Cryptobeginner.nl

Bitvavo

Bitvavo

Populair en niet meer weg te denken: Bitvavo. Deze crypto exchange is een snelle stijger, ook in Nederland en is dat wel niet zo vreemd. Na de lancering in 2018 vanuit Amsterdam, is het uitgegroeid als een favoriet platform tussen de traditionele en crypto valuta. Om het uiterst te halen uit bitvavo exchange, is het goed om op de hoogte te zijn van alles wat het te bieden heeft, de nadelen inbegrepen.

Klik hier om te registreren en ontvang € 1.000 transactietegoed.

Wat is Bitvavo

Naast het bieden van een platform voor crypto exchange, is het vooral de ambitie om marktleider binnen Europa te worden. Dat wordt beoogd middels het aanbieden van lage kosten voor de cryptocurrency exchange en het gebruiksgemak van een brokersplatform.  Zo zijn er maar liefst 8 betaalmethodes waarvan men gebruik kan maken en kunnen er meer dan 50 soorten digitale valuta worden aangeschaft met euro.

Voordelen Bitvavo

Lage kosten

De maximaal 0.25% handelskosten zijn en zijn de Bitvavo kosten daarmee gelijk de laagste in vergelijking met andere Nederlandse platformen.  Bovendien het aanmaken van een account geheel gratis. En om bij de kosten te blijven: overmaken van jouw Bitvavo account naar een eigen bankrekening is gratis.

Gebruiksvriendelijk

Hoewel digitale valuta al een hele poos op de markt te vinden is, zijner nog velen die er wat huiverig tegenover staan. Het klinkt allemaal zo ingewikkeld en heerst er ook het idee, dat anderen er met het geld vandoor zullen gaan. Bij Bitvavo wordt alle relevante informatie echter overzichtelijk ondergebracht in een chart waar de verschillende koersen, ook die van Bitcoin, te volgen zijn. Dit maakt het ook voor beginners eenvoudig om een order te plaatsen. Ook een mark- of limietorder plaatsen is zo geen kunst meer.

Support

Er doen zich altijd wel momenten voor waarbij hulp nodig is en kan dat bij Bitvavo contact gewoon bij een Nederlandstalige supportdienst. Dat komt goed uit wanneer je er het fijne van wil weten en is het wel een groot verschil in vergelijking met grotere internationale exchanges of brokers.

Bitvavo wallet

Net als bij het zaken doen bij een bepaalde bank, is het ideaal wanneer je over een rekening beschikt bij betreffende bank. Een eigen Bitvavo wallet biedt de mogelijkheid om eenvoudig zelf beheer te voeren over al koop en verkopen met behulp van cryptomunten.  Bij het plegen van handelingen is er geen sprake dus van stagnaties en zorgt dit zeker voor een flink stuk vertrouwen in Bitvavo. Bitvavo inloggen is ook gebonden aan strenge regels zodat de veiligheid is gegarandeerd.

Betrouwbaar en veilig

Naast het gemak, mag er nooit sprake zijn van twijfel bij het verrichten van transacties. Er wordt door Bitvavo een aantal stappen genomen om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen:

 • Bij het inloggen wordt er gebruik gemaakt van een tweestapsverificatie
 • Indien er zich een probleem voordoet, ontvang je gelijk veiligheidsnotificaties
 • Anti-phishing beveiliging
 • Er wordt veel opgeslagen in cold wallets, dus fysiek opgeslagen in kluizen
 • Alles draait ook om de servers en wordt er alleen gewerkt met goed beveiligde
 • De controle door security audits vindt regelmatig plaats

Er wordt dus niet licht omgegaan met de veiligheid bij Bitvavo en kunnen gerust ook grote bedragen verhandeld worden.

Betaalmethodes

Zoals al hierboven aangehaald, gelden er voor Bitvavo een aantal betaalmethodes en zijn deze voor Nederland:

 • iDeal (max. €10.000)
 • Sofort (max. €1000)
 • SEPA (geen limiet)

Het is vooral het gebruik van iDeal voor betalingen die geen problemen vormt terwijl er bij andere exchanges het gebruik sterk is beperkt. Alles is gratis, alleen bij Sofort komt er 2,25% bij kijken.

Bitvavo app

Het behoort gelukkig al tot de verleden tijd dat er geen app beschikbaar was. De Bitvavo app biedt de mogelijkheid om ook met jouw mobiel bij de hand, alle ontwikkelingen te volgen. Middels een bitvavo review is er trouwens ook van alles te lezen erover.

Nadelen Bitvavo

Minder volumes

Het gaat er bij het verhandelen namelijk wel om, dat er snel ingespeeld dient te worden op sterke veranderingen van bijvoorbeeld Bitcoin. Zou je op dat moment snel een aankoop willen doen, dan kan het juist voorkomen dat er niet voldoende te koop wordt aangeboden. De kans dat dit gebeurt binnen de exchange wereld, is echter wel heel klein.

Een beperkt aanbod

Van het ene komt dus het andere en zorgen de lagere volumes ook voor minder aanbod. Het ligt er echter wel aan, hoe het allemaal bekeken wordt en waar het accent op wordt gelegd. Zo zijn er tientallen van de meest gangbare cryptovaluta te verhandelen op Bitvavo en biedt dat al tal van mogelijkheden. Op de grotere platformen wordt ook de  kans geboden om altcoins te verhandelen, maar zijn die doorgaans niet binnen het vizier van de doorsnee ‘klant’.

 

Conclusie Bitvavo exchange

Het komt allemaal neer op het afwegen van de voor- en nadelen en is de rode draad die daarbij gevolgt moet worden, dat het de drempel flink verlaagt om deel te mogen nemen aan een crypto exchange. Cryptovaluta moet immers beschikbaar zijn voor iedereen en biedt Bitvavo de mogelijk daartoe. Het beperkt aanbod mag geen drempel vormen omdat er nog altijd de meest gangbare cryptovaluta verhandeld wordt. Inloggen bitvavo is trouwens ook mogelijk via de speciale app. Daar komt bovendien het gemak erbij kijken voor het verhandelen van cryptovaluta en de veiligheid die Bitvavo te bieden heeft. De bitvavo ervaringen liegen er trouwens niet om en zijn die ruimschoots te vinden op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bitvavo

NU BIJ BITVAVO:
Actie  ‘€ 1000,- GRATIS HANDELEN’ t.e.m. 29 april 12.30

Nu actie bij Bitvavo: € 1000,- Gratis Handelen!

Op het ogenblik dat u bijvoorbeeld als nieuwe investeerder wenst in te stappen in de cryptomarkt zult u daarvoor gebruik willen maken van een cryptocurrency broker. Er zijn op de Nederlandse markt verschillende van deze brokers terug te vinden waaronder Bitvavo. Deze partij maakt het voor haar klanten niet alleen mogelijk om eenvoudig in te stappen in cryptocurrencies, daarnaast beschikt ze over een groot en gevarieerd aanbod bestaande uit niet alleen Bitcoin, maar ook een groot aantal potentieel interessante altcoins. Bent u ook geïnteresseerd om te investeren in cryptocurrencies en bent u daarvoor nog op zoek naar een geschikte partij om gebruik van te maken? In dat geval is het zonder meer de moeite waard om op deze pagina kennis te maken met de mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft.

Gratis account aanmaken bij Bitvavo

In eerste instantie is het altijd interessant om te weten dat u er als klant voor kunt kiezen om helemaal gratis een account aan te maken bij Bitvavo. Bovendien is het eveneens zo dat er geen minimale inleg is vereist. Dit maakt deze cryptocurrency broker zowel interessant voor beginnende als voor meer ervaren en grotere investeerders in crypto. Nadat u zich heeft aangemeld bij deze partij is het meteen mogelijk om te beginnen met handelen in crypto. Dit bovendien vanuit een zeer gebruiksvriendelijke omgeving die tegelijkertijd toch heel wat interessante mogelijkheden met zich meebrengt.

Toegankelijk, maar uitgebreid handelsplatform

Bitvavo is net wat later op de Nederlandse markt gelanceerd in vergelijking met andere partijen. Dit heeft er voor gezorgd dat ze extra gemotiveerd was om zichzelf te onderscheiden van bedrijven zoals bijvoorbeeld LiteBit en AnyCoinDirect. Ze heeft dit op verschillende vlakken weten te realiseren. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de zeer lage handelskosten die door het bedrijf in rekening worden gebracht. Hierover verder op deze pagina echter meer.

Naast de lage kosten die worden gehanteerd door Bitvavo is het eveneens zo dat ze beschikt over een echt exchange platform. Dit is iets wat andere brokers niet aanbieden. Hierdoor kan er eigenlijk worden gesteld dat Bitvavo een combinatie is van een broker en een echte exchange. Het spreekt voor zich dat de partij er op deze manier in slaagt om zomaar even een nog uitgebreidere doelgroep aan te spreken. Het handelsplatform van Bitvavo mag dan zeer uitgebreid zijn, toch blinkt ze tegelijkertijd ook uit op vlak van gebruiksvriendelijkheid.

Analyses en geavanceerde orders

Reeds van bij het eerste gebruik van Bitvavo wordt het meteen duidelijk dat deze partij zich zowel richt op de beginnende als de meer ervaren investeerder in cryptocurrencies. Zo is er niet alleen sprake van de aanwezigheid van een zogenaamde trading chart voor het uitvoeren van analyses, daarnaast kunnen ook meer geavanceerde orders worden geplaatst. Zo heeft u net als bij andere exchanges bij Bitvavo de mogelijkheid om zowel te kiezen voor een limit als voor een marketorder. Hoe serieus u dus met andere woorden ook met crypto bezig bent, de mogelijkheden van Bitvavo zullen u ongetwijfeld aangenaam weten te verrassen.

Ruim aanbod met verschillende cryptocurrencies

Op het ogenblik dat u een kijkje neemt in het aanbod van Bitvavo zult u meteen kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende cryptocurrencies in terug te vinden zijn. Het spreekt voor zich dat alle top coins zijn vertegenwoordigd. Dit betekent dat u onder meer meteen over kunt gaan tot het aankopen van Bitcoin, Litecoin en Ethereum, maar wat bovendien ook te denken van Ripple’s XRP-token, Bitcoin Cash evenals EOS en Cardano? Het spreekt voor zich dat dit nog lang niet alles is.

Ondanks het feit dat er meerdere cryptocurrency brokers op de Nederlandse markt zijn terug te vinden is het vaak toch niet zo voor de hand liggend om meteen te investeren in bepaalde projecten. Het Chinese NEO is bijvoorbeeld een cryptovaluta welke lang niet door alle partijen wordt aangeboden, maar bij Bitvavo wel beschikbaar is. Dit geldt ook voor IOTA en haar MIOTA token. Ook deze populaire cryptocurrency die gebruik maakt van het eigen Tangle protocol kan perfect worden verhandeld bij Bitvavo. Op moment van schrijven zijn er bij deze broker in totaal 48 verschillende digitale valuta’s beschikbaar.

De handelskosten bij Bitvavo

Eveneens belangrijk om te weten is natuurlijk met welke kosten u geconfronteerd zult worden op het ogenblik dat u er voor kiest om gebruik te gaan maken van de diensten van Bitvavo. Op moment van schrijven is het zo dat u bij Bitvavo de laagste kosten betaalt van alle cryptocurrency brokers die hun diensten aanbieden op de Nederlandse markt. Hoeveel deze kosten voor u als gebruiker precies zullen bedragen is echter afhankelijk van verschillende factoren. Er wordt op dit vlak door Bitvavo dan ook rekening gehouden met:

 • Het type order welke wordt uitgevoerd;
 • De staffel waar u zich als gebruiker in bevindt;

De zogenaamde taker fees die door Bitvavo worden aangerekend variëren van 0,10 tot 0,25 procent. Voor de maker fee geldt dat ze kan variëren van 0,05 tot 0,20 procent. Hoe meer geld u investeert bij Bitvavo des te lager de fees zullen komen te liggen waar u rekening mee dient te houden. Op deze manier worden trouwe klanten door het bedrijf extra beloond.

Eenvoudig instappen met fiat-geld in crypto

Bent u van plan om in te stappen in cryptocurrencies met fiat-geld? In dat geval biedt Bitvavo u op uitstekende wijze deze mogelijkheid. Dit kan gebeuren door gebruik te maken van vertrouwde betaalmethodes. Voor Nederlandse klanten is het mogelijk om in te stappen met iDeal terwijl Belgische klanten gebruik kunnen maken van het vergelijkbare Bancontact. Ook betalingen met behulp van SEPA en SOFORT behoren bij Bitvavo tot de mogelijkheden.

Conclusie; een broker met exchange ambities

Bitvavo heeft er bewust voor gekozen om het anders aan te pakken in vergelijking met andere brokers. Eigenlijk biedt ze in de praktijk de perfecte combinatie van broker en exchange diensten in één platform. Bovendien is het ook nog eens zo dat de kosten die in rekening worden gebracht door Bitvavo werkelijk zeer laag zijn. Op moment van schrijven zelfs de laagste onder brokers op de Nederlandse markt. Tel hier ook nog eens het ruime aanbod aan cryptocurrencies bij op en het mag duidelijk zijn dat het beslist een aanrader kan zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft.

Nu actie bij Bitvavo: € 1000,- Gratis Handelen!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!