Er is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven over Tether en haar USDT-token. Toch blijft de asset duidelijk de absolute nummer één stablecoin op de markt. Inmiddels werd ook duidelijk dat Tether terug over een totale record hoeveelheid van meer dan 3 miljard USDT-tokens beschikt. In de voorbije week overtrof ze op deze manier haar eigen record. Op moment van schrijven is er dan ook sprake van 3,320,057,493 aangemaakte USDT-tokens. Hiervan zouden er 3,118 miljard tokens in circulatie zijn. Ongeveer 100 miljoen USDT-tokens zouden alleen al in de voorbije week op de markt zijn gebracht. 

Geen concentratie in grote wallets 

In vergelijking met vroeger kan er nu worden vastgesteld dat de USDT-tokens niet meer uitsluitend in enkele grote wallets zijn terug te vinden. Ook de exchange Binance heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om haar holdings te verdelen over verschillende adressen. Ook andere grote exchanges hebben er voor gekozen om hun holdings te verplaatsen. Op moment van schrijven is het dan ook lastig om aan te geven welke markten nu precies de grootste houders zijn van USDT.

Ondanks het feit dat de voorraad aan USDT-tokens dus sterk is toegenomen is het wel nog steeds zo dat elke USDT-token de voorbije 24 uur zomaar even bijna 9 keer door het ecosysteem is gegaan. Dit betekent dat de markt op moment van schrijven zelfs een grotere voorraad met USDT-tokens zou kunnen gebruiken. Een record hoeveelheid dus… De USDT activiteit overschrijdt het equivalent van 27 miljard dollar in de voorbije 24 uur. Dit in het bijzonder onder invloed van significante inflows naar Bitcoin (BTC) evenals andere grote cryptocurrencies. 

Binnenkort waarde van 10.000 dollar voor Bitcoin? 

De aanzienlijk toegenomen USDT supply komt op een moment waarop er een nieuwe rally aan lijkt te komen voor Bitcoin. Een waarde van 10.000 dollar voor één BTC-token blijkt dan ook tot de mogelijkheden te behoren. Echter, de gestegen activiteit van de stablecoin wordt binnen de markt ook met het nodige scepticisme bekeken. Opvallend is namelijk dat gisteren het 24-uurs volume van USDT het volume in BTC heeft overstegen. Dit benadrukt de niet te onderschatten invloed waar de USDT-token van Tether over beschikt. 

Vragen bij dekking van nieuwe USDT-tokens 

Nu er weer zoveel nieuwe tokens in de markt zijn gebracht door Tether dringt de vraag zich op, op welke manier deze zijn ingedekt. Het is namelijk bekend dat niet elke USDT-token is ingedekt door de fiat-geld op een bankrekening. Een deel van de tokens die door Tether worden uitgegeven zijn dan ook gedekt door schuld. Wat de precieze verhouding is tussen beiden voor wat de nieuwe tokens betreft is niet geheel duidelijk. Ondanks het feit dat investeerders hier toch met de nodige argwaan naar kijken lijkt het de reputatie van de nummer één stablecoin van de wereld niet meteen zware schade te hebben toegebracht. 

Connectie tussen hogere USDT supply en recente IEO van Bitfinex 

Uiteraard is de vereiste, grotere supply aan USDT eveneens voor een stukje veroorzaakt door de recente IEO die werd gelanceerd door Bitfinex. De LEO-token wist namelijk zomaar even 1 miljard aan USDT-tokens en andere coins op te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.