Dogecoin (DOGE) heeft het de voorbije week uitstekend gedaan. Het lijkt er naar uit te zien dat de cryptovaluta terug aan terrein wint en dat is ook de exchange Huobi duidelijk niet ontgaan. Zij heeft er nu namelijk voor gekozen om de populaire cryptovaluta op te nemen in haar aanbod. Met de toevoeging van Dogecoin aan haar assortiment wordt er ook een wedstrijd georganiseerd waarmee 300 DOGE tokens gewonnen kunnen worden.

Ondanks het feit dat Dogecoin een mooie meerwaarde heeft weten te creëren tijdens de recente bullrun is het zo dat de asset er niet in is geslaagd om de vooropgestelde waarde van 100 Satoshi te bereiken. Ze is dan ook teruggevallen richting een waarde van 70 Satoshi. De listing van Dogecoin bij Huobi komt er nadat Tesla oprichter Elon Musk een tweet de wereld instuurde met betrekking tot de cryptocurrency. Hij stuurde de opvallende tweet met de volgende inhoud de wereld in: “Dogecoin value may vary”.

Koers van 0,002 verschillende maanden aangehouden

Maandenlang heeft DOGE een koers aangehouden van rond de 0,002 dollar. In het verleden heeft de populaire token een hoge volatiliteit aan de dag weten te leggen waarbij er meermaals sprake was van explosieve stijgingen. DOGE is er op een zeker ogenblik dan ook in geslaagd om de pieken boven een waarde van één cent. Ondanks het feit dat de cryptocurrency in eerste instantie werd opgericht bij vorm van grap is ze sinds haar lancering uitgegroeid tot één van de favorieten van menig aantal investeerders.

319 verschillende handelsparen

Investeerders die graag een bepaalde positie zouden willen innemen in Dogecoin beschikken daarvoor op moment van schrijven over heel wat verschillende mogelijkheden. Er worden verspreid over de verschillende exchanges waar de token bij gelist staat dan ook zomaar even 319 verschillende handelsparen aangeboden. Het is bovendien ook opvallend dat er dagelijks een relatief grote hoeveelheid aan transacties worden verwerkt met DOGE. Op moment van schrijven is er sprake van zomaar even 29.000 transacties per dag. Dit betekent dat ze beter doet in vergelijking met Litecoin en Bitcoin Cash.

Vooral veel activiteit op Aziatische exchanges

In het bijzonder kan er worden vastgesteld dat er sprake is van een aanzienlijke activiteit voor Dogecoin op de Aziatische exchanges. Vooral Upbit is een belangrijke exchange voor de cryptovaluta. Ongeveer 28 procent van het volledige handelsvolume wordt bovendien gerealiseerd door middel van het handelspaar met Tether (USDT). Ondanks al het positieve nieuws over Dogecoin en de recente koersstijging blijft het een extreem risicovol project welke eigenlijk over geen fundamentele basis beschikt.

Volgt er ook een listing op Binance?

Het is opvallend dat de DOGE-token van Dogecoin tot op moment van schrijven ook uitblinkt in afwezigheid op verschillende andere grote exchanges. Neem nu bijvoorbeeld Binance. Reeds enige tijd wordt er gehint naar een mogelijke listing op Binance, maar verder nieuws daarover bleef tot dusver uit. Mocht er een dergelijke listing komen, dan zou dat zomaar nog een extra boost kunnen geven aan deze cryptovaluta. Uiteraard zoals steeds geen garanties! Het gebeurt immers ook vaak dat een token die gelist wordt op Binance wordt geconfronteerd met een bepaalde hoeveelheid aan verkoopsdruk. In dat geval kan dat de koers van DOGE uiteraard ook op negatieve wijze gaan beïnvloeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *