De aankondiging die Verge zou doen eerder dit jaar was misschien wel één van de meest lang verwachte tot dusver in de cryptowereld. De verwachtingen waren dan ook (te?) groot. Toen het nieuws bekend raakte dat Verge een overeenkomst bleek te hebben met ‘s werelds grootste adult website, namelijk ‘Pornhub’ waren de reacties over het algemeen weinig positief (en dan drukken we ons nog zacht uit). Niet veel later raakte echter ook bekend dat verschillende andere cryptomunten geaccepteerd zouden worden. Het ging daarbij niet alleen om TRON, maar ook om ZenCash. Nu deze drie cryptocurrencies reeds even worden ondersteund door Pornhub stellen velen zich de vraag hoe populair ze nu precies zijn. Met andere woorden, hoeveel adult content wordt er nu echt betaald met één van deze verschillende cryptocurrencies? Het resultaat bleek helaas behoorlijk tegen te vallen…

Minder dan 1 procent betaalt met cryptocurrencies

Pornhub heeft bekend gemaakt dat het hele cryptocurrency-verhaal tot dusver nog niet echt positief is geweest voor de website. Tot op heden zou namelijk minder dan één procent van de gebruikers er voor kiezen om diens adult content te betalen met één van de drie ondersteunde cryptovaluta’s. Gezien het feit dat Verge reeds wordt geaccepteerd van in april van dit jaar zouden we kunnen stellen dat we toch beter hadden verwacht.

Ondersteunde altcoins presteren ondermaats

Met Verge, TRONn en ZenCash heeft Pornhub een mooi lijstje met cryptocurrencies geïmplementeerd in haar betaalmogelijkheden. Toch moet het gezegd dat lang niet alle gebruikers het daar op vandaag mee eens zijn. Een niet onbelangrijke reden hiervoor kan wellicht gezocht worden in het feit dat de meeste altcoins een alles behalve positieve evolutie hebben meegemaakt sinds het begin van dit jaar. Met name TRON, maar ook Verge zijn allebei stevig afgegleden. Daarnaast bestaan er ook nog steeds enkele niet onbelangrijke vragen met betrekking tot de betrouwbaarheid van Verge. In het verleden (dit jaar nog) was reeds meerdere malen het doelwit van aanvallen. De kans bestaat dan ook dat heel gebruikers die op zich wel gebruik zouden willen maken van cryptocurrencies bij Pornhub dit niet doen omdat ze een waardevermindering vrezen. Dit is een issue die zeker ondermijnend werkt.

Vragen bij ondersteunde cryptocurrencies

Naast bovenstaande is er uiteraard ook nog het feit dat zowel Tron, Verge als ZenCash een niet onaanzienlijke som hebben moeten betalen aan Pornhub om opgenomen te worden in haar betaalmogelijkheden. Dit voelt voor veel mensen toch een beetje nep aan en eerlijk gezegd… dat is het misschien ook wel een beetje. Voor veel mensen spreken de cryptocurrencies die door Pornhub worden ondersteund ook alles behalve tot de verbeelding. Het had wat dat betreft dan ook wellicht veel interessanter geweest had de adult site er voor gekozen om bijvoorbeeld (ook) gewoon Bitcoin en Ethereum te ondersteunen.

Ook ZenCash niet vrij van aanvallen

Niet alleen Verge was eerder dit jaar meerdere malen slachtoffer van aanvallen. Ook ZenCash werd in juni van dit jaar getroffen door een zogenaamde 51 procent aanval. Na afloop van de aanval vond het team achter ZenCash dat het project een bepaalde imagoschade had opgelopen waardoor het er voor koos om ze te voorzien van een nieuwe naam. Vanaf dat ogenblik ging ZenCash door het leven als ‘Horizen’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *