De inhoud van de schatkist van Tether is de laatste tijd aanzienlijk afgenomen. Nadat recent een deel van de tokens uit de schatkist werden gehaald door Tether heeft ze de voorraad nu terug aangevuld. Op een zeker ogenblik was er nog sprake van 57 miljoen resterende tokens. Nu heeft het bedrijf echter extra coins geprint waardoor de totale hoeveelheid terug uitkomt op 273 miljoen. De hoeveelheid USDT-tokens welke in circulatie zijn is in ieder geval aanzienlijk toegenomen. Van onder de 2 miljard enkele maanden geleden tot 2,8 miljard op vandaag. De invloed van de USDT-token van Tether wordt algemeen aanzien als één van de belangrijkste factoren voor de recente meerwaarde die Bitcoin heeft laten optekenen. Op vandaag werd dan ook duidelijk dat 71% van alle BTC trades zijn gebeurd met behulp van de USDT-token.

Nieuwe minting wallet opgezet op 24 april

De nieuwe minting wallet die is opgezet voor de uitgifte van de nieuwe tokens werd aangemaakt op 24 april. Meteen werden er 300 miljoen nieuwe tokens de markt ingestuurd. Deze tokens kwamen in eerste instantie terecht in de schatkist waarna ze zijn onderverdeeld onder een handvol exchanges. Opvallend is dat Bitfinex niet langer de lijst aanvoert met belangrijkste houders van USDT-tokens. Aan de top van deze lijst vinden we op vandaag dan ook namen terug als Binance, Huobi en OKEx. De hele dag al vloeien er een nieuwe hoeveelheid aan USDT-tokens richting deze exchanges.

Binance blijft belangrijkste USDT-houder

Binance mag zich op moment van schrijven de belangrijkste houder noemen van USDT-tokens. De exchange is dan ook in het bezit van zomaar even 809 miljoen tokens. Ook de hoeveelheid aan USDT-tokens bij Huobi stijgt echter in sneltempo. De voorbije twee dagen is de totale hoeveelheid aan tokens bij deze exchange uitgekomen boven de 300 miljoen. Ondanks het feit dat er dus heel wat nieuwe tokens de markt in zijn gestuurd is het nog steeds zo dat elke USDT-token per 24 uur zomaar even 5,7 keer door het trading ecosysteem wordt gestuurd. Dit maakt in één klap duidelijk dat het printen van nieuwe coins daadwerkelijk noodzakelijk was om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de investeerders.

Ook activiteit van Paxos Standard (PAX) neemt sterk toe

Niet alleen Tether en haar USDT-token krijgen af te rekenen met een sterk toegenomen activiteit. Dit geldt ook voor Paxos Standard en haar PAX-token. De adoptie van deze stablecoin stijgt niet alleen aanzienlijk, daarnaast ligt de zogenaamde ‘turnover’ ook bij deze token reeds op 190 procent.

Waarde van USDT-token enigszins in het rood

Vandaag is duidelijk een rode dag voor de cryptomarkt. De waarde van de BTC-token is niet alleen teruggevallen naar ongeveer 5.240 dollar, zelfs de USDT-token heeft een kleine opdoffer gekregen. Uiteraard blijven de verliezen bij een stablecoin altijd beperkt, maar toch. Bovendien valt het op dat de USDT-token op bijvoorbeeld de exchange Kraken is teruggevallen naar een waarde van 0,97 dollar. Dit naar aanleiding van de verkoopdruk waarvan sprake is bij die exchange. De aanzienlijke toename aan activiteit bij de verschillende stablecoins kan een teken aan de wand zijn dat heel wat investeerders hun winst van de voorbije periode hebben opgenomen en aldus veilig hebben gesteld in een stablecoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *