Het zag er gedurende enige tijd bijzonder slecht uit voor Bitcoin SV en de BSV-token. Nu lijkt er echter beterschap zichtbaar… of toch niet? De prijs van de asset heeft immers een enorme stijging laten optekenen van 93%. Dit heeft haar waarde teruggebracht naar 228,11 dollar. Het was vooral de extreme handelsactiviteit op Aziatische exchanges die voor een boost in waarde hebben gezorgd voor de token. Toen de pump begon noteerde de token nog aan een waarde van rond de 116 Amerikaanse dollar. Ondanks het feit dat dit allemaal positief lijkt voor de asset zit er toch een addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat de pump er lijkt te zijn gekomen naar aanleiding van “fake news”. Ze werd er gesteld dat de cryptocurrency exchange ‘Binance’ de token terug zou gaan listen. Daar lijkt echter helemaal geen sprake van te zijn. 

Handelsvolume van 1,9 miljard dollar 

Het handelsvolume in BSV heeft enorme pieken laten noteren. Sterker nog, het actuele handelsvolume van boven de 1,9 miljard dollar is het absolute record van de asset. Ondanks het feit dat Bitcoin SV werd gedelist van Binance spreekt het voor zich dat ze nog op voldoende andere exchanges wel aanwezig is. Het gaat hierbij onder meer om Huobi, Bithumb en natuurlijk ook OKEx. 

Meer dan 51 procent van de volledige activiteit van de BSV-token vindt plaats tegen de USDT-token van Tether. Dit is meteen ook de belangrijkste reden voor de enorme piek in dollarprijs die Bitcoin SV heeft doorgemaakt. Die piek vertoont de asset (nog) niet ten opzichte van Bitcoin. Bitcoin SV kent op moment van schrijven een actuele waarde van rond de 0,026 BTC. Dit terwijl de piek nog steeds op 0,035 BTC staat. Dit maakt meteen ook duidelijk dat houders van Bitcoin niet meteen bereid zijn om deze in te wisselen voor Bitcoin SV.

Project blijft controversieel 

Het Bitcoin SV project blijft ook op vandaag bijzonder controversieel. Dit niet in het minst als gevolg van de claims van Dr. Craig Wright. Hij stelt namelijk de enige, echte Satoshi Nakamoto te zijn. Op Chinese social media naar aanleiding van deze stelling dat Wright een significante hoeveelheid aan BTC naar Binance had verstuurd. Dit zou dan moeten bewijzen dat hij de echte maker van Bitcoin zou zijn. Meteen schoot de koers van Bitcoin SV omhoog. Dit niet in het minst omdat het vermoeden werd geopperd dat de asset terug zou worden opgenomen in het aanbod van Binance. Dat was buiten de CEO van Binance ‘Changpeng Zhao’ gerekend. Hij drukte de geruchten namelijk meteen de kop in. Inmiddels lijkt de koers van Bitcoin SV dan ook terug een neerwaartse beweging te maken. 

Kans op een grote correctie niet onaanzienlijk 

Bovenstaande geeft aan dat de pump die werd veroorzaakt in BSV-prijs eigenlijk is gebaseerd op foutieve informatie, fake news dus…. Dat zorgt er voor dat (potentiële) investeerders in de asset bijzonder waakzaam moeten zijn. De kans dat er een enorme correctie in de pijplijn zit is namelijk op z’n minst aanzienlijk te noemen. In ieder geval lijkt het einde van de problemen met betrekking tot Bitcoin SV in tegenstelling tot eerder signalen dus nog niet helemaal in zicht te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *