Het team achter de nummer één stablecoin van de wereld, namelijk ‘Tether’ heeft bekend gemaakt dat het haar platform ook compatible wil gaan maken met de TRON blockchain. Het team benadrukte wel meteen dat de TRC20-token zal bestaan naast Bitcoin’s Omny layer evenals de ERC-20 variant. Echter moet het gezegd dat de token welke is gebaseerd op de Ethereum blockchain veel minder actief is.

Het merendeel van het handelsvolume wordt op vandaag dan ook gerealiseerd door de Omni-based versie. Er zijn hiervan dan ook ruim 2 miljard aan USDT-tokens in circulatie. De nieuwe TRC20-token zal beschikbaar zijn in de op TRON gebaseerde dApps, maar zal bovendien ook verhandeld kunnen worden. Het is op moment van schrijven nog niet bekend hoeveel van deze tokens er zullen worden gecreëerd. De Tether CEO Jean-Louis der Velde stuurde alvast het volgende bericht de wereld in:

“We zijn bijzonder trots om aan te kunnen kondigen dat Tether een samenwerking heeft aangegaan met de TRON Foundation. Deze integratie onderstreept onze inzet om verdere innovatie binnen de cryptocurrencysector te gaan realiseren. Dit niet in het minst omdat we blijven inspelen op de geëvolueerde noden die vanuit de doelgroep zijn ontstaan en nog verder zullen ontstaan”.

Invloed van Tether blijft aanzienlijk

Ondanks het feit dat er sinds de lancering van Tether op de cryptomarkt ook heel wat andere stablecoins zijn geïntroduceerd blijft haar invloed hoog. Ze heeft op moment van schrijven dan ook nog steeds een slordige 95,6 procent van de markt in handen. Het resterende percentage van het marktaandeel dient dan nog te worden verdeeld over andere stablecoins zoals bijvoorbeeld TrueUSD (TUSD), Paxos (PAX) evenals de Gemini Dollar (GUSD). Op dit ogenblik is de activiteit die rond de Tether (USDT) gaat en wordt gerealiseerd extreem hoog. Ze is dan ook goed voor 27 procent van alle trades die worden gemaakt.

Toegang tot één van de snelst groeiende ecosystemen

De aanwezigheid van de USDT-token op de TRON blockchain zorgt er voor dat er toegang kan worden gekregen tot één van de snelst groeiende ecosystemen op de markt. Het TRON netwerk is op vandaag goed voor 1,5 miljard accounts en dat aantal neemt nog steeds gestaag toe. Bovendien is er ook nog de enorme populariteit op het netwerk voor dApps. De keuze voor USDT om een samenwerking met de TRON Foundation aan te gaan lijkt dan ook een uitstekende zet. De meerwaarde die Tether (USDT) gaat geven, zal uiteraard echter vooral naar de toekomst toe nog echt moeten blijken.

Ook TRX/USDT handelspaar genereert aanzienlijk volume

Ook een belangrijk deel van het volume van de TRX-token wordt gerealiseerd met behulp van het USDT-handelspaar. Het gaat hierbij op moment van schrijven om zomaar even 49 procent van het totale handelsvolume. Recent kon de TRX-token van TRON nog op heel wat extra aandacht rekenen. Dit niet in het minst omdat houders van de tokens konden rekenen op de BTT-airdrop welke onder meer heeft plaatsgevonden op de Binance exchange. Toen de airdrop plaats had gevonden zakte de koers van de TRX-token enigszins af. Het positieve sentiment welke heerst in de markt heeft er inmiddels echter voor gezorgd dat de weg naar boven terug open ligt. Uiteraard geen garanties. De kans blijft immers bestaan dat de koers ook nu weer vrij snel een nieuwe terugval zal kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *