De aanval die heeft plaatsgevonden van de Bitcoin SV community richting gebruiker @Hodlonaut was voor veel mensen duidelijk de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Dit niet in het minst voor de CEO van Binance, namelijk Changpeng Zhao. Naar aanleiding van de agressieve handelswijze van Bitcoin SV dreigde de CEO er mee om Bitcoin SV uit haar aanbod te schrappen. De uitspraak kreeg ongelofelijk veel bijval, onder meer op social media. Naar aanleiding van die support heeft Binance besloten om meteen de daad bij het woord te voegen en de coin te delisten. De koers van Bitcoin SV kreeg als gevolg van deze actie meteen af te rekenen met een stevige uppercut.

Niet meer in lijn met criteria van Binance

Het is algemeen bekend dat Binance verschillende criteria opstelt voor cryptocurrencies die op haar platform gelist willen worden. Dit geldt ook voor Bitcoin SV. In eerste instantie leek het er naar uit te zien dat de coin deze criteria kon inlossen, maar daar is verandering in gekomen na de agressieve communicatie die de community achter Bitcoin SV de wereld heeft ingestuurd. Daarnaast is er ook nog altijd de dubieuze claim van Craig Wright dat hij de visie van Satoshi Nakamoto zou volgen. Sterker nog, de man beweert zelf Satoshi Nakamoto te zijn. Ook dit wordt door een groot deel van de crypto community niet bepaald gewaardeerd.

Hash war

BSV ontstond als een hard fork van de Bitcoin Cash blockchain op 15 november 2018. Het resultaat van die hard fork was een enorme hash war die de volledige crypto community toch geruime tijd in haar ban hield. Bovendien had de agressieve hash war ook een negatieve impact op de markt in haar totaliteit. Verschillende achtereenvolgende dagen doken de koers in het rood waardoor niet alleen Bitcoin Cash & Bitcoin SV in de oorlog betrokken waren, maar eigenlijk ook alle andere crypto gerelateerde projecten.

Ook andere exchanges overwegen delisting

Naar aanleiding van de beslissing van Binance hebben ook andere exchanges besloten om te onderzoeken of ze mogelijks niet over moeten gaan tot het delisten van de cryptocurrency. Met name Kraken heeft inmiddels een peiling opgezet om haar gebruikers te laten stemmen over het lot van Bitcoin SV. Gezien de negatieve reputatie die ze heeft opgedaan is de kans op z’n minst bestaande dat ook andere exchanges in de komende periode het voorbeeld van Binance zullen gaan volgen.

Waarde van Bitcoin SV neemt stevige duik

Het zeer negatieve sentiment met betrekking tot het Bitcoin SV project heeft er inmiddels voor gezorgd dat de waarde van de BSV-token een nieuwe uppercut heeft gekregen. Op moment van schrijven is er sprake van een verlies over de voorbije 24 uur van zomaar even 21 procent. Hiermee is de waarde van de token teruggevallen naar een bedrag van om en bij de 56 dollar. Dit overigens terwijl de BCH-token van Bitcoin Cash een nieuwe, mooie rally weet te realiseren. Zij laat over de voorbije 24-uur op moment van schrijven een waardestijging noteren van 5,75 procent wat ze uitbrengt op een waarde van 315,64 dollar per BCH-token.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *