In de huidige berenmarkt zijn er maar weinig cryptocurrencies die het hoofd boven water lijken te kunnen houden. Een coin die daar perfect in lijkt te slagen is de BNB-token van Binance. Op moment van schrijven laat ook deze cryptovaluta als één van de weinigen in de markt groene cijfers optekenen. De cijfers stuwen de koers van Binance Coin zelfs tot boven de 8 dollar. Het toegenomen volume (in het bijzonder wanneer we deze vergelijken met een maand eerder) op Binance ligt ongetwijfeld mee aan de basis van deze prijsstijging. Al moet het gezegd dat ook de aankomende, gedecentraliseerde exchange zeker haar invloed heeft op de prijs.

Binance Coin op tiende plaats in CoinMarketCap

Op moment van schrijven laat Binance Coin een mooie meerwaarde optekenen van 16 procent over de voorbije 24 uur. Dit heeft er voor gezorgd dat de waarde van de BNB-token is gestegen van 7,15 tot 8,19 dollar. Wanneer we de cijfers over de periode van een volledige week gaan bekijken zien we dat er sprake is van een stijging van meer dan 33 procent. De belangrijkste reden voor de stijging die de BNB-token heeft weten te realiseren is te wijten aan de appreciatie op vlak van Bitcoin prijs. Van ongeveer 200.000 Satoshi steeg de waarde dan ook richting 240.000 Satoshi. De BTC-prijs zelf stagneert rond de 3.500 Amerikaanse dollar. Dit zorgt er uiteraard voor dat de BNB-token extra interessant wordt om ook voor de korte termijn op in te stappen.

Meest populaire handelspaar blijft BNB/USDT

Het meest populaire handelspaar voor Binance Coin blijft BNB/USDT en dat is toch best opvallend te noemen. Dit heeft wellicht deels te maken met het feit dat de prijs van BNB in USDT termen net wat hoger is gelegen, namelijk rond de 8,30 dollar. Andere exchanges en handelsparen geven een prijs die toch al snel een paar centen lager is gelegen.

Listing van BitTorrent Token geeft volume extra boost

Over de voorbije dagen kreeg het volume op Binance een extra duwtje in de rug door de listing van de BitTorrent Token (BTT). De token kan dan ook rekenen op een ongelofelijke hoeveelheid aan interesse. Bovendien koos Binance er eveneens voor om (nog) een nieuwe stablecoin in haar aanbod op te nemen. Het ging deze keer om Stronghold USD (USDS). USDS beschikt op moment van schrijven over een supply van slechts 400.000 tokens.

16 procent stijging over een periode van één jaar

De stijging die Binance Coin over het voorbije jaar heeft weten te realiseren staat op moment van schrijven op 16 procent. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo indrukwekkend, maar vergeleken met het merendeel van de andere cryptocurrencies uit de top 100 is dit één van de best presterende. Bovendien blijven de verwachtingen met betrekking tot de BNB-token zeer hoog gespannen. Experts verwachten dan ook dat het waarschijnlijk niet lang zal duren vooraleer de token terug haar waarde van de zomer van 2018 zal weten te bereiken. Uiteraard zoals steeds geen garanties. Toch moet het gezegd dat de kans inderdaad groot lijkt dat we de hoogste waarde van Binance Coin tot dusver nog niet hebben gezien. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de toekomst nog allemaal voor deze cryptocurrency in petto zal hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *