De populaire cryptocurrency exchange Coinbase heeft er voor gekozen om uit te pakken met een geheel eigen Visa debetkaart. Door gebruik te maken van deze kaart wordt het voor klanten van de exchange op zeer eenvoudige wijze mogelijk gemaakt om alledaagse betalingen uit te voeren met het saldo dat is terug te vinden op hun account bij Coinbase. De Visa kaart maakt het in principe mogelijk om overal betalingen uit te voeren waar Visa wordt geaccepteerd. Dit betekent dat er met behulp van deze kaart betalingen kunnen worden uitgevoerd bij een ongelofelijk groot aantal verschillende winkels, restaurants, hotels, etc. die verspreid over de wereld zijn terug te vinden.

Eenvoudig betalingen uitvoeren met crypto

In een reactie op de lancering van haar eigen Visa debetkaart heeft Coinbase bekend gemaakt dat gebruikers van de kaart over de mogelijkheid zullen komen te beschikken om net zo eenvoudig hun saldo in crypto uit te geven als het geld dat op een gewone bankrekening staat geparkeerd. Het gaat hierbij overigens niet alleen maar om het saldo dat beschikbaar is in met name Bitcoin en Ethereum, maar ook in Litecoin evenals tal van verschillende, andere cryptocurrencies. Dit moet er in de praktijk uiteraard voor gaan zorgen dat eigenaars van een bepaalde hoeveelheid aan cryptocurrencies deze ook daadwerkelijk als betaalmiddel gaan gebruiken en niet louter en alleen als investeringsproduct.

Directe omzetting van crypto in fiat-geld

Naast bovenstaande heeft Coinbase ook laten optekenen dat het, op het ogenblik dat er een transactie wordt uitgevoerd, meteen de cryptocurrency waar gebruik van wordt gemaakt zal omzetten in fiat. Het kan daarbij onder meer gaan om de Britse pond. Daarnaast biedt de kaart ondersteuning voor alle verschillende cryptocurrencies die op het platform van Coinbase beschikbaar zijn. De mogelijkheden om de kaart te gebruiken zijn natuurlijk eindeloos. Gaande van het betalen van een online vliegticket tot het boeken van een verblijf in een hotel, het behoort allemaal tot de mogelijkheden met de Coinbase Visa debetkaart.

Geen voorafgaande storting op kaart vereist

Uiteraard zijn er op de markt reeds verschillende soortgelijke kaarten terug te vinden waarmee betalingen kunnen worden uitgevoerd met crypto, maar toch is er een niet onbelangrijk verschil waar rekening mee dient te worden gehouden. Het is namelijk zo dat de Visa debetkaart van Coinbase niet vooraf opgeladen dient te worden. Ze staat rechtstreeks in verbinding met de wallet bij de exchange waar de gebruiker houder van is. Dit maakt het gebruik van deze Visa debetkaart van Coinbase in de praktijk uiteraard alleen maar nog gebruiksvriendelijker.

Wisselwerking met mobiele applicatie

Tot slot heeft Coinbase er ook nog voor gekozen om uit te pakken met een gloednieuwe, mobiele wallet voor zowel Android als iOS systemen. De nieuwe mobiele applicatie moet het mogelijk maken voor gebruikers om aan te geven welke cryptocurrency ze precies willen gebruiken voor het betalen van hun aankopen. Dat is interessant, want het is best mogelijk dat iemand bijvoorbeeld zijn Bitcoin wil bijhouden voor de langere termijn en alleen zijn Litecoin wenst uit te geven. Dit is perfect aan te geven in de mobiele applicatie. Daarnaast zal je in de app ook virtuele ontvangstbonnetjes terug kunnen vinden evenals de transactiegeschiedenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *