Het lijkt er meer dan ooit bijzonder slecht uit te zien voor de toekomst van de Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange ‘Cryptopia’. De exchange heeft namelijk laten weten dat het zich genoodzaakt ziet om terug “voor onbepaalde tijd” de deuren te sluiten. Toen de exchange voorheen de deuren sloot werd er meteen aangegeven dat de sluiting slechts voor een beperkte tijd zou gelden. Op dit ogenblik is dat dus helemaal anders. Sluit Cryptopia voor altijd de deuren? Hiermee lijkt het vertrouwen in de cryptocurrency exchange een absoluut dieptepunt te hebben bereikt. 

Alleen Bitcoin en Litecoin wallets open gesteld 

De volledige lockup van de exchange komt er nadat de Bitcoin en Litecoin wallets van het platform voor een beperkte tijd open werden gesteld. Dit maakte het voor gebruikers van de exchange mogelijk om hun BTC en LTC tokens op te vragen en aldus weg te zetten naar een andere wallet. De andere wallets van de exchange bleven echter gesloten. Dat is opvallend, want zij waren niet aangetast door de recente hack die de exchange heeft getroffen. Het hoeft niet benadrukt te worden dat deze handelswijze een schokgolf van frustratie en woede heeft veroorzaakt binnen de cryptowereld. Heel wat investeerders waren terecht boos omdat ze assets verloren die helemaal niet gestolen waren bij de exchange. Bovendien ontstond ook meteen het vermoeden dat Cryptopia helemaal niet van plan was om de verliezen te dekken.

Platform voor obscure, digitale assets 

De reputatie van Cryptopia heeft sowieso in het verleden reeds een aanzienlijke deuk gekregen. Het platform staat er dan ook om bekend vaak vrij obscure digitale assets te listen die beschikken over een levendige community. Onder meer projecten als Linda (LINDA) evenals Electroneum (ETN) waren dan ook sterk getroffen door de (tijdelijke) sluiting van de exchange. Het team achter de LINDA cryptocurrency kwam zelfs met een officieel statement op Twitter: 

“Onze partners en andere projecten hebben onze support. We zullen in eenheid handelen met andere teams om de best mogelijke oplossing te vinden voor dit probleem. We gaan deze situatie benaderen vanuit een berekend evenals logisch standpunt. We kijken dan ook uit naar de beste oplossing. Gefrustreerd, maar nooit angstig!” 

Het leek er enigszins naar uit te zien dat de Linda de hack en de aankondiging van Cryptopia enigszins in haar eigen voordeel wou laten uitdraaien. De hashtags waar gebruik van werd gemaakt waren dan ook #Linda, #Rebrand evenals #New. Met de laatste hashtag werd er meteen verwezen naar het feit alsof er nieuwe gebruiksvlakken zouden worden gelanceerd voor de LINDA-token. Opvallend is vooral dat het Linda team niet van de gelegenheid gebruik maakte om zelf met een oplossing voor de verloren tokens te komen. De community reageerde dan ook eerder negatief op de tweet van het team. 

NEXT gaat listings van Cryptopia overnemen 

Mocht Cryptopia definitief de deuren sluiten (en daar ziet het op moment van schrijven toch wel echt naar uit), dan komt er hulp uit onverwachte hoek. De NEXT exchange heeft namelijk bekend gemaakt dat het alle assets die nu staan gelist bij Cryptopia eveneens in haar aanbod zal gaan opnemen. Op deze manier moeten investeerders meteen over een goed alternatief komen te beschikken voor hun holdings bij Cryptopia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *