Gemini, één van de belangrijkste Amerikaanse cryptocurrency exchanges heeft er voor gekozen om een complete service voor SegWit adressen te lanceren. Bovendien heeft de partij eveneens bekend gemaakt een volledige support te voorzien voor deze adressen waardoor transacties niet alleen een stuk lichter worden, maar bovendien ook op een nog veiligere manier kunnen worden verwerkt. De officiële bekendmaking welke door Gemini de wereld werd ingestuurd is de volgende:

“Onze keuze om gebruik te gaan maken van SegWit adressen is gebaseerd op niet alleen de besparing die kan worden gerealiseerd op vlak van blokgrootte, maar ook op de verhoogde veiligheid die er mee gepaard gaat. Meer specifiek dient er wel rekening mee te worden gehouden dat de SegWit adressen uitsluitend werken op de Bitcoin blockchain. Dit betekent dat ze niet werken voor andere cryptocurrencies. Anderzijds is het wel zo dat altcoins verstuurd kunnen worden naar een legacy adres waardoor een verlies van coins kan optreden”, aldus de Gemini software ingenieur Brian KimJohnson.

SegWit maakt het mogelijk voor miners op lichtere transacties te kunnen verwerken. Dit is het gevolg van het feit dat de digitale handtekening van de transactie apart wordt opgeslagen van de transactiedata. Buiten Gemini hebben alleen nog maar verschillende andere partijen er voor gekozen om een gedeeltelijke ondersteuning van SegWit te realiseren.

Ondersteuning door meer dan 9.000 Bitcoin Core nodes

SegWit kan op moment van schrijven rekenen op de ondersteuning van zomaar even 9.000 Bitcoin Core nodes. Bovendien zijn er ook verschillende, kleinere nodes die ondersteuning bieden voor SegWit, aldus de data die is terug te vinden op de website CoinDance data. De SegWit update werd eigenlijk doorgevoerd om de schaalbaarheid van het Bitcoin netwerk te vergroten. Bitcoin Cash (BCH) besloot om de SegWit update links te laten liggen. Zij opteerde voor een andere methode om de schaalbaarheid te vergroten, namelijk door middel van een grotere blokgrootte.

Belangrijke fiat to crypto exchange

Gemini mag dan in de praktijk één van de kleinere exchanges zijn op vlak van volumes, dit neemt niet weg dat ze een belangrijke partij is voor (nieuwe) investeerders in cryptocurrencies die willen instappen met vers fiat-geld. Dit is uiteraard te wijten aan het feit dat ze volledig is gelegaliseerd. Gemini is bovendien één van de weinige partijen welke op moment van schrijven over een zogenaamde ‘BitLicense’ beschikt. Dit betekent dat ze de mogelijkheid heeft om haar diensten aan te bieden in de Amerikaanse staat New York.

13 miljoen handelsvolume per dag

De exchange weet op dit ogenblik een 24-uurs volume te realiseren van ongeveer 13 miljoen dollar per dag. Dit is een stuk beperkter in vergelijking met de grootste exchanges die er op deze planeet zijn terug te vinden. Het bedrijf wil zich in het bijzonder profileren als een bijzonder toegankelijke cryptocurrency exchange. Bovendien is er natuurlijk ook nog de Gemini Dollar (GUSD) welke probeert door te breken als één van de vaakst gebruikte stablecoins. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat deze stablecoin zich kenmerkt door een relatief beperkte supply van slechts 62 miljoen coins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.