Waves profileert zichzelf als een ‘blockchain voor de mensen’. Dit op zich is reeds voldoende om er de nodige aandacht aan te besteden, maar gelukkig is er meer… heel wat meer. Laat ons eerst even Waves kort introduceren. Het betreft hier namelijk een gedecentraliseerd platform welke het voor iedereen op een razend eenvoudige en efficiënte manier mogelijk maakt om zelf custom tokens te creëren. Bovendien is het binnen het platform van Waves uiteraard ook mogelijk om de verschillende tokens die zijn gebaseerd op Waves onderling uit te wisselen voor andere cryptovaluta’s zoals bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin.

Een niet onbelangrijk verschil tussen bijvoorbeeld Bitcoin en Waves is dat deze laatste geen gebruik maakt van een ‘Proof of Work‘ systeem met mining. Waves heeft er namelijk voor gekozen om haar platform te baseren op het ‘Leased Proof-of-Sake’ principe. Dat is interessant om te weten, want het biedt houders van WAVES tokens de opportuniteit om deze te leasen. Op deze manier wordt de veiligheid van het netwerk gegarandeerd en in tussentijd kan je er ook nog eens wat aan verdienen. Klinkt fantastisch toch?! We vertellen je graag alles wat je altijd al over het leasen van je WAVES tokens hebt willen weten in dit artikel.

Hoe werkt het leasen van WAVES tokens?

Het leasen van je zuur verdiende WAVES tokens lijkt op het eerste zicht misschien een beetje beangstigend, maar dat is nergens voor nodig. Tijdens het leasen blijven de tokens namelijk gewoon in je Waves wallet zitten. Door het leasen van je tokens kan je echter niet alleen rekenen op een wekelijkse of maandelijkse uitbetaling onder de vorm van extra WAVES tokens, daarnaast kan je ook nog eens zogenaamde ‘Miners Rewards’ krijgen. Deze laatste kunnen worden ingewisseld voor nog meer WAVES tokens, maar ook voor tokens van andere cryptovaluta’s. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het leasen van WAVES tokens en wil je graag weten hoe dit nu precies in haar werk gaat? In dat geval is het beslist de moeite waard om het onderstaande stappenplan te raadplegen.

Stap 1: Download of creëer een ‘Waves’ wallet

De eerste stap die je moet zetten met betrekking tot het mogelijks leasen van je WAVES tokens is terug te vinden in het aanmaken van een wallet. We raden je aan om daarvoor gebruik te maken van de officiële Waves wallet die kan worden gedownload op de website wavesplatform.com. Het is mogelijk om deze wallet te installeren als mobiele applicatie, maar daarnaast kan je ze eveneens activeren als Chrome-extensie. Ben je hier niet zo voor te vinden? Dan is er nog een prima online alternatief voor handen.

Via de website Waveswallet.io is het namelijk mogelijk om een online wallet voor WAVES tokens te creëren. Deze online wallet staat er om bekend uitermate betrouwbaar te zijn en kan worden hersteld met de zogenaamde ‘wallet seed’ die je bij het aanmaken van de wallet krijgt meegedeeld. Let op! Het is zeer belangrijk om deze wallet seed correct over te nemen en ergens op een veilige plaats te bewaren. Vergeet je ooit de login van je Waves wallet? Dan kan je ze enkel en alleen met deze wallet seed herstellen!

Stap 2: Het kopen van WAVES tokens

De volgende stap heeft betrekking tot het kopen van WAVES tokens. Dit is mogelijk bij een groot aantal verschillende exchanges. Enkele partijen waabij WAVES kan worden aangekocht zijn met name Bittrex en Binance evenals de in Nederland zeer populaire exchange LiteBit. Deze laatste maakt het overigens mogelijk om meteen een storting uit te voeren met iDeal (of Bancontact voor de Belgen) waarna je jezelf meteen de trotse eigenaar mag noemen van een bepaalde hoeveelheid WAVES tokens. Controleer bij het aankopen van je WAVES tokens wel altijd of het adres van je wallet correct is. Je wil namelijk niet dat je pas aangekochte WAVES tokens in rook opgaan.

Tip! Zo krijg je enkele gratis WAVES!

Vooraleer we verder gaan naar de derde stap in deze handleiding is het interessant om te weten dat je op verschillende manieren een kleine hoeveelheid WAVES tokens kan bemachtigen. Hoe? Zeer eenvoudig. Verschillende partijen geven namelijk zomaar gratis stukjes WAVES weg in ruil voor het invoeren van je wallet adres (en eventueel je e-mailadres). Uiteraard hoef je hier geen echt grote hoeveelheden van te verwachten, maar het is wel leuk om even te proberen en je portefeuille met WAVES tokens een beetje uit te breiden. Zogenaamde ‘Faucets‘ waar je, je wallet adres op kan ingeven zijn:

Stap 3: Het leasen van je WAVES tokens

Op het ogenblik dat je een WAVES wallet hebt aangemaakt en je tokens er naar zijn verzonden kan je beginnen met ze te leasen. Eén van de populairste partijen om mee te leasen is ‘Waves Go‘. Deze partij staat er om bekend niet alleen zeer betrouwbaar te zijn, daarnaast sturen ze je wekelijks (op vrijdag) je WAVES, miner rewards en bovendien ook een bepaalde hoeveelheid van hun eigen Waves Go tokens. Zeker interessant dus! Er zijn echter ook nog andere zogenaamde nodes beschikbaar waar je gebruik van kan maken. Het gaat hierbij om partijen zoals Wavesfullnode.com, wavesnode.net evenals bearwaves.nl.

Nadat je de node hebt gekozen is het enige dat je moet doen je Lite Client openenen en daar het ‘L’ icoon bovenaan selecteren. Bij ‘Recepient’ geef je het adres in van de node in kwestie waarna je het aantal WAVES aangeeft welke je wil leasen. Klik vervolgens op de ‘Lease’ button en je bent helemaal klaar! Zo eenvoudig kan het leasen van je WAVES tokens dus zijn! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is gewoon afwachten tot het aantal rewards wekelijks naar je wallet worden gestuurd.

Wat wanneer je de geleasede WAVES uit je wallet wil halen?

Op het ogenblik dat je een deel van je WAVES tokens wenst te leasen dien je er rekening mee te houden dat je de tokens in kwestie tijdens de lease niet uit je wallet kan halen. Wil je ze wel kunnen verzenden naar bijvoorbeeld een exchange om ze verkopen voor euro’s? In dat geval zal je de lease-overeenkomst eerst moeten stoppen. Dit kan zeer eenvoudig, maar het heeft wel als gevolg dat je uiteraard geen nieuwe extra tokens of andere rewards meer krijgt. Hoe dan ook, ben je eigenaar van WAVES tokens en wil je dat deze je nog wat extra (financieel) voordeel kunnen opleveren? In dat geval is er voor kiezen om (een deel van) deze tokens te leasen zeker en vast de moeite waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.