Eerder raakte bekend dat Bittrex er voor heeft gekozen om de markten voor Bitcoin Gold, Bitcoin Private en Bitshares van haar platform te verwijderen. Inmiddels werd er door de exchange ook aangegeven dat ze eveneens alle wallets zal sluiten. Opnames blijven bij Bittrex nog mogelijk tot 5 november van dit jaar. Wie nog bepaalde van de aangehaalde tokens bij deze exchange heeft staan doet er dan ook in ieder geval goed aan om deze zo snel mogelijk af te halen of naar een andere partij te versturen.

Bittrex zegt vaarwel tegen Bitcoin Gold, Bitcoin Private & Bitshares

Bittrex koos er eerder, namelijk in september van dit jaar voor om Bitcoin Gold uit haar lijst met cryptocurrencies te verwijderen nadat er een ‘double-spending attack’ plaats had gevonden. Daarnaast was er ook nog sprake van een hack die een verlies met zich meebracht van rond de 18 miljoen Amerikaanse dollar. Dat er ook meteen voor werd gekozen om de Bitshares markt te verwijderen hoeft niet echt te verbazen. Handelen met Bitshares was bij Bittrex sowieso al niet mogelijk sinds vorig jaar omwille van problemen met betrekking tot de ondersteuning van de technologie waar gebruik van wordt gemaakt. Wat Bitcoin Private betreft heeft Bittrex eigenlijk nooit handelsparen aangeboden voor deze relatief late vork van Bitcoin. BTCP was dan ook eigenlijk uitsluitend geairdropt voor eigenaars van Bitcoin en ZClassic.

Nog meer delistings te verwachten

Bittrex heeft er bijna een erezaak van gemaakt om elke maand verschillende tokens uit haar listing te schrappen. Ze doet dit echter met een goede reden. De aanhoudende bear market heeft er namelijk voor gezorgd dat het handelsvolume op verschillende tokens zo dramatisch is afgenomen dat de coins in kwestie haast onverhandelbaar zijn geworden. Anderzijds worden steeds meer en meer investeerders in cryptocurrencies het er over eens dat Bittrex door haar talrijke delistings een exchange is geworden die beter kan worden vermeden. Toch is ze lang niet de enige partij die dergelijke keuzes maakt. Ook Binance maakte bijvoorbeeld recent nog bekend vier digitale assets te verwijderen van haar platform.

Vrees voor toekomst van EMC2-token

Inmiddels wordt er binnen de cryptowereld eigenlijk verwacht dat ook de EMC2-token hetzelfde lot zal beschoren zijn. Dit niet in het minst nadat bekend raakte dat er een 51 procent attack zal plaatsvinden op 13 oktober van dit jaar. Het nieuws dat Bittrex de wallets voor BTG en BTCP gaat sluiten heeft in principe nauwelijks invloed gehad op de koers van de tokens. De vrij stabiele BTG bleef dan ook hangen rond de 26,31 dollar terwijl BTCP nog steeds niet verder komt dan 2,72 dollar. Vooral het gebrek aan listings (en dat zijn er nu dus nog minder geworden) blijft de token pijn doen.

Ook andere exchanges delisten coins

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is Bittrex zeker niet de enige exchange die er voor kiest om bepaalde coins uit haar listing te schrappen. Ook Binance liet recent nog vier tokens uit haar aanbod schrappen en wat bijvoorbeeld ook te denken van OKEx waarbij de teller ondertussen al op 28 geschrapte handelsparen staat? Ook Poloniex heeft er na de overname door Circle voor gekozen om verschillende tokens die als te riskant worden beschouwd te schrappen. Benieuwd of deze trend zich ook in de komende maanden nog verder zal zetten en welke andere projecten er allemaal nog geslachtofferd zullen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *