Tezos is samen met haar XTZ-token één van de cryptocurrencies die de laatste tijd frequent mooie koersstijgingen heeft laten optekenen. Na een kleine terugval weet de coin nu over de voorbije 24 uur terug ruim 11 procent waardevermeerdering te realiseren. Dit brengt haar actuele waarde naar 1,13 dollar per XTZ-token. De bullish trend is een zege voor het platform en het hard werkende team dat er achter schuil gaat, maar wat nu precies aan de basis ligt van de waardestijging is op moment van schrijven niet helemaal duidelijk.

Koers terug boven de 1 dollar

De recente waardestijgingen hebben er voor gezorgd dat de actuele waarde van de XTZ-token terug boven de 1 dollar uit is gekomen. Op moment van schrijven is er met een koers van 1,13 dollar reeds sprake van een kleine terugval. Laat op zondag werd namelijk even een piek gerealiseerd van 1,15 dollar. Het volume dat Tezos weet te realiseren nadert haar recordniveau. Dit is positief voor het project, maar ten opzichte van de grotere cryptocurrencies uit de markt blijft ze relatief beperkt. Op dit vlak zullen er naar de toekomst toe dan ook ongetwijfeld nog extra stappen gezet moeten worden.

Rekening houdende met bovenstaande moet het wel gezegd dat het Tezos netwerk op moment van schrijven toch reeds goed is voor zo’n slordige 9 miljoen dollar aan handelsvolume in 24 uur. Dit is niet onaanzienlijk en laat tegelijkertijd toch nog heel wat ruimte voor groei over. De XTZ asset is ten opzichte van andere platformen die dApps ondersteunen nog steeds een stuk minder populair. Wanneer ze hier verandering in weet te brengen kan de weg naar een koers van boven de 3 dollar terug open liggen voor het project. Uiteraard moet er hiervoor nog behoorlijk wat gebeuren en kunnen er zoals steeds geen garanties worden gegeven.

Geen grote bekendmakingen

Eveneens een punt om rekening mee te houden is dat de groei die de XTZ-token nu laat zien niet wordt veroorzaakt door grote bekendmakingen en mijlpalen die zijn bereikt voor het project. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat XTZ algemeen wordt omschreven als een ondergewaardeerde asset. Verschillende experts hebben zich er reeds over uitgesproken dat een prijsniveau van 3 à 4 dollar voor de XTZ-token realistisch(er) zou zijn. Sinds de piek in de markt aan het einde van 2017 viel de waarde van de token terug naar een niveau vergelijkbaar met deze van tijdens de ICO.

Stevige concurrentie van andere platformen

Het potentieel van het Tezos netwerk hoeft natuurlijk niet te worden genegeerd. Wel is het zo dat de asset krijgt af te rekenen met enorme concurrentie uit de markt. Het moet dan ook de strijd aan gaan met andere klinkende namen zoals Ethereum, EOS en natuurlijk ook TRON. Deze laatste blijkt het merendeel van de dApps moeiteloos binnen te halen op haar platform. Het merendeel van de activiteit van Tezos wordt op vandaag dan ook nog steeds gerealiseerd met betrekking tot het interne ecosysteem van de coin. Het Tezos netwerk was tot slot over de voorbije 24 uur goed voor 1925 uitgevoerde transacties. Ook dit aantal zal dus nog (stevig) omhoog moeten om een verdere groei te kunnen realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *