Tom Lee: “Ethereum is klaar voor een enorme rally”

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat dit jaar alles behalve gunstig is geweest voor Ethereum. In principe gaat het project daarmee gewoon mee met de dalende trend op de cryptomarkt, maar het moet gezegd dat we er toch meer van hadden verwacht. Toch lijkt de kaars van Ethereum nog absoluut niet te zijn uitgedoofd, in tegendeel. Als we Tom Lee moeten geloven staat Ethereum namelijk klaar om in de nabije toekomst terug een enorme rally te laten zien. Lee is niet zomaar de eerste de beste, want naast Bitcoin bull is hij ook de voormalige ‘Chief Equity Strategist’ van J.P. Morgan. De stelling van Lee komt er slechts enkele dagen nadat mede-oprichter van Ethereum ‘Vitalik Buterin‘ heeft aangegeven waarschijnlijk een oplossing te hebben gevonden voor het beperkt aantal transacties dat op moment van schrijven door het Ethereum-netwerk per seconde kan worden afgehandeld.

70% verlies ten opzichte van all time high

Met een ETH-prijs die ergens rond de 225 Amerikaanse dollar draait op moment van schrijven wordt er een verlies opgetekend van niet minder dan 70 procent in vergelijking met de all time high die het project eerder wist te realiseren. Aan het begin van het jaar piekte de prijs van Ethereum dan ook rond de 1.400 Amerikaanse dollar. Het niet onaanzienlijke verlies kwam er in eerste instantie sterk tegen de verwachtingen in. Naast Bitcoin was Ethereum namelijk dè cryptocurrency bij uitstek die bekendheid wist te verwerven bij een enorme doelgroep, uiteraard mede dankzij de ICO’s die er gebruik van maakten. Een sterk afgenomen interesse in het lanceren van nieuwe ICO’s is echter slechts één van de redenen waarom Ethereum aanzienlijk aan waarde heeft moeten inboeten.

Meerdere redenen voor dalende koers

Buiten de sterk afgenomen populariteit in ICO’s is het ook zo dat partijen die een ICO hebben gehouden en dus over een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan ETH-tokens beschikken deze zijn beginnen verkopen om daadwerkelijk hun schulden te kunnen betalen. Deze sell-off heeft uiteraard een alles behalve onaanzienlijke impact gehad op de kostprijs van een ETH-token. Bovendien is het natuurlijk ook zo dat er nog andere projecten zijn die Ethereum het vuur enigszins aan de schenen leggen. Het gaat hierbij onder meer om EOS. In eerste instantie was EOS dan wel ontwikkeld op het Ethereum platform, sindsdien heeft ze de switch gemaakt naar haar eigen native token. Zo is ze over een geheel eigen structuur en economie komen te beschikken. Ook de populariteit van EOS heeft ongetwijfeld enigszins geknabbeld aan het (tijdelijke) waardepotentieel van Ethereum. Dit ondanks het feit dat ook EOS niet vrij is van waardedalingen, in tegendeel.

Behoort een nieuwe rally echt tot de mogelijkheden?

De cryptomarkt is bijzonder onvoorspelbaar. Niemand, ook Tom Lee niet is in staat om precies aan te geven wat ze gaat doen. Ondanks het positieve statement van Lee zijn er vrij recent ook berichten verschenen van andere cryptocurrency fanaten en experts die stellen dat er eerst een vorm van regulering moet komen die positief is voor de verdere groei en adoptie van cryptocurrencies. Pas op dat ogenblik zou een nieuwe bull run tot de mogelijkheden behoren. Anderzijds zijn er ook nog steeds heel wat partijen die stellen dat regulering het hele idee achter cryptocurrencies teniet zou doen. Het mag dus duidelijk zijn dat de meningen op moment van schrijven nog steeds sterk verdeeld zijn. De (nabije) toekomst zal het ons leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *