Er is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven over de BitTorrent Token (BTT). Nu is de eerste van vele airdrops een feit. De token welke is gebaseerd op het TRON (TRX) netwerk heeft succesvol haar eerste airdrop afgerond. De airdrop kwam er na een snapshot die had plaatsgevonden en de hoeveelheid aan TRX-tokens per investeerder had geïndexeerd. De tokens wisten de eigenaars snel te bereiken. Voor het verspreiden van die tokens werd uiteraard gebruik gemaakt van het hogesnelheidsnetwerk van TRON. Dit werd door de oprichter van TRON, namelijk Justin Sun zelf aangekondigd.

“We hebben 10,856,613,707 #BTT naar #TRX houders verstuurd. Dit betekent dat er sprake is van een completion rate van 99,69 procent! We hadden in eerste instantie gepland om de airdrop binnen 48 uur af te kunnen ronden. Echter zijn we er door gebruik te maken van de snelle #TRON blockchain in geslaagd om dit in slechts 4 uur tijd te doen.”

Bovenstaande tweet werd door Justin Sun zelf de wereld ingestuurd. In tussentijd heeft het BTT team zelf aangekondigd dat de huidige airdrop de eerste zal zijn in een lange reeks van airdrops. Meteen waarschuwde het team ook nog eens voor malafide websites die proberen om de private keys van de tokens in handen te krijgen. De BTT asset krijgt een airdrop voor alle TRX-houders op verschillende exchanges en wallets. Voor het verkrijgen van de tokens gelden geen extra eisen, tenzij dus in het bezit zijn van een bepaald aantal TRX-tokens.

Binance is belangrijkste exchange voor BTT

Ondanks het feit dat de BTT-token door steeds meer exchanges wordt gelist moet het gezegd dat het belangrijkste deel van het volume zich nog steeds manifesteert op de exchange Binance. Inmiddels heeft de token ook een aanzienlijke prijsstijging ondergaan. In eerste instantie noteerde ze dan ook aan een waarde van 0,00000007 dollar. Die waarde is nu gestegen naar 0,00000027 dollar. Meer dan 46 procent van het volledige handelsvolume in BTT wordt gerealiseerd door het handelspaar met Tether (USDT). BTT weet bovendien een dagelijks volume te realiseren van een mooie 187 miljoen Amerikaanse dollar. Dat betekent een meerwaarde van 19 procent over de voorbije 24 uur.

Waarde van TRX-token onder druk

Het vervolledigen van de airdrop lijkt ook een negatief effect met zich mee te hebben gebracht. De waarde van de TRX-token is namelijk over de voorbije 24 uur met 5 procent gedaald. Dit heeft de waarde van de TRX-token tot een niveau van 0,024 dollar gebracht. Het dagelijkse handelsvolume ligt weliswaar nog steeds boven de 200 miljoen dollar.

Periodieke BTT airdrops tot 2025

Dat de eerste airdrop nog maar het puntje van de ijsberg is wordt meteen duidelijk wanneer we er de complete lijst met geplande airdrops bij gaan nemen. Op moment van schrijven staan er dan ook maandelijkse airdrops gepland tot in het jaar 2025. De digitale asset zal in eerste instantie vooral gebruikt worden door BitTorrent gebruikers. Hun aantal wordt op dit ogenblik geschat op zomaar even meer dan 145 miljoen. TRON heeft reeds bekend gemaakt nauwkeurig samen te gaan werken met het BTT project om de maandelijkse airdrops tot een goed einde te kunnen brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *