Stellar lanceert ‘StellarX’ gedecentraliseerde exchange

Het is eindelijk zo ver! De gedecentraliseerde exchange genaamd ‘StellarX’ is live gegaan. De exchange is gebaseerd op het ‘Stellar (XLM)’ protocol en maakt het mogelijk om meteen met fiat geld zoals euro’s en dollars te investeren in cryptocurrencies. Wat het allemaal natuurlijk nog mooier maakt is dat handelen in cryptocurrencies door gebruik te maken van de ‘StellarX’ exchange mogelijk is zonder dat er daarvoor handelskosten dienen te worden betaald. Zo wordt investeren in cryptovaluta’s weer net wat toegankelijker en vooral voordeliger gemaakt.

Geen handelskosten en gas fees

Eén van de eerste zaken waar potentiële investeerders in cryptocurrencies naar kijken op het ogenblik dat ze van plan zijn om een bepaald bedrag te investeren is natuurlijk de kostprijs waarmee ze geconfronteerd zullen worden. Op dit vlak gooit StellarX alvast hoge ogen. Dit niet alleen omdat er geen handelskosten in rekening worden gebracht, maar ook omdat zogenaamde ‘gas fees’ ontbreken. Dit zorgt er voor dat ze over een structureel voordeel komt te beschikken in vergelijking met alternatieven zoals bijvoorbeeld IDEX en EtherDelta.

Verschil tussen StellarX en StellarDEX

Eerder lanceerde Stellar reeds de kleinschalige, gedecentraliseerde exchange genaamd ‘StellarDEX’. Deze wist ondanks haar kleine(re) opzet toch op verschillende dagen een handelsvolume te realiseren van 1 miljoen Amerikaanse dollar in 24 uur. Ondanks het feit dat dit best al mooi te noemen is, is het hele idee achter ‘StellarX’ toch nog heel wat uitgebreider en indrukwekkender. Het team van Stellar wist er alvast het volgende over te vertellen:

“StellarX zal op een zekere dag niet alleen obligaties bevatten, maar ook aandelen, onroerend goed, grondstoffen en nog zoveel meer. Dit uiteraard gecombineerd met alle ‘noodzakelijke’ (digitale) munten. Echter, deze nieuwe middelen kosten niet alleen tijd, maar ook het juiste protocol om ze te kunnen digitaliseren.”

De zogenaamde ‘on-ramp fiat’ optie zal er voor zorgen dat Amerikaanse dollars worden omgezet in een speciale asset, namelijk ‘USDX’. Bovendien zal het platform eveneens de mogelijkheid voorzien voor extra tokenisatie voor stablecoins gekoppeld aan andere valuta.

Een verzameling van verschillende exchanges?

De gedecentraliseerde exchange StellarX zal het mogelijk maken voor verschillende operatoren om handelsparen en marketplaces aan te maken. Dit betekent dat StellarX in de praktijk eigenlijk perfect dienst zou kunnen doen als een soort van verzameling van verschillende exchanges, waar bijvoorbeeld zelfs een KYC proces in het protocol kan worden ingebouwd:

“We maken het mogelijk voor uitgevers van een token om (indien zij dit wensen) KYC vereisten op te leggen vooraleer een persoon met de token kan beginnen handelen. Bovendien voorzien we houders van de tokens ook van begrijpelijke informatie over wat ze nu precies bezitten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om met een complete kennis een duidelijke en goed overwogen beslissing te maken.”

Ondanks het feit dat de lancering van StellarX groot nieuws en een belangrijk moment is voor het project moet het gezegd dat de prijs van de XLM-token er eigenlijk niet of nauwelijks op heeft gereageerd. Na de lancering bleef de virtuele munt dan ook ergens tussen de 0,24 & 0,26 Amerikaanse dollar schipperen. Wij zijn alvast razend benieuwd naar de toekomst van deze beloftevolle, gedecentraliseerde exchange!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.