De voorbije 24 uur zijn erg hectisch gebleken voor ZClassic en de aankomende Bitcoin Private vork. Op haar hoogtepunt bereikte de koers van ZClassic vandaag (rond 14h00) een waarde van 122,32 Amerikaanse dollar. Dat was reeds een stukje minder dan op 14 februari het geval was. Toen werd er nog een all time high bereikt van iets minder dan 180 Amerikaanse dollar. De echte dip in de koers moest echter nog komen. Rond 18h30 ging de waarde van ZClassic plots drastisch onderuit van ongeveer 102 Amerikaanse dollar naar iets meer dan 71 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven tekent de ZClassic koers een verlies op over de voorbije 24 uur van meer dan 17 procent en de bodem is wellicht nog niet bereikt.

Koersen van Classic bekijk je op Cryptobeginner.nl

Bitcoin Private vork

De Bitcoin Private fork wordt ergens rond 21h45 deze avond verwacht. Op het ogenblik dat de vork een feit is, is de kans groot dat de koers van ZClassic pas echt onderuit zal gaan. Bitcoin Private is duidelijk het betere project waardoor er voor investeerders in ZClassic maar weinig concrete redenen meer zullen bestaan om hun tokens nog langer vast te houden. Tijdig verkopen lijkt dan ook de boodschap (al is het daarvoor nu misschien al wel wat te laat). Toch leek het er nog even goed uit te zien vandaag voor ZClassic. Naar aanleiding van het nieuws dat de exchange HitBTC Bitcoin Private zal gaan listen kreeg de koers nog een kleine pump. De stijgende koers was helaas slechts van korte duur.

Informatie over HitBTC vind je op cryptobeginner.nl

Bitcoin Private voor Bitcoin & ZClassic houders

De snapshot die zal worden genomen met betrekking tot de toekenning van Bitcoin Private tokens zal niet alleen gebeuren op het ZClassic, maar ook op het Bitcoin netwerk. Echter is het opvallend dat de exchange Bittrex inmiddels reeds heeft laten optekenen de handel in BTC niet te zullen opschorten. Dit betekent dat investeerders met BTC tokens op de exchange geen aanspraak zullen kunnen maken op hun gratis Bitcoin Private tokens. Dat geldt dus wel voor zij die hebben geïnvesteerd in ZClassic bij de exchange. Ongeveer 15 minuten voor de snapshot tijd zal de handel dan ook worden opgeschort.

De eigenschappen van Bitcoin Private

Bitcoin Private beschikt over enkele interessante eigenschappen in vergelijking met Bitcoin, Bitcoin Cash & Bitcoin Gold. Zo profileert ze zich als een privacy coin (wat niet het geval is bij de drie andere Bitcoin versies) en heeft ze een blokgrootte van 2 MB. De bloktijd is bovendien vastgesteld op 2,5 minuten. Dit is aanzienlijk minder in vergelijking met de andere Bitcoin exemplaren waarvoor een bloktijd geldt van 10 minuten. De moeilijkheidsgraad van de blok wordt bovendien per blok aangepast net zoals bij Bitcoin Gold het geval is. Voor Bitcoin & Bitcoin Cash geldt dat de moeilijkheidsgraad pas elke 2 weken wordt aangepast. Voor Bitcoin Private geldt bovendien dat er geen sprake is van een pre-mine, iets wat we uiteraard aanzien als een sterk voordeel. Wat het PoW algoritme betreft wordt er gebruik gemaakt van EQUIHASH (GPU). Dit is vergelijkbaar met het algoritme bij Bitcoin Gold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *