Tech gigant Microsoft heeft een ontwikkelingspakket gelanceerd welke het mogelijk moet maken om op Ethereum gebaseerde apps te ontwikkelen op haar cloud computing platform Azure. De nieuwe blockchain ‘Ethereum app ontwikkelingskit’ moet er voor zorgen dat ontwikkelaars eenvoudiger op Ethereum gebaseerde apps kunnen ontwikkelen en uitrollen op de Azure Blockchain Service of de Ethereum blockchain. De bekendmaking met betrekking tot de lancering van de nieuwe kit gebeurde door Microsoft MVP en oprichter van BuildAzure.com, namelijk Chris Pietschmann. 

Uitbreiding voor Visual Studio Code 

De Ethereum app ontwikkelingskit, welke wordt gelanceerd door Microsoft voor Ethereum, vormt een uitbreiding voor de zogenaamde source-code editor van Microsoft, namelijk ‘Visual Studio Code’. Ze moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om eenvoudig smart contracts te maken en bovendien ook te lanceren. Bovendien moet ze eveneens het gebruik van specifieke blockchain programmeertalen zoals bijvoorbeeld Solidity en Truffle een duwtje in de rug geven. 

Op de GitHub pagina die verscheen over de kit heeft Microsoft het volgende gesteld; “De Azure Blockchain service is een beheerde Ethereum service welke het mogelijk maakt om te communiceren met Solidity contracten. Bovendien kan ze eveneens geïntegreerd worden in andere op Azure gebaseerde diensten zoals bijvoorbeeld Azure Flow, Logic Apps of opslagdiensten zoals SQL, Server of Cosmos DB. De extensie wordt ondersteund door zowel Windows 10 als macOS. Bovendien is het eveneens zo dat de extensie kan draaien met een Virtual Machine in Azure”. 

Samenwerking met de Enterprise Ethereum Alliance 

De voorbije maand heeft Microsoft een token-building kit gelanceerd in samenwerking met de Enterprise Ethereum Alliance. Door gebruik te maken van deze kit wil ze trachten om bedrijven te helpen met het actualiseren van hun bedrijfsstrategie evenals het creëren van cryptocurrency tokens die deel kunnen gaan uitmaken van de bedrijfsvoering. Bovendien heeft Microsoft er eveneens voor gekozen om de ‘proof-of-authority’ uit te rollen op Azure. Deze heeft het proof-of-work mining proces vervangen welke eigenlijk standaard wordt gebruikt bij publieke blockchains. 

Keert het tij voor Ethereum? 

Sinds eind januari heeft Ethereum een positieve opwaardering van haar koers gekend. Het lijkt er dan ook langzaam maar zeker naar uit te zien dat het tij voor Ethereum enigszins aan het keren is. Heel wat investeerders in het project zagen gedurende meer dan een jaar de koers van de ETH-token alleen maar verder naar omlaag glijden. Daar kwam ook nog eens de aanzienlijke concurrentie bij van de TRX-token van TRON. De TRON blockchain lijkt de strijd om het meeste aantal dApps gebruikers in ieder geval alvast ruimschoots te hebben gewonnen.

Toch lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel voor het Ethereum project. Niet alleen vindt de koers van de ETH-token stelselmatig de weg naar boven, daarnaast is het ook nog eens zo dat ook het volume terug toeneemt. Daarnaast wordt Ethereum door menig aantal cryptocurrency exchanges nog steeds veelvuldig gebruikt als basis handelspaar. Zal Ethereum binnenkort terug aan de basis liggen van een nieuwe altcoin bullrun? We gaan het zien! In ieder geval mag het duidelijk zijn dat er achter de schermen verder hard wordt gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *