Coinbase is duidelijk druk aan de weg aan het timmeren. Vandaag heeft de populaire exchange bekend gemaakt de handel in een nieuwe stablecoin aan te bieden voor al haar investeerders. Het gaat hierbij om de DAI-tokens. Alle particuliere gebruikers van de exchange kunnen handelen in de stablecoin, tenzij ze in de Amerikaanse staat New York wonen. Coinbase heeft bekend gemaakt dat het DAI heeft toegevoegd op diens website evenals in de Android en iOS applicaties. Dit zorgt er voor dat gebruikers van de exchange de mogelijkheid hebben om de stablecoin aan te kopen, te kopen evenals te verhandelen. Ook wie een stukje van zijn vermogen uit crypto wil wegzetten op de blockchain kan daarvoor vanaf vandaag bij Coinbase gebruikmaken van de DAI-token. Het aanbod van Coinbase breidt steevast verder uit. 

Nog niet beschikbaar in New York 

Het feit dat de handel in de DAI-token nog niet beschikbaar is voor inwoners van de Amerikaanse staat New York is opvallend. Coinbase beschikt immers wel degelijk over een licentie om haar diensten of producten in deze regio aan te kunnen bieden. Volgens Coinbase moet de aanvraag voor de handel in DAI-tokens toch nog eerst worden goedgekeurd door het ‘Department of Financial Services’. Dat kan kloppen. 

Het departement heeft immers in het verleden benadrukt dat elke nieuwe listing die wordt aangeboden aan inwoners van New York eerst door haar moet worden goedgekeurd. De DAI-token draait niet op een eigen blockchain, maar wel op deze van Ethereum. Bovendien is ze slechts ingedekt door onderpand op het MakerDAO platform. Daarmee is ze mogelijks net wat minder interessant ten opzichte van stablecoins die daadwerkelijk zijn ingedekt door Amerikaanse dollar. 

De invloed van een hogere ‘stability fee’ 

Dat Coinbase er net nu voor kiest om de DAI-token in haar aanbod op te nemen is misschien wel als een beetje ongelukkig te bestempelen. Het is namelijk reeds even bekend dat er binnen het platform DAI enige onenigheid bestaat. Omwille van het feit dat de stablecoin het in het verleden best moeilijk heeft gehad met het behouden van haar zogenaamde ‘peg’ hebben MKR token houders er diverse malen voor gekozen om de zogenaamde ‘stability fee’ te verhogen. Op deze manier wou men er voor zorgen dat de DAI haar peg kon blijven behouden. Het gevolg van deze handeling is evenwel dat de stability fee (welke dienst doet als een vorm van intrest) aanzienlijk is toegenomen. Ze steeg dan ook tot zomaar even 20 procent over een periode van vijf maanden. Dat is uiteraard alles behalve onaanzienlijk te noemen. 

Eerder reeds gelanceerd op Coinbase Pro 

Dat Coinbase er nu voor kiest om ook particuliere investeerders in cryptocurrencies de mogelijkheid aan te bieden om te handelen in de DAI-tokens hoeft uiteraard niet te verbazen. Eerder, namelijk in december vorig jaar lanceerde ze reeds de handel in DAI op haar professionele platform ‘Coinbase Pro’. De DAI-token is de laatste token die door Coinbase is gelist. Eerder werd ook de XRP-token van Ripple (eindelijk) aan haar aanbod toegevoegd. Coinbase heeft eerder reeds laten optekenen nog heel wat meer tokens te gaan listen. Om welke tokens het dan precies zal gaan is uiteraard nog even afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *