavo contact gewoon bij een Nederlandstalige supportdienst. Dat komt goed uit wanneer je er het fijne van wil weten en is het wel een groot verschil in vergelijking met grotere internationale exchanges of brokers.

Bitvavo wallet

Net als bij het zaken doen bij een bepaalde bank, is het ideaal wanneer je over een rekening beschikt bij betreffende bank. Een eigen Bitvavo wallet biedt de mogelijkheid om eenvoudig zelf beheer te voeren over al koop en verkopen met behulp van cryptomunten.  Bij het plegen van handelingen is er geen sprake dus van stagnaties en zorgt dit zeker voor een flink stuk vertrouwen in Bitvavo. Bitvavo inloggen is ook gebonden aan strenge regels zodat de veiligheid is gegarandeerd.

Betrouwbaar en veilig

Naast het gemak, mag er nooit sprake zijn van twijfel bij het verrichten van transacties. Er wordt door Bitvavo een aantal stappen genomen om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen:

Er wordt dus niet licht omgegaan met de veiligheid bij Bitvavo en kunnen gerust ook grote bedragen verhandeld worden.

Betaalmethodes

Zoals al hierboven aangehaald, gelden er voor Bitvavo een aantal betaalmethodes en zijn deze voor Nederland:

Het is vooral het gebruik van iDeal voor betalingen die geen problemen vormt terwijl er bij andere exchanges het gebruik sterk is beperkt. Alles is gratis, alleen bij Sofort komt er 2,25% bij kijken.

Bitvavo app

Het behoort gelukkig al tot de verleden tijd dat er geen app beschikbaar was. De Bitvavo app biedt de mogelijkheid om ook met jouw mobiel bij de hand, alle ontwikkelingen te volgen. Middels een bitvavo review is er trouwens ook van alles te lezen erover.

Nadelen Bitvavo

Minder volumes

Het gaat er bij het verhandelen namelijk wel om, dat er snel ingespeeld dient te worden op sterke veranderingen van bijvoorbeeld Bitcoin. Zou je op dat moment snel een aankoop willen doen, dan kan het juist voorkomen dat er niet voldoende te koop wordt aangeboden. De kans dat dit gebeurt binnen de exchange wereld, is echter wel heel klein.

Een beperkt aanbod

Van het ene komt dus het andere en zorgen de lagere volumes ook voor minder aanbod. Het ligt er echter wel aan, hoe het allemaal bekeken wordt en waar het accent op wordt gelegd. Zo zijn er tientallen van de meest gangbare cryptovaluta te verhandelen op Bitvavo en biedt dat al tal van mogelijkheden. Op de grotere platformen wordt ook de  kans geboden om altcoins te verhandelen, maar zijn die doorgaans niet binnen het vizier van de doorsnee ‘klant’.

Conclusie Bitvavo exchange

Het komt allemaal neer op het afwegen van de voor- en nadelen en is de rode draad die daarbij gevolgt moet worden, dat het de drempel flink verlaagt om deel te mogen nemen aan een crypto exchange. Cryptovaluta moet immers beschikbaar zijn voor iedereen en biedt Bitvavo de mogelijk daartoe. Het beperkt aanbod mag geen drempel vormen omdat er nog altijd de meest gangbare cryptovaluta verhandeld wordt. Inloggen bitvavo is trouwens ook mogelijk via de speciale app. Daar komt bovendien het gemak erbij kijken voor het verhandelen van cryptovaluta en de veiligheid die Bitvavo te bieden heeft. De bitvavo ervaringen liegen er trouwens niet om en zijn die ruimschoots te vinden op het internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo