Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer cryptocurrency exchanges er voor kiezen om bepaalde altcoins uit hun aanbod te schrappen. Nadat eerder Bittrex niet minder dan 82 (!) verschillende altcoins uit haar listing heeft gehaald en ook LiteBit enkele bekende namen uit haar aanbod schrapte volgt nu ook Coincheck. De exchange heeft laten weten dat het drie populaire cryptocurrencies uit haar aanbod heeft gehaald vanwege niet onbelangrijke ‘risico’s’ die er aan verbonden zouden zijn.

Dash, Monero & Zcash

De drie cryptocurrencies die door Coincheck uit haar aanbod zijn gehaald zijn niet de minste. Het gaat namelijk om Dash, Monero en Zcash. Het nieuws komt er nadat Coincheck in een recent verleden te maken heeft gekregen met een hack waarbij er voor 500 miljoen aan XEM tokens (NEM) waren buitgemaakt. Ondanks het feit dat het geld dat gebruikers van de exchange hebben verloren niet kon worden gerecupereerd heeft exchange er wel voor gekozen om de geleden financiële schade te vergoeden.

Groot risico voor het bedrijf?

De hack waarbij de XEM tokens werden buit gemaakt heeft in principe natuurlijk niets te maken met de beslissing om zomaar even drie van de populairste altcoins op de markt uit haar aanbod te verwijderen. In een verklaring heeft het bedrijf inmiddels laten weten dat het zich genoodzaakt zag om deze beslissing te nemen omdat de drie cryptocurrencies allemaal privacy en anonimiteit bieden aan de gebruikers er van. Nu witwaspraktijken steeds vaker in de spotlight komen te staan met cryptocurrencies ziet Coincheck het aanbieden van deze privacy coins als een risico welke ze liever niet (meer) wil nemen.

Niet helemaal anoniem

Ondanks het feit dat Dash en Zcash omwille van bovenstaande reden uit Coincheck werden verwijderd moet het gezegd dat deze coins geen honderd procent privacy en anonimiteit aanbieden. In het verleden zijn er dan ook reeds menig aantal gevallen geweest waarin de identiteit van de gebruiker van één van deze altcoins perfect kon worden achterhaald. Hetzelfde kan niet worden gezegd van Monero welke op moment van schrijven toch wel één van de meest complete privacy coins is op de cryptomarkt.

Volgen ook andere exchanges het voorbeeld van Coincheck?

Speelt Coincheck paniekvoetbal of legt ze hier de basis voor een beslissing die ook andere exhanges zullen volgen? Het zal hoe dan ook interessant zijn om te zien naar de gevolgen die deze keuze heeft, niet alleen voor de koers van de drie altcoins in kwestie, maar ook voor de keuzes die andere partijen zullen maken.


Dash, Monero & Zcash kopen bij LiteBit

Ben jij een investeerder die wel nog gelooft in de toekomst van privacy coins zoals Dash, Monero en Zcash en zou je er dan ook maar wat graag in willen investeren? In dat geval zijn er gelukkig nog heel wat partijen waarbij dit wel kan! Een interessante mogelijkheid voor Nederlanders is bijvoorbeeld gebruikmaken van LiteBit. Je voert hier een storting uit met iDeal waardoor je meteen kan investeren in jouw favoriete cryptocurrencies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *