De bekende en populaire exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat het over de komende week SegWit gaat implementeren voor haar Bitcoin deposits en withdrawals. Dit is belangrijk nieuws voor gebruikers van de exchange. De integratie van de SegWit compatibiliteit moet er namelijk niet alleen voor zorgen dat de transactiesnelheid kan worden verbeterd, daarnaast zullen er ook lagere kosten van toepassing zijn. SegWit werd reeds geïntroduceerd in augustus van vorig jaar, maar Coinbase hield de boot even af. Het is onnodig om te zeggen dat dit heeft geleid tot aanzienlijke frustraties onder de gebruikers van de exchange. De frustratie was op een zeker ogenblik zelfs zo groot dat er een petitie rond ging om de integratie van SegWit voorrang te geven ten opzichte van andere updates.

Grote verbetering voor het Bitcoin protocol

De petitie om SegWit ondersteuning toe te passen bij Coinbase bleek een razend succes en werd uiteindelijk zomaar even 12.000 keer ondertekend. Dit is ook niet zo vreemd. SegWit brengt namelijk een niet onaanzienlijke verbetering van het Bitcoin protocol met zich mee. In eerste instantie moet ze er voor zorgen dat het uitvoeren van kleine transacties terug financieel interessant wordt. Dat was door de sterk toegenomen kosten gedurende enige tijd bijna onmogelijk. De implementatie van SegWit zorgt er voor dat er aanzienlijk meer transacties per blok kunnen worden verwerkt waardoor transacties niet alleen sneller, maar ook voordeliger afgehandeld kunnen worden.

Introductie van SegWit ‘M’ adres voor Litecoin

Charlie Lee liet inmiddels door middel van een Tweet optekenen dat Coinbase en GDAX vanaf nu ook support bieden voor een SegWit ‘M’ adres voor Litecoin. Ook voor het zilver van de cryptowereld is dit een belangrijke verbetering. De SegWit ondersteuning moet er namelijk voor zorgen dat Litecoin ook in de toekomst een voordeliger en bovendien sneller alternatief vormt voor Bitcoin.

Informatie over Charlie Lee kun je vinden op cryptobeginner.nl

Niet alleen Coinbase stelde SegWit update uit

Ondanks het feit dat gebruikers van Coinbase hadden verwacht dat de exchange de SegWit update sneller zou doorvoeren moet het gezegd dat ze lang niet de enige partij is die er voor heeft gekozen om dit uit te stellen. Pas vorige week werd de Bitcoin Core wallet geüpgrade met als doel om SegWit transacties te ondersteunen. Kort daarna maakte ook Bitfinex een soortgelijke aankondiging. Zij stelden in hun aankondiging bovendien duidelijk welke voordelen de update met zich mee zou brengen:

“We zijn trots om bekend te kunnen maken dat de SegWit update er voor heeft gezorgd dat we onze klanten tot 20 procent lagere kosten kunnen aanbieden voor Bitcoin transacties evenals snellere verwerkingstijden dan ooit tevoren.”

Nu Coinbase er voor heeft gekozen om de SegWit update door te voeren heeft het meteen ook een waarschuwing de wereld ingestuurd. Daar waar SegWit er namelijk inderdaad voor zorgt dat er lagere transactiekosten mogelijk zijn voor Bitcoin zijn transacties die in Bitcoin Cash (BCH) naar een Bitcoin (BTC) adres worden gestuurd niet langer te recupereren. Dit zal er voor zorgen dat deze bedragen permanent verloren zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *