Tether is officieel gestart met het uitgeven van haar USDT-token op de blockchain van TRON (TRX). De bekendmaking kwam er door middel van een blogartikel welke door Tether werd gepubliceerd op 17 april. De ontwikkeling heeft betrekking tot een upgrade van het op het OMNI protocol-gebaseerde USDT welke in principe gedekt zou moeten zijn door de Amerikaanse dollar op een 1:1 basis. Vanaf nu is het dus mogelijk voor gebruikers om niet alleen USDT op te slaan, maar ook te versturen door middel van smart contracts die worden uitgevoerd op de blockchain van TRON. 

Mogelijk bij verschillende exchanges

Verschillende cryptocurrency exchanges hebben inmiddels aangegeven dat ze ondersteuning zullen gaan bieden voor de uitgifte van USDT op de TRON blockchain. In eerste instantie ging het daarbij om de exchange Huobi, maar ook OKEx heeft inmiddels laten optekenen dat het de uitgifte van de USDT-token op TRON zou gaan ondersteunen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de in de Verenigde Staten gevestigde exchange Poloniex. 

Poloniex heeft de ondersteuning voor de USDT-token op de TRON blockchain zelfs reeds toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor stortingen, maar ook voor opvragingen in USDT. Daarnaast heeft de exchange laten optekenen dat er later deze maand een airdrop zal worden uitgevoerd. Over deze airdrop werd alvast het volgende gezegd: 

“De hoeveelheid aan USDT we zullen ontvangen door middel van de airdrop is volledig afhankelijk van de hoeveelheid die we uiteindelijk zullen converteren. Op het ogenblik dat de airdrop begint zullen klanten van Poloniex gecrediteerd worden op basis van de hoeveelheid aan USDT-tokens waarover ze beschikken bij Poloniex”. 

De andere exchanges die er voor hebben gekozen om ondersteuning te bieden voor Tether (USDT) op de blockchain van TRON hebben tot dusver nog niets bekend gemaakt over een eventuele airdrop. Het is nu in ieder geval afwachten wat de nieuwe overeenkomst tussen Tether en TRON teweeg zal brengen voor de waarde van de TRX-token. Naar aanleiding van het nieuws volgde een korte pump, maar de koers is inmiddels toch een beetje teruggevallen.

Bekendmaking van overeenkomst 

TRON en Tether maakten de overeenkomst bekend in maart van dit jaar. In een officiële bekendmaking lieten beide partijen optekenen dat de USDT token gebruik zou gaan maken van de blockchain van TRON. Op deze manier moet de blockchain in haar totaliteit toegankelijker worden gemaakt voor niet alleen organisaties, maar ook voor institutionele beleggers. 

Wantrouwen ten opzichte van Tether blijft bestaan 

Ondanks de lancering van de USDT-token van Tether op de blockchain van TRON moet het gezegd dat het wantrouwen in de stablecoin blijft bestaan. De community reageerde dan ook verbaasd toen door Tether bekend werd gemaakt dat niet alle uitgegeven USDT-tokens zijn gedekt door Amerikaanse dollars. In plaats daarvan is een deel van de tokens gedekt door schuld. Dit zorgt er voor dat de USDT-token in principe een grote risico kent ten opzichte van de andere stablecoins die op de markt zijn terug te vinden. Op het ogenblik dat je er dus als gebruiker of investeerder voor kiest om grote hoeveelheden aan USDT aan te houden is dit absoluut een punt waar je rekening mee zal willen houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *