Cryptobeginner.nl

Binance Coin Koers

BNB

https://www.binance.com/

$382,90

Market Cap

$64.380.480.621

Market Cap verschil 24h

$3.885.762.262

Volume 24h

$1.880.920.817

Market Cap dominatie

3,77%

Circulerend aanbod

168.137.036

Max

168.137.036 

Binance Coin (BNB) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Binance Coin kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.

Actuele Binance Coin Koers

Wil je Binance Coin kopen? Ga naar Bitvavo

Binance Coin Details

Start Date

2017-07-08

Afkorting crypto Binance Coin

BNB

Type coin

BNB/BTC ratio

$382,90(BNB)/$37.764,00(BTC)

Koers veranderingen BNB

BNB koers afgelopen 24 uur

stijging van 6,47%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 18,84%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 30,06%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 824,01%

Binance Coin prijs

$382,90

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$1.880.920.817

Market cap dominance

3,77%

Binance is sinds haar lancering op de markt uitgegroeid tot één van ’s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges. Het volume dat elke dag door deze exchange gaat is dan ook op z’n minst zeer aanzienlijk te noemen. Binance heeft zich inmiddels dus meer dan aanzienlijk weten te profileren binnen de cryptomarkt. Ook de lancering van haar eigen cryptocurrency, namelijk de ‘Binance Coin (BNB)’ heeft daar uiteraard een niet onbelangrijke bijdrage aan geleverd.

Binance Coin als basis voor gedecentraliseerde exchange

Ondanks het feit dat Binance Coin in eerste instantie vooral een concreet doel had binnen de reguliere cryptocurrency exchange van Binance zal ze ook de basis vormen voor de gedecentraliseerde exchange die door Binance wordt gelanceerd in 2019. Veel mensen stelden zich dan ook terecht de nodige vragen bij de aankondiging van Binance om een gedecentraliseerde exchange te gaan lanceren in 2019. Waarom zou een partij er namelijk voor kiezen om een gedecentraliseerd platform te lanceren terwijl ze haar belangrijkste inkomsten haalt uit een gecentraliseerde exchange? Omdat er ook binnen de gedecentraliseerde omgeving gebruik zal worden gemaakt van de eigen Binance Coin.

Het spreekt voor zich dat er ook binnen een gedecentraliseerde markt soms transactiekosten dienen te worden betaald. Dit geldt uiteraard voor het zogenaamde broadcasten van de transacties op de blockchain. Door er voor te kiezen om Binance Coin te gebruiken als basis voor het platform kan dit een structurele meerwaarde met zich meebrengen voor de token. Dit niet alleen op korte, maar ook op lange termijn. Uiteraard kunnen er op dit vlak nooit garanties worden gegeven, maar het feit is wel dat het gebruik van de coin op deze manier alleen maar verder zal toenemen. Wat dat betreft lijkt dit dan ook uitstekend bekeken van Binance.

De voordelen van Binance Coin (BNB)

Elke cryptocurrency beschikt over diens eigen, specifieke voordelen. Dit geldt ook voor Binance Coin. Vooraleer te investeren in een cryptovaluta is het altijd belangrijk om goed uw eigen onderzoek te doen. Pas dan kunt u namelijk met absolute zekerheid voor uzelf bepalen of u bereidt bent om een stukje van uw kapitaal te investeren in de cryptovaluta in kwestie of niet. Wij hebben in ieder geval enkele potentiële voordelen van de BNB-token op een rijtje gezet.

  1. Binance Coin (BNB) is de cryptocurrency van één van ’s werelds grootste handelsplatformen;
  2. De BNB-token zal de basis vormen voor de gedecentraliseerde exchange van Binance;
  3. Binance ‘verbrandt’ elk kwartaal een bepaald aantal van haar eigen tokens;
  4. Korting met Binance Coin tijdens de eerste jaren geeft ze een direct voordeel voor gebruikers van de Binance exchange;

In eerste instantie stelden heel wat potentiële investeerders zich de vraag of Binance Coin ook na afloop van de periode van vijf jaar waarbij er een korting kan worden geclaimd op de fees nog als aantrekkelijk zou worden aanzien of niet. Het feit dat de cryptovaluta als basis zal dienen voor de gedecentraliseerde exchange van Binance neemt deze twijfel enigszins weg.

De potentiële nadelen van Binance Coin (BNB)

Investeren in Binance Coin (BNB) brengt ondanks de potentieel interessante voordelen die er aan verbonden zijn ook enkele niet onbelangrijke nadelen met zich mee. Het spreekt voor zich dat we ook deze nadelen even in een handig overzicht hebben geplaatst.

  1. De waarde van Binance Coin (BNB) wordt nagenoeg volledig bepaald door de Binance exchange. Wordt deze op een bepaald ogenblik gehackt? Dan zal dat de waarde van de BNB-token ongetwijfeld aanzienlijke schade toebrengen.
  2. Tijdens een berenmarkt is er vaak sprake van een veel beperkter volume. Dit kan er voor zorgen dat de waarde van de BNB-token enigszins kan worden getemperd.
  3. De populariteit en de meerwaarde van de BNB-token zal na afloop van de periode van vijf jaar toch volledig afhankelijk zijn van de populariteit van de gedecentraliseerde exchange van Binance.
  4. Het is zomaar mogelijk dat er op een bepaald ogenblik een nieuwe cryptocurrency exchange op de markt verschijnt welke populairder wordt dan Binance.

Binance Coin koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Binance Coin was $686,31 op 10-05-2021 07:24. Als je dit vergelijkt met de BNB koers van vandaag wat op $382,90 staat zie je dat een daling van 44,27% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Binance Coin vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 824,01%

Koers Binance Coin verwachtingen

De Binance Coin koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Binance Coin vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Binance Coin koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Binance Coin koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Binance Coin nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Binance Coin kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Binance Coin nieuws

Wanneer je erover denkt om Binance Coin te kopen kun je het dagelijkse BNB nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/binance, en ook op de website van Binance Coin https://www.binance.com/.

Binance Coin kopen

Binance Coin kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Binance Coin, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Bitcoinmeester, Ftx Exchange en Kucoin.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Binance Coin of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 824,01%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 30,06% en de actuele koers $382,90 geven een goed beeld. De markt cap rang 4 geeft weer hoe hoog op de lijst de BNB staat en het maximaal aanbod 168.137.036 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!