De koers van Ripple’s XRP-token is de voorbije 24 uur gestegen met meer dan 13 procent. Investeerders in cryptocurrencies evenals technische analyses verwachten dat de stijging van XRP zich op korte termijn wellicht (geen garanties!) zal blijven verder zetten. Dit is uiteraard het gevolg van het vele positieve nieuws welke de voorbije weken en maanden is verschenen. In het bijzonder is er het feit dat Ripple duidelijk wat nieuwe stappen heeft gemaakt met betrekking tot de adoptie en integratie van haar op blockchain gebaseerde producten.

Wat ligt er aan de basis van de nieuwe prijs rally van Ripple?

Verschillende factoren liggen aan de basis van de nieuwe rally die Ripple’s XRP-token blijkt in te zetten. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat Dilip Rao, Ripple’s hoofd van infrastructuur heeft aangegeven dat het bedrijf plannen had om uit te breiden naar het Midden-Oosten. Het zou dit onder meer doen door het openen van een kantoor in Dubai.

“De overheid van de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangegeven dat er voor 50 procent van alle overheid transacties tegen het jaar 2020 gebruik zal worden gemaakt van distributed ledger technologie. Dit is een fantastische manier om innovatie aan te moedigen.”

Rao heeft ondertussen ook aangegeven dat verschillende financiële instellingen in onder meer Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein evenals Oman er reeds voor hebben gekozen om pilot tests te draaien voor wat de integratie van XRP betreft voor het uitvoeren van cross-border betalingen over het Ripple blockchain netwerk. Bovendien zou de vraag naar een dergelijke oplossing stelselmatig verder toenemen.

Geen stijging van XRP-koers in de voorbije week

Toch moet er een kleine kanttekening worden gemaakt bij de stijging van de XRP-token. Daar waar andere grote cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Ethereum & Cardano de voorbije week een mooie stijging hebben laten optekenen en Bitcoin Cash vriend en vijand wist te verbazen bleef de Ripple koers relatief stabiel. We zouden de huidige rally dan ook kunnen zien als een uitgestelde stijging. Toch was ze weer voldoende om tijdelijk de tweede plaats in de ranking van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld over te nemen van Ethereum. Dit is de zoveelste keer in een korte tijd waardoor Ethereum toch echt moet gaan vrezen voor haar status als tweede meest waardevolle cryptocurrency ter wereld.

20 dagen durende consolidering

Dat er nu een sterke rally wordt weergegeven van de XRP-token hoeft eigenlijk niet meteen te verbazen. Dit heeft ongetwijfeld namelijk ook voor een groot deel te maken met het feit dat de token gedurende ongeveer 20 dagen heeft geconsolideerd. Toch is de rally er één die potentieel met zich meebrengt. Tijdens de huidige rally heeft de XRP-token namelijk ook haar tweede doel weten te bereiken. Het is nu vooral uitkijken naar de komende 12 tot 24 uur en of de stijging van XRP zich al dan niet kan verder zetten. Bovendien zou het ook nog eens zo zijn dat er de komende weken en maanden nog extra goed nieuws zal verschijnen voor Ripple en haar XRP-token. Recent raakte bijvoorbeeld ook nog bekend dat de Japanse financiële gigant SBI er voor heeft gekozen om een project op te zetten voor R3 welke intensief gebruik gaat maken van Ripple (XRP). Benieuwd hoe dit alles zich uiteindelijk zal gaan vertalen in de koers van XRP. De (nabije) toekomst zal het ons leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.