Daar waar Bitcoin het momenteel nog een beetje laat afweten geldt dat duidelijk niet voor Ethereum-koers. De waarde van de ETH-token is de voorbije dagen dan ook boven de kaap van 120 dollar uitgekomen. Op haar hoogtepunt dit weekend bereikte ze een waarde van 124 dollar. Deze ochtend was de waarde echter reeds enigszins gezakt richting een niveau van 120,83 dollar. De appreciatie in prijs heeft er voor gezorgd dat Ethereum terug de tweede plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrrencies heeft ingenomen. Hiermee laat ze de XRP-token van Ripple achter zich. Nochtans wist ook deze zich (weliswaar licht) te herstellen naar een waarde die terug boven de 0,30 dollar uit is gekomen.

Ethereum blijft één van de meest actieve digitale assets

Ondanks het feit dat Ethereum (net als alle andere projecten die deel uitmaken van de cryptomarkt uiteraard) een stevige opdoffer te verduren heeft gekregen na de bull run in 2017 moet het gezegd dat ze op vandaag nog steeds één van de meest actieve digitale assets is. Ze doet dan ook in de praktijk vaak dienst als een soort van tussenpersoon tussen Bitcoin en tal van andere tokens. Eén van de redenen voor de appreciatie in ETH-prijs is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat heel wat investeerders een stukje van hun investering in Bitcoin hebben uitgecashed. Het is zomaar mogelijk dat een deel van deze gelden via Ethereum terug in verschillende altcoins zijn geïnvesteerd. Een groot deel van de ETH inflow zou uiteindelijk dan ook terecht zijn gekomen in de EOS markten.

EOS en ZCash profiteren van ETH inflow

De inflow waarvan sprake is in Ethereum lijkt twee projecten in het bijzonder een boost te geven. Het zou hierbij in eerste instantie gaan om EOS. De prijs van haar token steeg namelijk tot 2,84 dollar in het voorbije weekend. De ETH inflow heeft niet alleen EOS een boost gegeven, maar ook ZCash. Deze wist terug een waarde te bereiken van 50,11 dollar. Wanneer we het complete handelsvolume gaan bekijken zien we dat Ethereum goed is voor een aandeel van 15 procent in het totale aantal trades. Dit is een stukje hoger dan de gebruikelijke 9 à 12 procent. Dit kan mogelijk (geen garanties uiteraard) een indicatie zijn dat de interesse in de altcoinmarkt terug aan het toenemen is. Uiteraard kan dit ook slechts een momentum zijn.

Ethereum mining afgezwakt

Tegelijkertijd als de appreciatie in prijs moet er worden vastgesteld dat de mining snelheid van Ethereum is afgezwakt. Ze is dan ook gedaald van ongeveer 188,000 GH/s tot 130,000 GH/s in de voorbije maand alleen. Een belangrijke reden hiervoor is waarschijnlijk de aankomende Constantinople hard fork. Deze staat er namelijk om bekend de block reward te zullen verlagen. Aangenomen wordt dat heel wat miners nu eieren voor hun geld kiezen en zich dus gaan richten op andere coins. Ook het aantal transacties welke door het Ethereum netwerk worden verwerkt is aanzienlijk geslonken. Van 716.000 stuks per dag in de voorbije zomer tot 381.000 stuks per dag nu in februari. Eén van de belangrijkste redenen die aan de basis ligt van deze terugval is ongetwijfeld de afgenomen hoeveelheid aan ICO’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.