Cryptobeginner.nl

Wat is een faucet?

Ondanks het feit dat verschillende cryptocurrencies door de jaren heen reeds een aanzienlijke meerwaarde hebben weten te creëren is lang niet iedereen overtuigd. Dit komt natuurlijk niet in het minst omdat ook een investering in cryptovaluta’s altijd een bepaald risico met zich meebrengt. Heel wat potentiële investeerders zijn dan ook op zoek naar een vorm van bevestiging zonder dat ze hun zuur verdiende centen op het spel moeten zetten. Is dat echter wel mogelijk? Zeker en vast. Wanneer je reeds een aantal artikels hebt gelezen over cryptocurrencies en / of indien je bijvoorbeeld al eens enkele topics op Bitcointalk hebt doorgenomen is de kans groot dat je reeds hebt gehoord over zogenaamde ‘faucets’. Een faucet is een manier om (geloof het of niet) helemaal gratis tokens te verdienen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en hoe ook jij op deze manier misschien wel wordt overtuigd om cryptocurrency investeerder te worden ontdek je op deze pagina.

Wat is een faucet precies?

Een faucet is een manier om gratis stukjes tokens van  verschillende cryptocurrencies te krijgen. Het kan hierbij gaan om relatief bescheiden namen, maar er zijn ook verschillende Bitcoin faucets op het internet terug te vinden. Wanneer je,  je hebt aangemeld op een faucet zal je kunnen vaststellen dat je één keer in de X aantal tijd (doorgaans één keer per 60 minuten) een klikje kan doen. Op het ogenblik dat jouw klik wordt bevestigd zal er een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde cryptocurrency naar je account worden verzonden. Let op, verwacht hier absoluut geen grote bedragen van, want dan waren we allemaal nu al stinkend rijk. Vaak gaat het namelijk slechts om een zeer klein stukje van een token. Aan betrouwbare faucets zijn geen kosten verbonden en je hoeft ook nooit persoonlijke gegevens te verstrekken. Een wallet-adres evenals een gebruikersnaam en wachtwoord zijn veelal alles wat is vereist.

Waarom zou je aan een faucet moeten deelnemen?

Een faucet is in principe een vorm van gratis geld. Ook al gaat het telkens om zeer kleine stukjes van tokens, wanneer je lang genoeg aan een faucet deelneemt heb je toch zomaar wat extra geld verdient. Bovendien is het ook nog eens zo dat een betrouwbare faucet altijd gratis is om aan deel te nemen. In de praktijk heb je dan ook eigenlijk helemaal niets te verliezen. Je moet er wel rekening mee houden dat het volgen van een faucet (zeker in het begin) enigszins verslavend kan werken.

Waar zit het addertje precies?

Niemand geeft zomaar gratis geld weg dus moet er wel ergens een addertje onder het gras zitten. Ja en neen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de stukjes token die je krijgt door deel te nemen aan een faucet behoorlijk klein zijn. Dit betekent dat je er in principe erg veel tijd en moeite in dient te investeren vooraleer je een fatsoenlijk bedrag bij elkaar hebt gespaard. Een extra belangrijk minpunt om rekening mee te houden vooraleer je, je gaat registreren op een faucet is terug te vinden in het feit dat er voor het versturen van de tokens naar je wallet ook nog eens een bepaalde transactiekost in rekening kan worden gebracht. Indien je er voor kiest om je BTC tokens op dit ogenblik vanuit de faucet naar je wallet over te maken zal je kunnen vaststellen dat er wellicht reeds een significant deel van je zuur verdiende stukjes token in rook is opgegaan.

Tips met betrekking tot je registratie bij een faucet

Vooraleer je er voor kiest om je te registreren bij een faucet is het altijd van belang om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Op deze manier kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je in de val trapt van een criminele organisatie.

  • Controleer altijd eerst of een faucet waaraan je deel wenst te nemen betrouwbaar is of niet;
  • Een faucet zal je nooit om persoonlijke gegevens vragen, zelfs een e-mailadres is vaak niet vereist;
  • Zorg er voor dat het wallet-adres dat je opgeeft altijd correct is;
  • Indien je serieus bezig wil zijn met een bepaalde wallet kan het de moeite waard zijn om twee-staps-verificatie te activeren;

Zit je tijdens de dag vaak achter de computer en heb je de mogelijkheid om een extra venster in je browser open te zetten? In dat geval kan het in principe geen kwaad om één of meerdere faucets waarop je bent aangemeld open te laten staan. Op die manier kan je de timer volgen en is een klikje natuurlijk extra snel gebeurd.Conclusie; zijn faucets nu wel of niet interessant?

Faucets hebben voor- en tegenstanders. Veel mensen denken dat ze door deel te nemen aan faucets in één klap rijk kunnen worden. Deze verwachting moeten we echter ontkrachten. De stukjes token die je bij een faucet kan verdienen zijn zo klein dat het een  behoorlijke tijd zal duren vooraleer je echt over een degelijk bedrag beschikt. Betekent dit dat het helemaal niet interessant is om op zoek te gaan naar een interessante faucet? Dat nu ook weer niet… Elke faucet kan namelijk de deur openen voor het ontdekken van een nieuwe cryptovaluta. Bovendien is het wel degelijk zo dat je er een extra euro aan kan verdienen, zolang je maar regelmatig even klikt en de loterij haar werk laat doen. Ben je bij de gelukkige die een prijs winnen? Dan kan het zomaar gebeuren dat je er toch op z’n minst een beetje financieel voordeel mee doet. In het slechtste geval heb je misschien wel een nieuwe, leuke coin ontdekt waar je ook op de klassieke manier in kan investeren.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!