Cryptobeginner.nl

Enjin Coin Koers

ENJ

https://enjin.io/

$1,59

Market Cap

$1.485.265.570

Market Cap verschil 24h

$111.086.456

Volume 24h

$145.605.698

Market Cap dominatie 

0,09%  

Circulerend aanbod 

934.340.660 

Max

1.000.000.000   

Enjin Coin (ENJ) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Enjin Coin kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                          

Actuele Enjin Coin Koers

Wil je Enjin Coin kopen? Ga naar Bitvavo

Enjin Coin Details

Start Date

2017-10-02

Afkorting crypto Enjin Coin

ENJ

Type coin

metaverse

ENJ/BTC ratio

$1,59(ENJ)/$37.858,00(BTC)

Koers veranderingen ENJ

ENJ koers afgelopen 24 uur

stijging van 7,97%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 30,24%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 50,15%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 239,18%

Enjin Coin prijs

$1,59

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$145.605.698

Market cap dominance

0,09%

Uitwisselen van virtuele eigendommen

Vandaag de dag is het mogelijk om tijdens het spelen van verschillende videogames beloningen te verdienen die uw ervaring in het spel in kwestie naar een aanzienlijk hoger niveau kunnen tillen. Deze verschillende items beschikken aldus binnen de gaming wereld steeds over een bepaalde, concrete waarde. Deze waarde valt echter doorgaans moeilijk aan te tonen. Bovendien is het klassieke systeem welke in menig aantal videogames wordt gehanteerd fraudegevoelig waardoor er vaak geld door verloren gaat.

Enjin Coin (ENJ) maakt het mogelijk voor gamers om hun virtuele eigendommen niet alleen over te zetten naar andere games, maar ook onderling uit te wisselen. Dit betekent concreet dat er een soort van handel kan ontstaan in virtuele goederen waardoor ook de digitale portemonnee van de gamer in kwestie kan aandikken. Tijdens het spelen van één of meerdere videogames kan er op deze manier stelselmatig echte waarde worden gecreëerd. Op deze manier kan Enjin Coin voor heel wat gamers (zowel jong als oud) meteen een indrukwekkende (financieel getinte) meerwaarde creëren.

Perfecte oplossing tegen fraude binnen de gaming wereld?

Enjin Coin biedt in de praktijk ook heel wat meer zekerheid voor mensen die echt fervent bezig zijn met gaming. Het onderling verhandelen van bijvoorbeeld accounts of zelfs bepaalde voorwerpen is natuurlijk vandaag de dag ook reeds mogelijk buiten de blockchain. In de praktijk is echter al vaak gebleken dat dit helemaal niet zo veilig is, in tegendeel. Voor elk item welke succesvol wordt verhandeld is het namelijk zo dat er tegenwoordig 7,5 items verloren gaan. Dat is natuurlijk ongelofelijk veel en is een doorn in het oog van veel gamers.

Door de eigendom van een bepaald virtueel object op de blockchain te plaatsen wordt hier op een efficiënte manier verandering in gebracht. Het eigendomsrecht van een bepaald item wordt immers vastgezet in de blockchain waardoor deze niet voor discussie vatbaar is. Het eigendomsrecht kan bovendien pas komen te vervallen of veranderen op het ogenblik dat er een bepaalde overeenkomst is bereikt tussen de betrokken partijen. Dit maakt Enjin Coin uitstekend geschikt om fraude met virtuele items tegen te gaan.

ERC20-token en smart contracts

Op moment van schrijven is de ENJ-token van Enjin Coin nog een ERC20-token welke aldus draait op het netwerk van Ethereum. Enjin Coin maakt gebruik van een verzameling van slimme contracten om op die manier een reeks van kernfunctionaliteiten te kunnen aanbieden. De smart contracts die voor Enjin Coin zijn opgezet hebben dan ook betrekking tot de digitale munt, maar wat ook te denken van:

  • Een payment-gateway contract;
  • Een abonnementscontract;
  • Een custom coin registry contract;
  • TopList-contracten;

Bovendien is het zo dat Enjin Coin er eveneens voor heeft gekozen om een zogenaamde ‘Smart Mint-Contract’ te gaan gebruiken. Dit contract moet het mogelijk maken om aangepaste munten te creëren. Dit althans op voorwaarde dat er wordt voldaan een verschillende, strikt uitgekozen parameters. Zo dient er uiteraard een naam voor de munt te worden opgegeven, maar wat ook te denken van een icoon, de maximale levering, de decimale plaatsen, de wisselkoers evenals de toegangslijst? Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een waslijst aan gegeven kenbaar moet worden gemaakt.

De Enjin Smart Wallet

De Enjin Smart Wallet welke beschikbaar is maakt het mogelijk om de interactie op het Enjin-platform zo eenvoudig mogelijk te realiseren. De Enjin Wallet slaagt er in de praktijk dan ook in om een rechtstreekse integratie mogelijk te maken met games evenals websites welke door gebruikers worden vertrouwd. Gebruikersaccounts welke zijn aangemaakt op verschillende platformen kunnen in de praktijk perfect worden gesynchroniseerd met het Ethereum-adres waar de gebruiker over beschikt.

Enjin Coin koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Enjin Coin was $4,82 op 25-11-2021 09:53. Als je dit vergelijkt met de ENJ koers van vandaag wat op $1,59 staat zie je dat een daling van 67,02% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Enjin Coin vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 239,18%

Koers Enjin Coin verwachtingen

De Enjin Coin koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Enjin Coin vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Enjin Coin koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Enjin Coin koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Enjin Coin nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Enjin Coin kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Enjin Coin nieuws

Wanneer je erover denkt om Enjin Coin te kopen kun je het dagelijkse ENJ nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/EnjinCoin, en ook op de website van Enjin Coin https://enjin.io/.

Enjin Coin kopen

Enjin Coin kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Enjin Coin, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Litebit, Bitcoinmeester en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Enjin Coin of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 239,18%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 50,15% en de actuele koers $1,59 geven een goed beeld. De markt cap rang 70 geeft weer hoe hoog op de lijst de ENJ staat en het maximaal aanbod 1.000.000.000 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!