Wat is beter dan een gewone stablecoin? Een universele stablecoin! Het gaat hierbij dus met andere woorden om een cryptovaluta welke overal bruikbaar is waar stablecoins worden geaccepteerd. Huobi moet ook het potentieel van een dergelijke cryptovaluta inzien, want ze heeft er nu voor gekozen om de ‘HUSD’ token te lanceren. Het betreft hier een token die ondersteuning biedt voor vier grote stablecoins, namelijk Gemini Dollar, Paxos Standard, USDCoin evenals True USD. De functie van de HUSD-token is eigenlijk zeer eenvoudig. Mensen die houder zijn van deze token beschikken over een gelijkaardige waarde in alle overige aangehaalde stablecoins.

Stablecoin New York Conference

Er heeft een klein evenement plaatsgevonden in New York welke luisterde naar de naam ‘Stablecoin New York Conference’. Huobi General Counsel ‘Joshua Goodbody‘ heeft zich op dit evenement uitgelaten over de koers die Huobi verder wil gaan varen. Ook de lancering van de HUSD kwam uiteraard ter sprake.

“Wij van Huobi geloven dat de recente ontwikkelingen met betrekking tot het verschijnen van stablecoins een positief effect heeft gehad op de industrie in haar totaliteit. Op basis van deze vaststellingen heeft Huobi besloten om ook zelf de nodige ondersteuning te bieden aan deze ontwikkelingen. Het doet dit door het lanceren van de HUSD-token. Deze token moet eigenlijk dienst doen als ‘stablecoin aggregator’. We maken het voor gebruikers dan ook mogelijk om stortingen uit te voeren in één van de vier ondersteunde coins als HUSD. Wanneer dit gebeurt ontvang je een 1:1 balans van HUSD. Deze kan worden uiteraard op haar beurt ook worden opgeslagen en kan worden verhandeld met behulp van zes verschillende handelsparen op Huobi Global. Gebruikers beschikken eveneens over de mogelijkheid om HUSD op te vragen als één van de vier ondersteunde stablecoins”.

Het lijkt er eigenlijk een beetje naar uit te zien dat Goodbody zich enigszins heeft missproken. Op moment van schrijven zijn de handelsparen die worden aangeboden met HUSD namelijk BTC, ETH, EOS evenals USDT. Het is interessant om te zien dat USDT kan worden verhandeld tegen HUSD. Dit immers ondanks het feit dat ze er geen deel van uitmaakt.

Beperktere handelskosten

Het gebruik van HUSD zorgt er voor dat de fees voor traders in cryptocurrencies aanzienlijk kunnen worden ingeperkt. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat er (nog) geen enkele exchange is die elke token en bijgevolg elke mogelijkheid om te investeren in haar aanbod heeft opgenomen. Dit betekent dat het verplaatsen van tokens tussen verschillende partijen steeds een must is. Bij elke transactie zijn er echter kosten van toepassing. Deze kosten kunnen door gebruik te maken van de HUSD-token grotendeels worden uitgeschakeld. Inmiddels lijkt ook Binance te werken aan een gelijkaardige token als HUSD. Daar is op moment van schrijven echter nog eigenlijk niets concreets over bekend.

HUSD-token, eigenlijk geen echte token

Ondanks het feit dat we verschillende malen in dit artikel hebben gesproken over de HUSD-token betreft het hier eigenlijk geen echte token. Eigenlijk is het vooral een product van de exchange. Het is dan ook niet mogelijk om dit product op te nemen van de exchange. Dit gezegd zijnde betekent ze wel een onbetwistbare meerwaarde voor cryptocurrency traders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.